[A] [B] Urwane przewody w łącznikach drzwi !!! - dyskusja
Moderator: Mariusz
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Z tą wiązką to może być częsty przypadek. Sam koledze przedłużałem całą wiązkę w tylnych drzwiach (ZB rok 2006) bo jakoś wyszło, że są za krótkie i pękały. Po przedłużeniu problemów więcej nie zauważyliśmy
Witam mam problem miałem przerwane kable w drzwiach tylnych lewych po zlokalizowaniu usterki zabrałem się za lutowanie po skończeniu podłączyłem kostkę do drzwi ale pojawił się następny problem są zakłucenia w radiu jak ustawię radio na same przednie głośniki to jest ok a jak na wszystkie cztery to spowrotem mam zakłucenia a i jeszcze nie reaguje mi kontrolka otwarcia drzwi, a i sprawdzałem kable wszystkie są polutowane prawidłowo.
Witam, chyba ten problem z wiązkami nie dotyczy zafir ale ogólnie opli bo jakieś pół roku temu w vectrze b padła mi szyba elektryczna prawy tył i identycznie teraz mam w Zafirze i też prawy tył. chyba to pech ale da się z tym jeździć więc elektryka odłączona jak się ociepli to coś pokombinuję na razie mam inny problem.
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Można jeszcze dalej iść myśle że nie tylko dotyczy to opli inni tez maja z tym zapewne problemy :> Cóź z wiekiem w autach różne cuda się zdażająJaross pisze:Witam, chyba ten problem z wiązkami nie dotyczy zafir ale ogólnie opli bo jakieś pół roku temu w vectrze b padła mi szyba elektryczna prawy tył i identycznie teraz mam w Zafirze i też prawy tył. chyba to pech ale da się z tym jeździć więc elektryka odłączona jak się ociepli to coś pokombinuję na razie mam inny problem.
No z nowymi tez się zdarza
Myśl samodzielnie!
dziś wykonałem reanimację kabli w tylnych drzwiach mojej Zośki, gdyż od samego kupna w aucie paliła mi się kontrolka otwartych drzwi. Oświetlenie wewnątrz świeci się cały czas z tyłu, z przodu nie. Jeżeli chodzi o zamykanie, szyby, głośniki wszystko działało. Po rozebraniu oczywiście przewody w tylnych lewych drzwiach ktoś już próbował ratować i były polutowane. W tylnych prawych urwany czerwony przewód. Po wykonanym zabiegu niestety w dalszym ciągu pali się kontrolka otwartych drzwi...
zauważyłem natomiast, że w przypadku otworzenia drzwi kierowcy oraz klapy bagażnika w aucie słychać dodatkowo charakterystyczny 'bing', w przypadku pozostałych drzwi nic natomiast się nie dzieje..nic nie słychać...
ktoś ma może jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?? co jeszcze sprawdzić??
zauważyłem natomiast, że w przypadku otworzenia drzwi kierowcy oraz klapy bagażnika w aucie słychać dodatkowo charakterystyczny 'bing', w przypadku pozostałych drzwi nic natomiast się nie dzieje..nic nie słychać...
ktoś ma może jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?? co jeszcze sprawdzić??
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... 85e02e1bb9gregorek62 pisze:Witam
mnie też dopadł problem urwanych przewodów
czy ktoś z was może odświeżyć fotki gdzie co i jak zrobić lub przesłać bo u mnie na kompie tylko ikonki
pozdrawiam i z góry dzięki
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.