zamulenia w zafira a 1.8...auto bez gazu
Moderator: Sebu$
zamulenia w zafira a 1.8...auto bez gazu
mam pytanie...zakupiłem zafire a 1.8 benzyna 125 km...zmieniony rozrząd swiece kable oleje...ma takie dziwne zamulenia np. kiedy redukuje z 2 na 3bieg..ale tez w innych mometach..redukuje i nastepuje takie dziwne tąpnięcie i zamuła..nie wiem co się dzieje..błedow zadnych na desce nie ma..miałem kiedyś omege b 2.0 16V tez miała podobnie..może to jakas wada tych silnikow eco tec..pomocy!!!
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Proponuje autostrade i dobrze przegonic silnik na dluzszym odcinku
Posty pisane w krótkich odstępach czasu scalamy - Bodek
jakie kable wymienialesmessi pisze:kable wyminione
Posty pisane w krótkich odstępach czasu scalamy - Bodek
Ostatnio zmieniony 08 sty 2014, 19:57 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
- SD72
- Zafiromaniak
Kryz miales na mysli kontrolke emisji spalin czy kontrole emisji spalin
tzn jaka kontrolka ci sie zapalila
Bo nic teraz nie rozumie
Co dokladnie rozwiazalo twoj problem
tzn jaka kontrolka ci sie zapalila
Bo nic teraz nie rozumie
Co dokladnie rozwiazalo twoj problem
Ostatnio zmieniony 10 sty 2014, 15:22 przez SD72, łącznie zmieniany 4 razy.
U mnie był to początek kłopotów z.... katalizatorem...messi pisze:mam pytanie...zakupiłem zafire a 1.8 benzyna 125 km...zmieniony rozrząd swiece kable oleje...ma takie dziwne zamulenia np. kiedy redukuje z 2 na 3bieg..ale tez w innych mometach..redukuje i nastepuje takie dziwne tąpnięcie i zamuła..nie wiem co się dzieje..błedow zadnych na desce nie ma..miałem kiedyś omege b 2.0 16V tez miała podobnie..może to jakas wada tych silnikow eco tec..pomocy!!!
Jak zupełnie przestanie jechać (powyżej 4tyś obrotów) to wywal katalizator, a wspawaj strumienice...
- SD72
- Zafiromaniak
Ty masz silnik 2.2 wiec moze jest tam inaczej niz w 1.8pioter7509 pisze:U mnie był to początek kłopotów z.... katalizatorem...messi pisze:mam pytanie...zakupiłem zafire a 1.8 benzyna 125 km...zmieniony rozrząd swiece kable oleje...ma takie dziwne zamulenia np. kiedy redukuje z 2 na 3bieg..ale tez w innych mometach..redukuje i nastepuje takie dziwne tąpnięcie i zamuła..nie wiem co się dzieje..błedow zadnych na desce nie ma..miałem kiedyś omege b 2.0 16V tez miała podobnie..może to jakas wada tych silnikow eco tec..pomocy!!!
Jak zupełnie przestanie jechać (powyżej 4tyś obrotów) to wywal katalizator, a wspawaj strumienice...