mocniejsze turbo

Modyfikacje dla Zafiry A
Wiadomość
Autor
adamo

mocniejsze turbo

#1 Post autor: adamo »

witam wszystkich :) mam taki problem chciałbym założyć mocne turbo do mojej zafirki i nie wiem jakie :( może by ktoś doradził. został tam zmieniony silnik z 2.0dti na 2.2 dti tylko pompa paliwa została orginalna. z góry dzięki za pomoc :)
kamil12luty

#2 Post autor: kamil12luty »

adamo

#3 Post autor: adamo »

dzięki :)
markov

#4 Post autor: markov »

adamo, jak się czegoś dowiesz to podziel się proszę. Może jeszcze ktoś się skusi a lektura na pewno będzie ciekawa.
Pzdr
markov
adamo

#5 Post autor: adamo »

powiem szczerze że nie pytałem o tą turbinkę na tej stronie co wysłał kolega kamil12luty tylko wraz ze znajomymi którzy znają się na rzeczy doszliśmy do wniosku że wystarczy turbina garretta 1749v ze zmienną geometrią :)
pawko81

#6 Post autor: pawko81 »

adamo pisze:garretta 1749v ze zmienną geometrią
czyli ta turbinka do 2,0 podejdzie???
adamo

#7 Post autor: adamo »

tak :) powinna pasować. ale sama turbinka nic nie da i trzeba zrobić nowy soft. ponieważ to jest turbina ze zmienną geometrią i może pojawić się problem typu podwójne doładowanie. czyli będzie ciągnąć jeszcze raz przy ok. 3/3.5 tyś obrotów :)
pawko81

#8 Post autor: pawko81 »

oki.dzięki.mi chodzi o to aby się załączała od samego dołu a nie jak jest teraz powyżej 2000 obr.
szkoda ze jej nie wstawiłem przed podniesieniem mocy :( a teraz pewnie dopłacać będzie trzeba.aj

a może będzie wszystko oki i żadnego doładowania nie będzie podwójnego. gdzieś od kolegi mechanika pożyczę kiedy sprawdzę
Skasowany użytkownik 6483

#9 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

No a co z układem regulacji łopatek kierownicy? Bez tego i tak Ci turbina nie ruszy. Musisz mieć cały osprzet odpowiedzialny za owa regulację .
cns80

#10 Post autor: cns80 »

Jak już Ci wystąpi drugie ładowanie to nie zdążysz się zatrzymać zanim Ci turbina odfrunie :P
A bez układów ciśnieniowych i tak turbina ze zmienną geometrią nie da doładowania jak napisał jarecki69
Leny v40

#11 Post autor: Leny v40 »

prościej i efektownie jest zrobić hybrydę :mrgreen: .... a reszta jak pisał Jarecki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”