Wymieniałem dziś - był 10A.bart1234 pisze: Dziwne, że w instrument podane jest, żę bezpiecznik nr 7 od spryskiwaczy powinien byc 10A a był 15A.
Silniczek spryskiwacza od wycieraczek
-
Anony Mous
-
imalas
-
Szymon78
kolego tu masz poruszony temat tylnej klapy... oczyscic lub poczekac do wiosnybart1234 pisze: ale właśnie tylna klapa się nie otwiera, o co tu chodzi?
Zamarzła i nie ma to nic wspólnego ze spryskiwaczem czy szukać w bezpiecznikach?
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3281&start=15
-
Robokop
Witajcie
Chwilę temu się zarejestrowałem i już sukces dzięki Waszej pomocy
Tydzień walki. Lanie denaturatu, spuszczanie płynu wężykiem, zalewanie wrzątkiem, cała noc w garażu (+5 st.) , godzina z farelką pod zderzakiem, dramatyczne poszukiwanie pompki, pomijam tygodniowy stres z jazdą z osoloną szybą ( cała ta zabawa po konsultacji z pracownikiem ASO że to pewnie tylko pompka zamarzła i że na pewno nie bezpiecznik bo by jeszcze coś innego nie działało).
Wchodzę na forum , czytam, wymieniam bezfiecznik nr 7 i wszystko gra
Pozdrawiam.
Chwilę temu się zarejestrowałem i już sukces dzięki Waszej pomocy
Tydzień walki. Lanie denaturatu, spuszczanie płynu wężykiem, zalewanie wrzątkiem, cała noc w garażu (+5 st.) , godzina z farelką pod zderzakiem, dramatyczne poszukiwanie pompki, pomijam tygodniowy stres z jazdą z osoloną szybą ( cała ta zabawa po konsultacji z pracownikiem ASO że to pewnie tylko pompka zamarzła i że na pewno nie bezpiecznik bo by jeszcze coś innego nie działało).
Wchodzę na forum , czytam, wymieniam bezfiecznik nr 7 i wszystko gra
Pozdrawiam.
-
vorny
-
Lemina
Może ktoś mi pomoże? Wczoraj wyjechałam z garażu i przedni spryskiwacz przestał mi działać. Raczej nic mi nie zamarzło, pianę toczy, ale nie spryskuje szyby. Co to może być? Mogę sama coś na to poradzić, czy muszę do warsztatu jechać? Tylni spryskiwacz działa bez zarzutu, przedni, jak próbuję spryskiwacz, to słyszę jakieś buczenie i trochę piany leci.
-
piotr_siw1
Witam.
Mam pytanie. Ostatni wymieniałem filtr paliwa i odkręcając podszybie ujawniłem obok prawego wylotu spryskiwaczy wtyk z trzema przewodami. Czy ktoś może wie od czego on jest. Kolega przebąkuje cos o podgrzewaniu dysz spryskiwaczy ale czy zafira takie miała??
THX za jakiekolwiek podpowiedzi
Mam pytanie. Ostatni wymieniałem filtr paliwa i odkręcając podszybie ujawniłem obok prawego wylotu spryskiwaczy wtyk z trzema przewodami. Czy ktoś może wie od czego on jest. Kolega przebąkuje cos o podgrzewaniu dysz spryskiwaczy ale czy zafira takie miała??
THX za jakiekolwiek podpowiedzi
-
kaka32
Po naciśnięciu na dźwignię spryskiwacza tylnego sika wodą na przednią szybę a tylna wycieraczka robi kilka wahnięć
I teraz problem silniczek jest jeden a pompy są dwie/tyle zobaczyłem kukając od spodu auta/ skąd układ wie gdzie ma sikać? jest jakiś zaworek sterujący? jak to działa? szukać usterki w silniczku czy w przełączniku pod kierownicą? 
-
snajper79
-
adam
-
root878
Nic się nie przejmuj snajper, u mnie było to samo rozgrzałem pompkę i zbiorniczek(suszarka + lampa grzewcza) i wszystko zaczęło działaćsnajper79 pisze:kurcze a mi zamarzł właśnie płyn, jak kupiłem auto nie sprawdziłem i teraz mam, wczoraj to słychać było silniczek a dziś już nie
-
Skasowany użytkownik 10013
Pompka jest zamontowana na zbiorniczku. Najlepiej widać ją po wyciągnięciu ramki (zaślepki) lewego halogenu. Pompka jest jedna chyba że masz spryskiwacze reflektorów to będą dwie. Ale ta od reflektorów jest po drugiej stronie i widoczna dopiero po zdjęciu grila.AleksanderKamil pisze:Czołem,
mam taki problemik - nie działają mi spryskiwacze przedniej i tylniej szyby:
Sprawdziałem bezpiecznik nr 7 (10 A) w skrzynce w przedziale silnika - jest ok.
Jakiś czas temu miałem podebne zjawisko, ale wtedy to był ten bezpiecznik, po wymianie wszystko wróciło do normy. Wycieraczki działają.
Pytanie:
1. Czy są jakieś inne bezpieczniki, które mogły nawalić?
2. Gdzie jest ten silnieczek (pompka) od spryskiwaczy?
3. Czy jest jedna pompka do przody i tyłu, czy tez są dwa?
Dzieki i pozdrawiam
Kamil
Ostatnio zmieniony 08 sty 2015, 18:10 przez Skasowany użytkownik 10013, łącznie zmieniany 1 raz.