[B]Ile palą wam CDTi?
WITAM WSZYSTKICH.
MAM PROBLEM Z 1.9CDTI AUTO 2009.
MIANOWICIE SPALANIE OSTATNIO WZROSLO I WYDAJE MI SIE ZE DOSYC DUZO BO WCZESNIEJ NA PELNYM BAKU ROBILEM JAKIES 640KM, W TYM MOMENCIE JEST TO OK 540KM.
CZY JEST MOZE COS CO MOZE POWODOWAC WIEKSZE SPALANIE???
CO JEST ROWNIEZ CIEKAWE. CO JAKIS CZAS SILNIK PRACUJE NA WIEKSZYCH OBROTACH TAK JAK BY MIAL Z CZYMS PROBLEM. CZUC TEZ TAK JAK BY Z WYDECHU SPALONA GUME.
PROSZE O POMOC.
Proszę nie pisać dużymi literami - na Forum oznacza to krzyk - Bodek
MIANOWICIE SPALANIE OSTATNIO WZROSLO I WYDAJE MI SIE ZE DOSYC DUZO BO WCZESNIEJ NA PELNYM BAKU ROBILEM JAKIES 640KM, W TYM MOMENCIE JEST TO OK 540KM.
CO JEST ROWNIEZ CIEKAWE. CO JAKIS CZAS SILNIK PRACUJE NA WIEKSZYCH OBROTACH TAK JAK BY MIAL Z CZYMS PROBLEM. CZUC TEZ TAK JAK BY Z WYDECHU SPALONA GUME.
PROSZE O POMOC.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 15:40 przez HUBERT PASICH, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem jak długo masz autko, ale poczytaj to:HUBERT PASICH pisze:WITAM WSZYSTKICH.
PROSZE O POMOC.
DPF
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Fotki poniżej:
1.9CDTI Piotra
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Ja niestety również mam mały problem za spalanie. Co prawda ostatnio miałem bardzo zimowe warunki ale spalanie w granicy 11,5 do 12 litrów to chyba dużo? Co może mieć na to wpływ? Aha komputer pokazuje mi, że spalanie wynosi 9.8 ale to nie prawda bo po zatankowaniu 10 litrów verwy przejechałem 85 km.
Mam silnik 1.9 120 koników.
Mam silnik 1.9 120 koników.