Podgrzewana przednia szyba
Moderator: Tunio999
-
inuit1
Podgrzewana przednia szyba
Witam, czy jeżeli w Zafirze jest Webasto i ma opcje podgrzewana przednia szyba to powinien być jakiś pilot do Webasta? Wg Vin "KB4 = UŻYWANY(-A;-E) Z UKŁADEM ZDALNEGO STEROWANIA NAGRZEWNICY " czy to znaczy że pilot był dołączony do układu ogrzewania? Zawsze myślałem że Webasto to tylko w dieslu
-
maverickatowice
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
-
inuit1
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
K07 oznacza że jest nagrzewnica, zlokalizujesz ją pomiędzy zderzakiem a nadkolem przednim od str. pasażera, jak spojrzysz pod spód w opisane miejsce to zauważysz tłumik nagrzewnicy z harmonijkową rurką. Webasto może działać jako dogrzewacz silnika (K07) lub pełne ogrzewania postojowe (K07 + KB7) sterowane zdalnie (programator,pilot lub tel.komórkowy)inuit1 pisze:"K07 = DLA NAGRZEWNICY POSTOJOWEJ
K09 = ALTERNATOR,120A
K34 = STEROWANIE TEMPOMATU
KB4 = UŻYWANY(-A;-E) Z UKŁADEM ZDALNEGO STEROWANIA NAGRZEWNICY "
Czy jeżeli jest też kod K07 to powinien być pilot?
Czy cały ten system dogrzewa tylko wnętrze czy silnik również?
z góry dzięki za odpowiedź
Pełne ogrzewanie postojowe ogrzewa wodę w silniku oraz poprzez nagrzewnicę wnętrze auta (po chwili włącza wentylator w kabinie) Dodatkową funkcją w leci jest możliwość wentylowania kabiny. Centralka zdalnego sterowania webasto znajduje się wewnątrz kabiny na przednim słupku od str. pasażera, antena jest przykręcona do osłony pod schowkiem (ja tak mam w fabrycznym zestawie, pilot z wyświetlaczem z możliwością programowania)