Odblokowanie Komputera Pokładowego

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
pawelszym

#106 Post autor: pawelszym »

to wiem, ale nie mam pojęcia pod jakim symbolem/ nazwą występuje u mnie?
Czy nie jest to aby literka T na tym samym ekranie co prędkość?

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#107 Post autor: cns80 »

rafi7404 pisze:Szukam kogoś z Bydgoszczy kto ma Tech-a i ogarnie mi światła dzienne, ryglowanie drzwi może spolszczenie navi. Próbowałem sprawę załatwić OP-comem, ale nie dało się przeprogramować. :?
Da się OP-Comem. Poszukaj innego, bo to pewnie był chińczyk, a nie wszystkie chińczyki "łapią co się do nich mówi". U mnie OP-Com zrobił to wszystko o czym pisałeś i wiele więcej :)
Obrazek

drahe
Mieszkaniec
Model:

#108 Post autor: drahe »

pawelszym pisze:to wiem, ale nie mam pojęcia pod jakim symbolem/ nazwą występuje u mnie?
Czy nie jest to aby literka T na tym samym ekranie co prędkość?
Dokładnie tak :D
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.

bzyk200

#109 Post autor: bzyk200 »

Witam.
Mam zafire b 1.6 yng rok 2007 wyswietlacz GID. Odblokowalem sobie op-comem komputer pokladowy z jendym ale. Pokazuje tylko spalanie gdy jade na benzynie, ale nie pokazuje spalania gdy jade na gazie cng ? Czy ktos z urzytkownikow takiej zafiry ma podobnie czy trzeba jeszcze cos przestawiac op-comem zeby pokazywalo spalanie cng.

pawelszym

#110 Post autor: pawelszym »

Ok. Dzięki bardzo. Ale z tego co zauważyłem to moja temp. Waha się w granicach 58-66 stopni w zimie. W ciągu 30min w trasie. Coś jest nie tak z termostatem czy za krótkie odcinki po prostu? Na trasie jeszcze nie miałem okazji zobaczyć bo o test mode wiem od tygodnia :-D

niuniek

#111 Post autor: niuniek »

Mam Zafirę kupioną w Polsce, na polski rynek. W BC widoczny jest tylko miernik (stoper). Po podłączeniu OP-Coma nie udało sie odblokować komputera (nie było czego odblokowywać). Czy ktos to przerabiał w Zoście z Polski? Czy rzeczywiście w "ubogich" wersjach nie ma tego softu? Byłem pózniej w ASO, gdzie mi powiedzieli, że to sie da odblokować za 150 zł i nie trzeba aktualizować softu. Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi :?
Andrzej2503 - dzieki jeszcez raz za bezinteresowna pomoc :piwo:

shaqal
Bywalec
Model:

#112 Post autor: shaqal »

Zapraszam do gdańska, odblokuje z marszu.
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#113 Post autor: Andrzej2503 »

Fakt.- jest to pierwsza Zoska przy ktorej poleglem.
Nie ma w niej innego indeksu kodow. W innych sie wybiera z dostepnych pozycji, a tu nie ma nic!
Może oni w ASO tak jak i ja myśleli że pójdzie z marszu.
W dziesiątkach ZB już odblokowywalem a tu kicha.
sklepik z Zafirami B i C

lobuz28x
Świeżak
Model:

#114 Post autor: lobuz28x »

Cześć

To może kolega Andrzej spróbował by sił w mojej zośce??? ;)

Pozdrawiam
Grzesiek

Jarcys

#115 Post autor: Jarcys »

Witam gdzie w zafirze b 08rok jest temp. silnika? ;) Bo nigdziej nie widzę. Na komie mam tlyko spalanie i radio nic wiecej..

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#116 Post autor: Bodek »

Jarcys pisze:Witam gdzie w zafirze b 08rok jest temp. silnika? ;) Bo nigdziej nie widzę. Na komie mam tlyko spalanie i radio nic wiecej..
Poczytaj to:

TestMode
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

lobuz28x
Świeżak
Model:

#117 Post autor: lobuz28x »

Hey

Dzięki uprzejmości pana Andrzeja u mnie komp działa :)

Pozdrawiam
:ok:

beny2333

#118 Post autor: beny2333 »

Witam kolegów
mam pytanie czy ktoś w okolicy brzeska Bochni może aktywować komputer w mojej zosi
jak wciskam bc pokazuje non funkcjone

beny2333

#119 Post autor: beny2333 »

czy ktoś w pobliżu brzeska i Bochni ma możliwości aktywowania komputera ( spanie i tp )

marwin

#120 Post autor: marwin »

Witam też się podepnę, czy ktoś z Krakowa pomoże zalogować nowy wyświetlacz? stary wylogowany nowy też mam card pass.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”