hol w zafirce

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ziunio

hol w zafirce

#1 Post autor: ziunio »

Witam! Ciągle odkrywam nowe funkcje i gadżety mojej Zafirki ale nie udało mi się znaleźć jeszcze haku do holu. Nie natrafiłem na niego w rejonach koła zapasowego, czy oznacza to że muszę się w niego zaopatrzyć we własnym zakresie? Czy jest jakieś jeszcze miejsce, w którym może się znajdować? Z góry dziękuję.

darkp1

#2 Post autor: darkp1 »

On jest wkręcany w belkę zderzaka. Ściągasz zaślepkę w zderzaku i masz miejsce do wkręcenia. Jak nie masz haka trzeba dokupić.

ziunio

#3 Post autor: ziunio »

Właśnie znalazłem miejsce montażu ale mam problemy ze znalezieniem haka, nie ma on swojego jakiegoś konkretnego miejsca?

robikate

#4 Post autor: robikate »

haków na allegro od pierona jest a załorzenie prościzna sam zakładałem z 3 miechy temu a i zamów sobie taki hak żebyś nie musiał wycinać w zderzaku dziury a montuje sie go pod wzmocnieniem zderzaka

//scalone// - proszę edytować posty a nie pisać jeden pod drugim :zolta:

http://www.allegro.pl/item1093231905_no ... rzaka.html
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 16:27 przez robikate, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#5 Post autor: jendrek »

ziunio pisze:Czy jest jakieś jeszcze miejsce, w którym może się znajdować?
Jezeli chodzi ci o ucho do holowania to powinno znajdować sie w pokrowcu razem z lewarkiem i kluczem do kół .

gwizdenson

#6 Post autor: gwizdenson »

A gdzie powinien być i klucz i lewarek i hak? W schowku z tyłu bagażnika pod podlogą .Sprawdź tam.

darkp1

#7 Post autor: darkp1 »

robikate, chodzi o hak ten z "uchem" do holowania ;)

ziunio

#8 Post autor: ziunio »

ok dziękuję

robikate

#9 Post autor: robikate »

haków na allegro od pierona jest a załorzenie prościzna sam zakładałem z 3 miechy temu a i zamów sobie taki hak żebyś nie musiał wycinać w zderzaku dziury a montuje sie go pod wzmocnieniem zderzaka

//scalone// - proszę edytować posty a nie pisać jeden pod drugim

http://www.allegro.pl/ite...c_zderzaka.html

kto mi w wypowieć moją coś takiego dziwnego wkleił ????
no to ja już nie wiem jak pisać :(
chodzi mi o to scallone czy cóś

robikate

#10 Post autor: robikate »

wiedziałem ze tu są :)))) zieloni :)

oki rozumiem

ale widocznie to przez neta bo ostatnio coś mi sie z siecią domową działo i bardzo mi laptoka na bezprzewodówce wywalało dwa stacjonarne kompy chodziły normalnie jedynie on cos sie pierdzielił dziś jest ok :)

a no i wogóle przepraszam za spam :*

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#11 Post autor: MieHor »

robikate, kto to wiadomo i nie rozumiem o co masz pretensje, napisałeś w odstępie 1 min. dwa posty - w pierwszym to co nad tekstem //scalone//, a w drugim wstawiłeś link do allegro (poniżej //scalone//). Dlatego jeśli o czymś sobie przypomnisz i chcesz uzupełnić swoją wypowiedź, to należy edytować swój poprzedni post, a nie pisać nowy jeden pod drugim (oczywiście do momentu kiedy to będzie możliwe) - następnym razem jeśli się do tego nie zastosujesz, to zamiast :zolta: będzie :czerwona:

robikate

#12 Post autor: robikate »

MieHor pisze:robikate, kto to wiadomo i nie rozumiem o co masz pretensje, napisałeś w odstępie 1 min. dwa posty - w pierwszym to co nad tekstem //scalone//, a w drugim wstawiłeś link do allegro (poniżej //scalone//). Dlatego jeśli o czymś sobie przypomnisz i chcesz uzupełnić swoją wypowiedź, to należy edytować swój poprzedni post, a nie pisać nowy jeden pod drugim (oczywiście do momentu kiedy to będzie możliwe) - następnym razem jeśli się do tego nie zastosujesz, to zamiast :zolta: będzie :czerwona:

już pisałem i wiem dlaczego tak sie stało

ja pierdziele czuje sie jak bym mieszkał jeszcze u teściowej :)))))
od roku na swoim :)))))))
wiem rozumiem i juz nie krzycz :((( :piwo: niech to załagodzi to :zolta:

//edit// - Kolego, nie krzyczę, ale najważniejsze że zrozumiałeś
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 21:55 przez robikate, łącznie zmieniany 1 raz.

rjxrjx
Świeżak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
Model: ZA
Oznaczenie silnika: DTI
#13 Post autor: rjxrjx »

Witam. W mojej Zośce nie było ucha do zderzaka przedniego.Mam pytanie jaki jest gwint na uchu i czy typowy skok gwintu.Pozdrawiam.

Wincenty1970

#14 Post autor: Wincenty1970 »

Ucho do opla a gwint lewy

rjxrjx
Świeżak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
Model: ZA
Oznaczenie silnika: DTI
#15 Post autor: rjxrjx »

Dzięki zgadza się jest lewy.Ucho już kupiłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”