tutaj można zobaczyć co kupiono i gdzie to pojechałoadyn pisze:Ale tu wrzucę małe ale po analizie spostrzeżeń Szwagra:
Na giełdzie najwięcej jest samochód starszych (ponad 10 lat)
http://pl.automarkt.nl/Wywiezione.aspx
Moderator: Tunio999
tutaj można zobaczyć co kupiono i gdzie to pojechałoadyn pisze:Ale tu wrzucę małe ale po analizie spostrzeżeń Szwagra:
Na giełdzie najwięcej jest samochód starszych (ponad 10 lat)
Po pierwsze zawsze możesz założyć nowy temat. Ten, w którym napisałeś miał dotyczyć samych porad przed zakupem, na co zwracać uwagę.dominop pisze:chciałbym się podzielić pewnym przeżyciem, które mnie dziś raczyło doświadczyć... Pojechałem sobie sam na oględziny auta, godzina 19 wiec ciemno i mżawka.... [Zafirka A 2.0 16v dti 2000rok], na oko fajny samochodzik jak na swój wiek... i wybrałem się na jazdę próbną, auto zimne, jadę spokojnie - niech się rozgrzeje, głupie uczucie ponieważ skrzynia biegów wyjątkowo ciężko chodziła... około 6 kilometrów "później" zawijam [kłopot z wbiciem 1 biegu bezpośrednio ale wchodzi zbity z 2-ki ], autko nabiera częściowo temperatury i sprawdzam jak się zbiera i: dopiero od około 2300-2400 obrotów odczuwalne faktyczne przyspieszenie.. dla mnie szok, 2 kilometry dalej jadę około 85 nagle obrotomierz "bach" leży, silnik lekko przerywa. na blacie jakieś dwie pomarańczowe kontrolki.... (rozmowa o sytuacji).... po przejechaniu kolejnych 2 km... wszystko wraca do normy.. dziwne:) wracam, parkuje i..... wiem , że "to nie to"...
czy moje dość krótkie oględziny są wystarczające do zrezygnowania z zakupu?? czy jest coś co mogłem przeoczyć by usprawiedliwić to auto i zachęcić się do nabycia??