Głucha nawigacja
Moderator: Sebu$
-
Andy
Głucha nawigacja
Posiadam CD70 navi GID. Testowałem oryginalną mapę na Benelux 2008 oraz mapę Polski 2010. W obu przypadkach na wyświetlaczu widac przekreśloną ikonę głośnika. Navigacja milczy. Grzebałem w ustawieniach ale tematu nie ogarniam. Nie wiem czy to normalne. Ktoś ma podobnie?
-
marrybus
U mnie też NAVI milczy - ale sam specjalnie ściszyłem - i tak kilkaset metrów wcześniej przed manewrem pokazuje co i jak więc zdąże wcześniej rzucić jednym okiem 
A ustawienia tak jak napisał kolega Bodek_K, w ustawieniach NAVI jest też opcja do głośności komunikatów.
Do tej samej opcji można się też dostać wchodząc do radia -> przycisk settings - wtedy pojawiają się ustawienia głośności do wielu rzeczy - radio, NAVI, telefon, ...
A ustawienia tak jak napisał kolega Bodek_K, w ustawieniach NAVI jest też opcja do głośności komunikatów.
Do tej samej opcji można się też dostać wchodząc do radia -> przycisk settings - wtedy pojawiają się ustawienia głośności do wielu rzeczy - radio, NAVI, telefon, ...
-
krzysiekh77
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Temat z Forum http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=285krzysiekh77 pisze:Mam pytanie w mojej zośce mam radio dvd90 nie mam polskiego menu i mam płytę navigacji i wszystko mi mówi po niemiecku a więc czy wystarczy wgrać polskie menu żeby mieć komunikaty po polsku w navi czy nową płytę w polskiej wersji.