[A] Luko_krk, 2.0 DTI Elegance FL, 101 KM, 2005
- czekker
- Przeglądacz
- Imię: Grzechu
- Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
- Model: OBK
- Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen
gratulacje, fajną Zafcię wyhaczyłeś !!
szkoda tylko, że nie benzyna :>
i niech służy 100x dłużej niż poprzedniczka
szkoda tylko, że nie benzyna :>
i niech służy 100x dłużej niż poprzedniczka
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Świetna, prawie bliźniaczka z moją :-) tzn. juz nie moją... dzisiaj sprzedana...
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja uważam, że człowiek z autem się dwa razy cieszy - raz jak kupuje, drugi raz (jeszcze bardziej nawet) jak sprzedaje. Z poprzednią miałem dokładnie tak samoMacQ84 pisze:Świetna, prawie bliźniaczka z moją :-) tzn. juz nie moją... dzisiaj sprzedana...
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Luko
- Mieszkaniec
Popełniłem dziś drugą naklejkę
Moja Zafira
- Luko
- Mieszkaniec
W ubiegłym tygodniu wziąłem się za sprawdzenie klimatyzacji no i niestety okazało się, że do wymiany chłodnica klimy. Na szczęście od razu wymieniona na nową i teraz mrozi jak trzeba.
Wczoraj przeprowadziłem porządne sprzątanie i mycie z woskowaniem , wreszcie Zafira odżyła
Tak się prezentuje po wczorajszym SPA
W najbliższym czasie muszę zmontować układ wymuszający podgrzewanie świec i może się skończą problemy z odpalaniem na lekko tylko zagrzanym silniku. No i do przejrzenia hamulce z tyłu, coś mi obciera i denerwuje podczas jazdy. Ogólnie po pół roku użytkowania przyznaję, że auto ok :>
Wczoraj przeprowadziłem porządne sprzątanie i mycie z woskowaniem , wreszcie Zafira odżyła
Tak się prezentuje po wczorajszym SPA
W najbliższym czasie muszę zmontować układ wymuszający podgrzewanie świec i może się skończą problemy z odpalaniem na lekko tylko zagrzanym silniku. No i do przejrzenia hamulce z tyłu, coś mi obciera i denerwuje podczas jazdy. Ogólnie po pół roku użytkowania przyznaję, że auto ok :>
Moja Zafira
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zdjęcie pod słońce , ale wygląda jak z salony
to jest fajny lakier - nie widać kurzu, nie to co na moim :>
to jest fajny lakier - nie widać kurzu, nie to co na moim :>
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Luko
- Mieszkaniec
Wiem, że pod słońce ale dzięki temu lepiej wygląda a poważnie to jak bym podszedł pod innym kątem to już chłopaki spod sklepu by na browara za pozowanie chcieli
Muszę zainwestować trochę w lepsze kosmetyki, sporo smoły i innego badziewia jeszcze mam.
Muszę zainwestować trochę w lepsze kosmetyki, sporo smoły i innego badziewia jeszcze mam.
Moja Zafira
- Luko
- Mieszkaniec
Zamontowany układ wymuszający podgrzewanie świec, wygląda na to, że problemy z odpalaniem wreszcie się skończyły
Zakupiłem nowe klocki i tarcze na tył RH (RoadHouse), komplet 220zł, w najbliższym czasie montaż, jak tylko wykombinuję ściągacz do zacisków.
Zakupiłem nowe klocki i tarcze na tył RH (RoadHouse), komplet 220zł, w najbliższym czasie montaż, jak tylko wykombinuję ściągacz do zacisków.
Moja Zafira
- Luko
- Mieszkaniec
Daaawno nic nie pisałem, a sporo zmian zaszło.
Podsumowując ubiegły rok: poza tarczami i klockami (które nota bene działają bardzo dobrze i nie piszczą) doszła regeneracja EGR oraz wymiana pompy wtryskowej przy przebiegu 202200km. Auto odzyskało moc i zdecydowanie przyjemniej się jeździ.
Nadal nie znalazłem czasu na przeróbkę popielniczki i schowanie tam CB -radia, które ostatnio w dodatku zaczyna coś szwankować.
Z nowości - rok 2015 zaczął się paskudnie, 2.01.2015 padła maglownica, wymiana na używaną (500zł + 250zł robocizna i nowy płyn).
W dodatku przycina się prawy tylny zacisk, ręczny nie łapie dobrze, będę musiał albo zmienić zacisk albo zabawić się w regenerację.
Jak na przebieg, który do tej pory zrobiłem od zakupu ~13000 km to trochę za dużo wydatków, mam nadzieję, że ten rok będzie bardziej bezawaryjny niż ubiegły
Podsumowując ubiegły rok: poza tarczami i klockami (które nota bene działają bardzo dobrze i nie piszczą) doszła regeneracja EGR oraz wymiana pompy wtryskowej przy przebiegu 202200km. Auto odzyskało moc i zdecydowanie przyjemniej się jeździ.
Nadal nie znalazłem czasu na przeróbkę popielniczki i schowanie tam CB -radia, które ostatnio w dodatku zaczyna coś szwankować.
Z nowości - rok 2015 zaczął się paskudnie, 2.01.2015 padła maglownica, wymiana na używaną (500zł + 250zł robocizna i nowy płyn).
W dodatku przycina się prawy tylny zacisk, ręczny nie łapie dobrze, będę musiał albo zmienić zacisk albo zabawić się w regenerację.
Jak na przebieg, który do tej pory zrobiłem od zakupu ~13000 km to trochę za dużo wydatków, mam nadzieję, że ten rok będzie bardziej bezawaryjny niż ubiegły
Moja Zafira