[B]FLEX ORGANIZER - system mocowań w bagażniku
- Tomek-77
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B16DTH
Witam, w niektórych Zafirach jest oryginalne mocowanie do siatki odgradzającej bagażnik os przedziału pasażerskiego. Zastanawiam się, czy takie mocowanie (otwory gwintowane pod śruby) nie znajduje się w każdej Zafirze ukryte pod tapicerką na słupku.
Czy ktoś próbował może ich szukać?
Czy ktoś próbował może ich szukać?
W tym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15 na drugiej stronie masz dokładne namiary mocowania siatki.
Cześć.
Ja bardzo chciałbym zamontować sobie taką siatkę za drugim rzędem siedzeń oddzielającą bagażnik od przestrzeni pasażera. I i nie mam tych gniazd. I szukam gdzieś informacji czy można to samemu dorobić i czy to skomplikowane. Olo pisałeś, że sam to zrobiłeś?
Co musiałeś dokupić i gdzie kupiłeś by zamontować te gniazda i później siatkę?
A może jest jakiś inny sposób albo można kupić jakąś uniwersalną siatkę by oddzielić przestrzeń bagażnika?
Anony Mous pisałeś o wymiarach gdzie można zaleźć te mocowania i dałeś zdjęcie ale link nie działa. Czy jest szansa że masz jeszcze gdzieś to zdjęcie i mógłbyś podesłać/ponownie umieścić?
Pozdrawiam
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ja bardzo chciałbym zamontować sobie taką siatkę za drugim rzędem siedzeń oddzielającą bagażnik od przestrzeni pasażera. I i nie mam tych gniazd. I szukam gdzieś informacji czy można to samemu dorobić i czy to skomplikowane. Olo pisałeś, że sam to zrobiłeś?
Co musiałeś dokupić i gdzie kupiłeś by zamontować te gniazda i później siatkę?
A może jest jakiś inny sposób albo można kupić jakąś uniwersalną siatkę by oddzielić przestrzeń bagażnika?
Anony Mous pisałeś o wymiarach gdzie można zaleźć te mocowania i dałeś zdjęcie ale link nie działa. Czy jest szansa że masz jeszcze gdzieś to zdjęcie i mógłbyś podesłać/ponownie umieścić?
Pozdrawiam
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- Świeżak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
mam nadzieję, że kolega z forum opel24 nie będzie miał mi za złe wykorzystanie zdjęcia, bo może to usystematyzuje wiedzę: proszę kogoś, kto ma pasującą i zamocowaną siatkę grodziową w Zafirze B o podanie rozmiarów tak jak na zdjęciu:
http://forum.opel24.com/uploads/post-17 ... 766707.jpg
A - szerokość górnej belki wraz z zaczepami
B - szerokość dolnej belki
C - wysokość siatki
Kupiłem właśnie na tablicy siatkę niby do ZB, ale ni chu chu nie wchodzi w górne gniazda (jest na oko 1,5cm za szeroka, jak u ADAMO_16), dół też jest za szeroki - nie pozwala na położenie oparć tylnej kanapy.
Nie mam już czasu na reklamacje i szukanie następnej, bo wyjazd za tydzień. Jeżeli będę miał te wymiary, to na chama to dopasuję - dotnę na wymiar i dam do zespawania.
Inna rzecz, że w poprzednim aucie taka siatka miała lekko chowające się zaczepy - na sprężynach - a tu jest sztywna belka.
Liczę na szybki odzew - pozdrawiam
http://forum.opel24.com/uploads/post-17 ... 766707.jpg
A - szerokość górnej belki wraz z zaczepami
B - szerokość dolnej belki
C - wysokość siatki
Kupiłem właśnie na tablicy siatkę niby do ZB, ale ni chu chu nie wchodzi w górne gniazda (jest na oko 1,5cm za szeroka, jak u ADAMO_16), dół też jest za szeroki - nie pozwala na położenie oparć tylnej kanapy.
Nie mam już czasu na reklamacje i szukanie następnej, bo wyjazd za tydzień. Jeżeli będę miał te wymiary, to na chama to dopasuję - dotnę na wymiar i dam do zespawania.
Inna rzecz, że w poprzednim aucie taka siatka miała lekko chowające się zaczepy - na sprężynach - a tu jest sztywna belka.
Liczę na szybki odzew - pozdrawiam
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Nic z tych rzeczy. W ZB też się jedna strona chowa więc powinna pasować.Wieża pisze:Inna rzecz, że w poprzednim aucie taka siatka miała lekko chowające się zaczepy - na sprężynach - a tu jest sztywna belka.
A jak ty byś chciał je położyć ? Bo nie widzę związku. Dolna belka idzie za oparcia i w niczym nie przeszkadza, bo właściwie jest tylko obciążnikiem.Wieża pisze:dół też jest za szeroki - nie pozwala na położenie oparć tylnej kanapy.
z0mbi pisze:Witam
Prośba do posiadaczy szyn do flexa.
Potrzebuję dokładnych wymiarów przekroju szyny - postanowiłem zrobić samemu w pracy - możliwości mam.
Ostatnio widziałem na allegro komplet za 150 zł.
Haczyki zamówiłem w dixi-car - trochę pomogą przy tworzeniu prowadnic ale i tak potrzebuję wymiarów.
Jak od tego użytkownika http://allegro.pl/opel-astra-iii-szyna- ... source=mlt to oszust. Kupiłem za 124 zł z przesyłką a koleś przy odbiorze 175zł do płacenia. Nie odebrałem przesyłki. Kupiłem za 130 zł na olx. Dziś zakupiłem elementy montażowe by je założyć koszt 120zł. Tylko jest mały problem z założeniem. Pan twierdzi , że nity trzeba specjalną nitownicą założyć i tylko to w ASO zrobią. Koledzy zakładał ktoś sam te szyny.
Bzdura.nynek11 pisze: Pan twierdzi , że nity trzeba specjalną nitownicą założyć i tylko to w ASO zrobią. Koledzy zakładał ktoś sam te szyny.
Tam są takie spinki z gwintem, a szyny przykręca się śrubą.
Z karoserii wychodzą prostokątne przetłoczenia, powiedzmy hm... ceownik
Nasuwa się na to spinkę (kwadratowa, gwint od wewnątrz).
Trochę gimnastyki... Warto poluzować śruby (chyba 4 szt.) od plastikowych boczków bagażnika.
Spinek kupić więcej - bo jak wpadną to nie wypadną.