Czyli wygląda na to że przy 67 otwiera Ci się termostat, a to stanowczo za wcześnieManiekW pisze:franki,
Powiem tak patrze na ta temperature ktora jest pod pozycja coolant i tam od startu to dosc szybko w gore idzie, ale tak od 67 jakby nie ruszala wgl, max skacze do 72 i tak jak pisze dopiero w korku skoczylo pow 80. A jesli chodzi o ten zew obieg to jak to rozroznic?
temperatura silnika
- franki
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: NEL14
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
A powiedzcie mi jak krowie na rowie jaka powinna być temp silnika - prawidlowa ? U mnie np. jadac 25 km tak ok 80-100km/h pokazalo ze jest 80stopni przy panującej na podorku ok 3-4 stopni na plusie cos chyba za niska mi się wydaje . jezdzilam sporo wtedy bo pol dnia w aucie ale z przerwami , z tym ze te 25 minut tak ciagiem
-
- Przeglądacz
- Imię: Jarek
- Auto: Zafira B 1.9cdti 120
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dzisiaj na dworze na bc wskazywało mi temp 30stC.
Temperatura silnika na bc 94-98 stC. Nieraz zjechała do 90stC.
Mam opcoma. Znalazłem tam w blokach pomiarowych test biegów wiatraka. Tylko jak mam go włączyć? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info o tym.
A co do tej temperatury to jazda była po mieście, trochę jazdy trochę korka...
Tak ma być z tą temperaturą?
Silnik z19dt
Teraz zaobserwowałem iż przy 91stC żaden wiatrak nie chodzi. Wiatraki oba chodzą jak włączę klime.
Przy włączonej klimie temperaturę zbija na 82stC.
To tak wygląda jakby nie było pierwszego biegu na wiatrakach.
Co trzeba wcisnąć jak bede w opcomie w blokach pomiarowych żeby zrobić ten test wiatraków?
Dzisiaj na dworze na bc wskazywało mi temp 30stC.
Temperatura silnika na bc 94-98 stC. Nieraz zjechała do 90stC.
Mam opcoma. Znalazłem tam w blokach pomiarowych test biegów wiatraka. Tylko jak mam go włączyć? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info o tym.
A co do tej temperatury to jazda była po mieście, trochę jazdy trochę korka...
Tak ma być z tą temperaturą?
Silnik z19dt
Teraz zaobserwowałem iż przy 91stC żaden wiatrak nie chodzi. Wiatraki oba chodzą jak włączę klime.
Przy włączonej klimie temperaturę zbija na 82stC.
To tak wygląda jakby nie było pierwszego biegu na wiatrakach.
Co trzeba wcisnąć jak bede w opcomie w blokach pomiarowych żeby zrobić ten test wiatraków?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2020, 20:25 przez theeye7777, łącznie zmieniany 2 razy.