Opel Zafira 1.8 125KM 7 osób 2001
Moderator: Tunio999
-
- Świeżak
- Imię: Luk
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam,
Jestem na etapie kupna autka i wybór padł na Zosię 1.8 + LPG.
W związku z powyższym proszę Was o pomoc w ocenie auta.
Zakupu chcę dokonać jak najszybciej:)
http://tablica.pl/oferta/opel-zafira-1- ... 4Zzp3.html
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam,
Łukasz
Jestem na etapie kupna autka i wybór padł na Zosię 1.8 + LPG.
W związku z powyższym proszę Was o pomoc w ocenie auta.
Zakupu chcę dokonać jak najszybciej:)
http://tablica.pl/oferta/opel-zafira-1- ... 4Zzp3.html
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam,
Łukasz
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 21:12 przez Gucio1916, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje się wart uwagi. Osobiście uważam że łatwiej znaleźć coś sensownego wśród krajowych egzemplarzy bo muszą one się zrównać cena ze sprowadzanym szrotem. Do tego sprzedający pisze o praktycznie dwóch kompletach dobrych opon (koszt 1000 - 1500) a cena ok. Sam sprzedawałem dwa lata temu 9 letnia astrę którą miałem od początku z salonu i musiałem sprzedać za bezcen bo " wytłuczona na polskich drogach"
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Łukasz - plusem auta jest pierwszy właściciel. Mógłbyś od niego wyciągnąć pełną wiedzę co było robione i kiedy. Nawet jeśli robił coś w jednym warsztacie to można doszukać się historii napraw. O tym co pisze w ogłoszeniu - w tym roku na pewno nie powymieniał wszystkiego o czym pisze bo to fizycznie mało prawdopodobne. Prędzej w zeszłym roku/latach poprzednich. I najważniejsza kwestia. Gazu..
Gazu nie zakłada się po to, żeby tankować się taniej raz na jakiś czas. Gaz zakłada się po to, żeby taniej jeździć. Dużo jeździć.
Ja w swojej historii zaledwie dwa razy miałem auto z gazem, z czego raz założyłem do Skody Felicji, ponieważ żona dojeżdżała ówcześnie około 30 km do pracy w jedną stronę. Czyli 60-70 km na samej trasie do pracy i do domu. Wtedy to miało sens. Koszty ówcześnie bardzo taniej instalacji zwróciły mi się po kilku miesiącach.
Jeżeli przez 14 lat właściciel robił po ok 10-12 tys rocznie co wynika z deklarowanego przez niego przebiegu auta, za którym idzie zużycie, to po cholerę przy takiej niedzielnej jeździe zakładać gaz? Trochę mi to się wydaje podejrzane.. I sam brak decyzji co do roku produkcji..
Obejrzeć auto -jasne. Ale wnikać w szczegóły ile się da.
Gazu nie zakłada się po to, żeby tankować się taniej raz na jakiś czas. Gaz zakłada się po to, żeby taniej jeździć. Dużo jeździć.
Ja w swojej historii zaledwie dwa razy miałem auto z gazem, z czego raz założyłem do Skody Felicji, ponieważ żona dojeżdżała ówcześnie około 30 km do pracy w jedną stronę. Czyli 60-70 km na samej trasie do pracy i do domu. Wtedy to miało sens. Koszty ówcześnie bardzo taniej instalacji zwróciły mi się po kilku miesiącach.
Jeżeli przez 14 lat właściciel robił po ok 10-12 tys rocznie co wynika z deklarowanego przez niego przebiegu auta, za którym idzie zużycie, to po cholerę przy takiej niedzielnej jeździe zakładać gaz? Trochę mi to się wydaje podejrzane.. I sam brak decyzji co do roku produkcji..
Obejrzeć auto -jasne. Ale wnikać w szczegóły ile się da.
Wiem że to podejrzane z jednej strony, ale z drugiej to mój ojciec miał gaz w aucie robiąc 8-12 tyś km rocznie. Po prostu skalkulował inwestycje na dłuższy okres a nie kilka miesięcy. Z tego wynika zdarzają się takie przebiegi na gazie. Warto natomiast zapytać kiedy gaz był założony, wtedy będziesz wiedzieć więcej, tym bardziej że butla po 10 latach podlega wymianie.miodzik pisze:eżeli przez 14 lat właściciel robił po ok 10-12 tys rocznie co wynika z deklarowanego przez niego przebiegu auta, za którym idzie zużycie, to po cholerę przy takiej niedzielnej jeździe zakładać gaz? Trochę mi to się wydaje podejrzane.. I sam brak decyzji co do roku produkcji..
-
- Świeżak
- Imię: Luk
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Powiem tak, zrobiłem z właścicielem wywiad:
- 4 właściciel, auto faktycznie kupione w PL
- Gaz założony w 2008 r.
- w zeszłym roku pojawiły się plamy oleju na spodzie silnika - uszczelniono
- auto stoi na oponach letnich, bo w zimie właściciel nie jeździł
- pojawiła się rdza na przednich nadkolach
- prawdopodobnie wymienione lampy z przodu.
Cena 10 000 i auto do zabrania
I co myślicie? Ja się skłaniam do odpuszczenia auta.
- 4 właściciel, auto faktycznie kupione w PL
- Gaz założony w 2008 r.
- w zeszłym roku pojawiły się plamy oleju na spodzie silnika - uszczelniono
- auto stoi na oponach letnich, bo w zimie właściciel nie jeździł
- pojawiła się rdza na przednich nadkolach
- prawdopodobnie wymienione lampy z przodu.
Cena 10 000 i auto do zabrania
I co myślicie? Ja się skłaniam do odpuszczenia auta.