Jestem na etapie montowania czujników cofania firmy valeo (4 czujki na tył + buzer). Cała fotorelacja będzie w przyszłym tygodniu, gdyż na razie czasu starczyło mi tylko na wywiercenie otworów.
Dla chętnych, którzy chcą zamontować czujniki w miejscu NIEORYGINALNYM kilka cennych uwag:
- przy kupnie czujników cofania dostajecie gratis specjalne wiertło (niestety straszny badziew - niby do metalu, ale nadaje się tylko do plastiku),
- za plastikowym zderzakiem jest metalowa belka - nie uda wam się wsunąć czujników, bo będzie wam przeszkadzała (u siebie spaliłem to super wiertło i odwierciłem jeden otwór w belce),
- zaopatrzcie się w lepsze wiertło,
- dziury w belce wierćcie po zdjęciu zderzaka (ja chciałem na skróty i jeden otwór się zjechał... na szczęście i tak muszę powiększyć otwór pod pierścienie korygujące kąt nachylenia więc nic nie będzie widać
),
- pierścienie będą nieodzowne (są w komplecie) - swoje pomalowałem pod kolor zderzaka oraz czujek (na srebrno).
U mnie pozostało jeszcze zrzucenie zderzaka i popodłączanie czujników. Jak wspomniałem fotorelacja niebawem. Kilka fotek już mam
Pozdrawiam.