Popieram wypowiedz MarcinaMoim zdaniem mając 20.000 lepiej jakbyś poszukał wersji A z końca produkcji czyli 2004-2005.
Zakup Zafiry do 20 tys. PLN
Moderator: Tunio999
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wszystko zależy od autka jak się uda to będzie służyć po minimalnych kosztach, a jak nie to niestety więcej włożysz niż pojeździsz :>organista15 pisze:kasy na nią wrzucił, że chyba by kupił drugą taką.
- Albert Einstein
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Dokładnie. Ja jestem tego przykładem. Szukałem 4 miesiące. Widziałem zajeżdżone Zafirki jak Kasztanka Piłsudskiego - dosłownie które miały na moje oko lekko po pół miliona albo i lepiej nalatane z przebiegiem na zegarach 170.. Też chciałem wersję najlepiej z kolorowym LCD, światłami przeciwmgielnymi, podgrzewanymi siedzeniami, sterowaniem elektrycznym wszystkich szyb, czujnikami parkowania, podłokietnikiem i klimatronikiem. Nie mam żadnej z tych rzeczy. Ale mam bardzo sprawne i sprawdzone auto, jestem z niego przeogromnie zadowolony. Podczas szukania bardzo zweryfikowałem swoje "chcieć a móc mieć".Tunio999 pisze: Wszystko zależy od autka jak się uda to będzie służyć po minimalnych kosztach, a jak nie to niestety więcej włożysz niż pojeździsz :>
Dodam, że uparcie szukałem diesla w wersji poliftowej. Bo taką miałem wizję i miałbym ją tak samo ponownie i dzisiaj.
Silnik dieslowski. 101 koni. Jak u Twojego brata. Za mojej kadencji zrobione już prawie 25 tys. przez nie cały rok uzywania. Wymienione dosłownie kilka dupereli eksploatacyjnych...
Czy ponownie kupiłbym to samo auto? ZDECYDOWANIE TAK!!!
jak widać , zdania sa podzielone w tej kwestii , ja jednak, gdybym dysponował kwotą 20 tys.zł to napewno szukałbym zafiry B i wierzcie mi, znalazłbym predzej czy później naprawde dobry model. jest tego na naszym jak i zachodnim rynku mnóstwo . Mimo iż sam jeżdżę Zafirą A to jednak nie uważam ,że jest to super autko , mimo wszystko technologicznie jak i stylistycznie auto już starawe. A co do przebiegu , no cóż panowie, i Zafira A może mieć przebieg ponad 400 tys km z końca produkcji, tego trudno jest sie ustrzec w dobie masowego kręcenia liczników i "poprawiania" stanu technicznego. Trzeba cierpliwie szukać i tyle. Ostatnio byłem z kumplem we Francji i kupilismy dwie zafiry B 2005 i 2006 w tej samej cenie , z tym samym uszkodzeniem . |Na gotowo wyjdzie jakies 15 000zł więc osądźcie sami czy warto czy też nie?
Ja też bym się bał, choć takie "okazje" można znaleźć na portalach ogłoszeniowych. Jak już sporo osób napisało - za 20 tys kupisz ZA w dobrym stanie technicznym i nie zajeżdżoną.
Jeżeli zależy Ci na ZB to najlepiej dozbieraj jeszcze pare tys PLN tak żeby kupić coś w dobrym stanie.
Nie jest sztuką kupić taką "okazję" tanio, sztuką jest kupić coś co nie pochłonie w kilku pierwszych miesiącach użytkowania tych paru tyś PLN właśnie...
Jeżeli zależy Ci na ZB to najlepiej dozbieraj jeszcze pare tys PLN tak żeby kupić coś w dobrym stanie.
Nie jest sztuką kupić taką "okazję" tanio, sztuką jest kupić coś co nie pochłonie w kilku pierwszych miesiącach użytkowania tych paru tyś PLN właśnie...
Uwierzcie koledzy ,że obecnie za 20 tys. można znaleźć dobre auto . Nie będę się już powtarzać co do mojej opinii w tym temacie..kolega sie pytał , odpowiedzieliśmy a wybór należy do niego, oby był trafny i przemyślany. Ważne aby kupił dobre autko i z którego nawet po kilku latach będzie nadal zadowolony
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Raczej później niż prędzej czyli za jakieś 2 lata jak ceny spadnąjarecki69 pisze:gdybym dysponował kwotą 20 tys.zł to napewno szukałbym zafiry B i wierzcie mi, znalazłbym predzej czy później naprawde dobry model.
Nie kupowałbym ZA bo mnie mierzi jej wygląd wewnętrzny więc tu się mogę z Tobą zgodzić. Ale jakbym miał za 20 tys. kupić ZB to lepiej je oddać na WOŚP, bo przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek
Za 19 tys jest 2009 ze 150 KM dieslem po tureckim taksiarzu z przebiegiem rzędu 390 tys (bogato wyposażona). Jak znam swoich rodaków to już po nią jadą i wkrótce będzie polską "okazją" za 22 tys. z przebiegiem 168 tys. O takich "dobrych" ZB mówimy ?
Rada dla pytającego:
Jak nie miałeś Astry II na którą nie mogłeś już patrzeć to bierz śmiało ZA, bo i większy wybór będzie i tańszy serwis i bardziej luksusowe wyposażenie sobie za fundujesz.
To ekstra że jesteś takim optymistą, chętnie poeksperymentuje z tymi samymi używkami co ty. Telefon do dostawcy wyślij na PWjarecki69 pisze:jak widać , zdania sa podzielone w tej kwestii , ja jednak, gdybym dysponował kwotą 20 tys.zł to napewno szukałbym zafiry B i wierzcie mi, znalazłbym predzej czy później naprawde dobry model.
Jeśli o mnie chodzi to ja mam właśnie astrę g . To tera pytanie za sto punktów za ile można kupić już w lepszym stanie zafirę b ?cns80 pisze:
Rada dla pytającego:
Jak nie miałeś Astry II na którą nie mogłeś już patrzeć to bierz śmiało ZA, bo i większy wybór będzie i tańszy serwis i bardziej luksusowe wyposażenie sobie za fundujesz.