Składanie haka holowinczego
zanim użyjesz młotka spróbuj poświęcić jeszcze z 10 minut na zabawę z pokrętłem - zauważyłem że ma znaczenie kolejność jak i "poprawność" wykonania poszczególnych czynności:
- przekręcenie kluczyka
- odciągnięcie pokrętła
- przekręcenie pokrętła
jak zatrybi to hak wypadnie sam pod własnym ciężarem
(sam tak się z tym mocowałem, już mnie krew zalewała i chciałem to siłowo rozwiązać... ale poszedłem się przejść i zacząłem na spokojnie - o dziwo przy drugiej próbie sam wypadł
powodzenia!
- przekręcenie kluczyka
- odciągnięcie pokrętła
- przekręcenie pokrętła
jak zatrybi to hak wypadnie sam pod własnym ciężarem
(sam tak się z tym mocowałem, już mnie krew zalewała i chciałem to siłowo rozwiązać... ale poszedłem się przejść i zacząłem na spokojnie - o dziwo przy drugiej próbie sam wypadł
powodzenia!
-
- Przeglądacz
- Imię: Leszek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Właśnie kupiłem sobie hak "automat"oryginał firmy ORIS. Zauważyłem że aby zdemontować/ zamontować zaczep haka w belce należy po otwarciu zamka po przekręceniu kluczyka porządnie odciągnąc a następnie przekręcić do końca pokrętło, Zaczep haka sam wypada!
Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
Pozdrawiam-
LGUM z Lublina
LGUM z Lublina
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Jest to nawet narysowane na pokrętle.lgum pisze:Zauważyłem że aby zdemontować/ zamontować zaczep haka w belce należy po otwarciu zamka po przekręceniu kluczyka porządnie odciągnąc a następnie przekręcić do końca pokrętło, Zaczep haka sam wypada!
http://major-customers.bosal-oris.com/i ... tions.htmllgum pisze:Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
lgum pisze: Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
Jak by wyżej nie działało to wrzuciłem na chomika.
http://chomikuj.pl/volvofh12/zafira+b+hak
Gdybyś miał jakieś pytania na temat montażu haka, także podłączenia elektryki to mogę coś podpowiedzieć bo ten temat przerabiałem u siebie.
Pozdrawiam.
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące haku ktory sobie kupilem. Jest to hak E395 pieknie proszkowo pomalowany. Czy ktos ma moze zdjecie lub moglby zrobic jak wyglada po zamontowaniu z listwą pod czujniki cofania bo taką mam. No i jak mniej wiecej wyglada wyciecie w zderzaku zeby swobodnie poslugiwac sie hakiem. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- ojciec polak
- Zafiromaniak
Jak ściągniesz zderzak to od wew. strony masz na nim zaznaczone miejsce na wycięcie pod hak, wyprasek pod pdc jest chyba 3 rodzaje m.in. pod hak z odpowiednio wyciętą dziurą. W zderzaku najlepiej robić to frezarką otworową i jak wytniesz zgodnie z zaznaczonymi na nim liniami tak należy zrobić również w wyprasce będzie dobrze.
Ja nie mam PDC a od spodu wyglada to tak:
Ja nie mam PDC a od spodu wyglada to tak:
- ojciec polak
- Zafiromaniak