Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zanim użyjesz młotka spróbuj poświęcić jeszcze z 10 minut na zabawę z pokrętłem - zauważyłem że ma znaczenie kolejność jak i "poprawność" wykonania poszczególnych czynności:
- przekręcenie kluczyka
- odciągnięcie pokrętła
- przekręcenie pokrętła
jak zatrybi to hak wypadnie sam pod własnym ciężarem
(sam tak się z tym mocowałem, już mnie krew zalewała i chciałem to siłowo rozwiązać... ale poszedłem się przejść i zacząłem na spokojnie - o dziwo przy drugiej próbie sam wypadł
powodzenia!
Sądząc po stanie zamka, to nie widzę szans, żeby sam wyleciał, nie wiem czy on kiedykolwiek od nowości był w ogóle ściągany...Zaklejony brudem i rdzą pewnie jest na amen.
Właśnie kupiłem sobie hak "automat"oryginał firmy ORIS. Zauważyłem że aby zdemontować/ zamontować zaczep haka w belce należy po otwarciu zamka po przekręceniu kluczyka porządnie odciągnąc a następnie przekręcić do końca pokrętło, Zaczep haka sam wypada!
Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
lgum pisze:Zauważyłem że aby zdemontować/ zamontować zaczep haka w belce należy po otwarciu zamka po przekręceniu kluczyka porządnie odciągnąc a następnie przekręcić do końca pokrętło, Zaczep haka sam wypada!
Jest to nawet narysowane na pokrętle.
lgum pisze:Może ma ktoś instrukcję montażu haka ORIS typ E395.
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące haku ktory sobie kupilem. Jest to hak E395 pieknie proszkowo pomalowany. Czy ktos ma moze zdjecie lub moglby zrobic jak wyglada po zamontowaniu z listwą pod czujniki cofania bo taką mam. No i jak mniej wiecej wyglada wyciecie w zderzaku zeby swobodnie poslugiwac sie hakiem. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Ale masz już zamontowany cały profil do podpięcia haka, czy nie. Bo jak nie to i tak podczas montowania trzeba zdemontować tylny zderzak. Myślę, że nie powinien kolidować z czujnikami.
Jak ściągniesz zderzak to od wew. strony masz na nim zaznaczone miejsce na wycięcie pod hak, wyprasek pod pdc jest chyba 3 rodzaje m.in. pod hak z odpowiednio wyciętą dziurą. W zderzaku najlepiej robić to frezarką otworową i jak wytniesz zgodnie z zaznaczonymi na nim liniami tak należy zrobić również w wyprasce będzie dobrze.
Ja nie mam PDC a od spodu wyglada to tak: