co panowie sądzicie o podanym w linku egzemplarzu, szukam takiej z 2009 i czujnikami parkowania (może wtedy żona oszczędzi mi nerwów)
a może ktoś z tego regionu już zna to auto ? przebieg jakis taki mało obiektywny
zafirka Łódź
Moderator: Tunio999
cns80 pisze:Sądząc po spektrum pojazdów i ich wieku to mogą to być poflotówki i poleasingówki z cofniętym przebiegiem że niby osoba prywatna jeździła. Dlatego pewnie wystawi VAT marża a nie pełne 23% ale to można wykryć sprawdzając kto był właścicielem w karcie pojazdu.
Tego akurat mi tłumaczyć nie musisz, bo pracowałem kilka lat przy takich autach i raczej wiem co jak ukryć żebyś nie znalazł. Jak Ci przepuszczę auto z przebiegiem 180 tys przez skupującego, a potem przez komis to w międzyczasie przebieg spadnie do 80 tys (bo przecież benzyna w Polsce nie zrobi więcej przez 4-5 lat) a do tego ze dwa razy pojedzie do ASO (najlepiej na akcję serwisową) żeby "zalegalizować" nowy przebieg. Potem już najzwyczajniej w świecie trafia na wystawę i 70% klientów nawet nie zapyta w ASO o przebieg jak im pokażę notę potwierdzającą wykonanie akcji serwisowej z prawie tym samym przebiegiem i sprzed kilku miesięcy. Bardziej dociekliwi zadzwonią do ASO i usłyszą że ostatni serwis miał miejsce tu i tu z takim i takim przebiegiem więc wszystko się zgadza51cent pisze:cns80 pisze:Sądząc po spektrum pojazdów i ich wieku to mogą to być poflotówki i poleasingówki z cofniętym przebiegiem że niby osoba prywatna jeździła. Dlatego pewnie wystawi VAT marża a nie pełne 23% ale to można wykryć sprawdzając kto był właścicielem w karcie pojazdu.
Czy ty nie widzisz że wszystkie auta które ten koleś ma w ofercie to są auta z polskich salonów? Auta poflotowe czy polesingowe nie są zajechane, w umowach mają obowiązek serwisu aut w ASO, częściej kupisz zajechane auto od pierwszego prywatnego właściciela. Każde auto które idzie na sprzedaż po wynajmie lub leasingu ma wystawiony opis rzeczoznawcy i wycenę, jesli sprzedający jest w porządku to pokaże taki papier