Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Mam problem z centralnym zamkiem. Ale od początku :
1. Wymieniałem wiązki z przewodami w tylnych drzwiach / były urwane /.
2. Po wymianie nie działa centralny.
3. Wymieniłem bezpiecznik / walnięty / w bagażniku
4. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone.
5. Po wymianie wiązki i podłączeniu aku jeden raz centralny zamknął mi całą Zośkę.
6. Mogę otworzyć bagażnik.
7. Nie działa ani z pilota ani z kabiny.
8. Przy otwieraniu drzwi wszystkie systemy sprawne / zapala się lampka na suficie, zapala się kontrolka otwartych drzwi, działają głosniki /.
Co jeszcze sprawdzić ?
Przewody są nowe, założone zgodnie z instrukcją z forum. Kontrolka na desce działa prawidłowo / drzwi otwarte - kontrolka się pali, drzwi zamknięte - brak sygnalizacji /.
Możliwe że REC (skrzynka bezpiecznikowa tylna) wyciągnął kopyta.Miałem takie dwa przypadki.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Okazało się, że walnięty jest jeden z bezpieczników / ten większy 25Ah / odpowiadający za sterowanie tylnymi szybami /których nie mam/. Po włożeniu i ponownym resecie akumulatora, centralny odżył.
a co jesli mam takie objawy ze przy zamknietych drzwiach mam kontrolke ze sa otwarte, a jak zamkne to gasnie? i do tego centralny w tych drzwiach nie dziala.