Podgrzewana przednia szyba zafira A

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
mariusz.w

Podgrzewana przednia szyba zafira A

#1 Post autor: mariusz.w »

Witam mam zamiar zmieniać przednią szybę lecz nie wiem czy mogę zamówić sobie podgrzewaną czy jakaś za bardzo skomplikowana instalacja musi być czy można podpiąć się do włącznika podgrzewania lusterek i tylnej szyby nie wiem po prostu dajcie znać jak to ugryźć czy to w ogóle jest możliwe.
GOTI

#2 Post autor: GOTI »

A czy wgl są produkowane takie szyby do ZA? - od tego zacznijmy ;)
mariusz.w

#3 Post autor: mariusz.w »

sprawdzę i dam znać
GOTI

#4 Post autor: GOTI »

Moim zdaniem (bez sprawdzania) nie ma takiej szyby, bo nie wychodziły Zafiry z takim wyposażeniem ;)

No chyba, że dopasujesz od innego pojazdu lub genialne chińczyki coś już wymyśliły :D
Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#5 Post autor: lawless »

Taka szyba fajny bajer ale ciekawe czy coś z tego wyjdzie oczywiście Powodzenia :piwo:
Myśl samodzielnie!
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#6 Post autor: Bodek »

lawless pisze:Taka szyba fajny bajer ale ciekawe czy coś z tego wyjdzie oczywiście Powodzenia :piwo:
Z tego co mi wiadomo Opel nie ma takiej ofert, chyba, że w Chinach już wyprodukowali to :ok:
mariusz.w

#7 Post autor: mariusz.w »

koledzy a jak i gdzie zdobyć jakieś nr tel żeby podzwonić i popytać czy są do oupienia
cieniassss

#8 Post autor: cieniassss »

mariusz.w pisze:koledzy a jak i gdzie zdobyć jakieś nr tel żeby podzwonić i popytać czy są do oupienia
Hanesco Sp. z o.o.
Lublin, ul. Nałęczowska 73

tel. (81) 536 - 13 - 99
GOTI

#9 Post autor: GOTI »

mariusz.w pisze:koledzy a jak i gdzie zdobyć jakieś nr tel żeby podzwonić i popytać czy są do oupienia
Wpisujesz w google np. "szyby samochodowe (i jak w twoim przypadku) Siedle" i dzwonisz do każdego zakładu z góry na dół.
Inna opcja to zadzwonienie do kilku głównych producentów szyb samochodowych ;)
pablo2374

#10 Post autor: pablo2374 »

Albo telefon do jakiegoś autoryzowanego serwisu Opla z pytaniem czy w ogóle były robione takie szyby :lol:
bolid

#11 Post autor: bolid »

no to kolega mariusz.w ma już swój Święty Graal ;) teraz trzeba go tylko odnaleźć

a tak poważnie - przykro mi ale nie było takich szyb w ofercie opla - nikt ich więc nie produkuje do ZA. Poza tym ZA nie ma instalacji do tego itd itp.

Jest za to funkcja w klimatroniku odparowania szyb - zresztą dość często mylnie nazywana "podgrzewaniem" przez handlarzy (zapewne ze względu na obrazek znajdujący się na przycisku) i tak rodzi nam się legenda... IMO
:piwo:
mariusz.w

#12 Post autor: mariusz.w »

Panowie potwierdzam podgrzewanej szyby nie produkują do ZA bardzo mi przykro ale chęci miałem ogromne także dziękuję wszystkim i usuwamy temacik pozdrawiam was wszystkich.
Yasiek

#13 Post autor: Yasiek »

Nie usuwałbym go żeby się ponowne takie tematy nie zakładały.

Ale brawo za chęci!! :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”