Dwie lipy z treści ogłoszenia:
1. Skrzynia 6 biegów
2. Koła alu 18'
http://otomoto.pl/opel-zafira-opc-2-0-t ... 27806.html

Moderator: Tunio999

Różnica jest znacząca.piotrek_1980 pisze:Kilka razy przy prośbach o opinie pisaliście o kanapach tylnych przed i po lifta. Czym się różnią ?

Podejrzewam, że zderzak jest pęknięty (bliskie spotkanie z krawężnikiem albo ptakiem) i teraz odstaje. Ciężko jest dorwać zderzak do OPC, bo są one cholernie drogie.piotrek_1980 pisze:Zastanawia mnie tylko ten zderzak przedni a konkretnie co od niego odstaje.
Myślę, że tego brakowało na tym forum...GOTI pisze:Różnica jest znacząca..
No nie ja - jescze nie ja...GOTI pisze:Ty oczywiście masz jak należy..
Dodałbym jeszcze że polift ma trzypunktowy pas bezpieczeństwa na środkowym siedzeniu, przedlift tylko biodrowy.GOTI pisze:Różnica jest znacząca.
1. Podłokietnik: w przedlifcie otwiera sie normalnie bez konieczności kładzenia oparcia (ponieważ oparcia nie da sie złożyć), a w polifcie należy złożyć oparcie aby rozłożyć podłokietnik.
2. Sposób dzielenia kanapy: przedlift system 1+2, a polift 1+1+1.
W ogłoszeniu są dwa numery. Na wstępie zapytałem 1 leszcza o dwie nieścisłości w moim przekonaniu o których Wam pisałem. Od razu wywnioskowałem z dwóch zdań przy potwierdzaniu ogłoszenia, że robię pacjentowi wielki problem że w ogóle dzwonię do niego a on jakby łaskę robił, że rozmawia ze mną.miodzik pisze:A sześc biegów..
I to jest właśnie przykład na to, że ludzie nie znają sie na tym co sprzedają - aby tylko sprzedać i mieć wy.. z góry na dółpiotrek_1980 pisze:W ogłoszeniu są dwa numery. Na wstępie zapytałem 1 leszcza o dwie nieścisłości w moim przekonaniu o których Wam pisałem.
Na moje pytanie o skrzyni powiedział, tak proszę pana to jest wersja OPC z sześciobiegową skrzynią. Więc skoro z siebie idiotę robi to ja nie chciałem zbijać z tropu człowieka czy aby ta szóstka nie jest do tyłu ( jak szydzi miodzik ). Że w B OPC była 6 to wiem ale w A ??? myślę że swap jakiś olbo co ???
Koła potwierdził również, że 18stki. Poprosiłem o VIN, powiedział abym dzwonił pod drugi numer.
Dzwonię do następnego ,,miszcza". O skrzyni powiedział, że jest pomyłka w ogłoszeniu a co do alusów powiedział że chyba są 18 stki. Zapytałem odpowiedzią ,,ale OPC A wychodziła w serii na 17" - a ten do mnie - to może też pomyłka....
Czekam od tego 2 pozoranta na VIN jak obiecał.
Są oszołomy ale myślę, że wszystkich do jednego worka wrzucać nie można. Od handlarzy kupiłem VW Sharana w Łomży, Peugeota 407SW w Zielonej Górze i powiem Wam, że spox. Ten z Zielonej to nawet na kawę do swojego domu mnie zaprosił widząc, że z daleka jestem.Robert LTM0154 pisze:tak kupuje się auto od handlarza...