Opel Zafira A OPC 2.0 TURBO 200KM RECARO ALU
Moderator: Tunio999
Opel Zafira A OPC 2.0 TURBO 200KM RECARO ALU
Czytałem troche Waszych postów o OPC, sprowadzonych ze Szwajcarii stojących w radomskich komisach. Jednak mój brat zakupił OPC w Radomskim komisie i jest zadowolony. Napiszcie proszę swoje spostrzeżenia o tym egzemplarzu. Inne które mnie interesowały już opisywaliście. Zastanawia mnie tylko ten zderzak przedni a konkretnie co od niego odstaje. Kilka razy przy prośbach o opinie pisaliście o kanapach tylnych przed i po lifta. Czym się różnią ?
Dwie lipy z treści ogłoszenia:
1. Skrzynia 6 biegów
2. Koła alu 18'
http://otomoto.pl/opel-zafira-opc-2-0-t ... 27806.html
Dwie lipy z treści ogłoszenia:
1. Skrzynia 6 biegów
2. Koła alu 18'
http://otomoto.pl/opel-zafira-opc-2-0-t ... 27806.html
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 01:08 przez piotrek_1980, łącznie zmieniany 3 razy.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Różnica jest znacząca.piotrek_1980 pisze:Kilka razy przy prośbach o opinie pisaliście o kanapach tylnych przed i po lifta. Czym się różnią ?
1. Podłokietnik: w przedlifcie otwiera sie normalnie bez konieczności kładzenia oparcia (ponieważ oparcia nie da sie złożyć), a w polifcie należy złożyć oparcie aby rozłożyć podłokietnik.
2. Sposób dzielenia kanapy: przedlift system 1+2, a polift 1+1+1.
Może lepiej to pokażą zdjęcia
Przedlift:
Polift:
Ty oczywiście masz jak należy
Podejrzewam, że zderzak jest pęknięty (bliskie spotkanie z krawężnikiem albo ptakiem) i teraz odstaje. Ciężko jest dorwać zderzak do OPC, bo są one cholernie drogie.piotrek_1980 pisze:Zastanawia mnie tylko ten zderzak przedni a konkretnie co od niego odstaje.
A z tą skrzynią to niezłe jaja, przecież to nawet bez sprawdzania po VINie można zobaczyć - są agenci
Myślę, że tego brakowało na tym forum...GOTI pisze:Różnica jest znacząca..
No nie ja - jescze nie ja...GOTI pisze:Ty oczywiście masz jak należy ..
Może dziś wytargam VIN od pacjenta, to trochę tę ,,opecję" sponiewieramy na forum. Jest jeszcze jedna w moim zainteresowaniu ale na spokojnie. W/g regulaminu.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Auto wygląda na zdjęciach aż za bardzo na przygotowane do sprzedaży. Ja bym je przetrzepał bardzo dokładnie. Nie tylko na trzepakach w jakiejś stacji diagnostycznej.
Zdjęcia są podciągnięte na kontraście, ze aż oczy bolą patrzeć. Przebieg też raczej pozostawiłbym do negocjacji. W tym modelu będzie dość trudny do zweryfikowania choćby z uwagi na to jakie są tam zastosowane elementy wykończenia środka wnętrza. Gum na pedałach nie ma, gałka od zmiany biegów też wygląda na ładną.
Nie to żebym się czepiał za każdym razem jak widzę ładne auto, bo nie zawsze tak robię, ale ono dla mnie jest coś za ładne.. A sześc biegów.. No jak nie ma jak ma: (1)jedynka, (2)dwójka, (3)trójka, (4)czwórka, (5)piątka i ... (R)akieta!!
Zdjęcia są podciągnięte na kontraście, ze aż oczy bolą patrzeć. Przebieg też raczej pozostawiłbym do negocjacji. W tym modelu będzie dość trudny do zweryfikowania choćby z uwagi na to jakie są tam zastosowane elementy wykończenia środka wnętrza. Gum na pedałach nie ma, gałka od zmiany biegów też wygląda na ładną.
Nie to żebym się czepiał za każdym razem jak widzę ładne auto, bo nie zawsze tak robię, ale ono dla mnie jest coś za ładne.. A sześc biegów.. No jak nie ma jak ma: (1)jedynka, (2)dwójka, (3)trójka, (4)czwórka, (5)piątka i ... (R)akieta!!
Dodałbym jeszcze że polift ma trzypunktowy pas bezpieczeństwa na środkowym siedzeniu, przedlift tylko biodrowy.GOTI pisze:Różnica jest znacząca.
1. Podłokietnik: w przedlifcie otwiera sie normalnie bez konieczności kładzenia oparcia (ponieważ oparcia nie da sie złożyć), a w polifcie należy złożyć oparcie aby rozłożyć podłokietnik.
2. Sposób dzielenia kanapy: przedlift system 1+2, a polift 1+1+1.
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Tak jak Marcin napisał auto jest az za bardzo przygotowane do sprzedaży ale co tam sprzedajacemu o to przecierz chodzi
Na zdjęciach wygląda przecudnie sprzedający skupił sie na zdjęciach wypielęgnowanego wnetrza a silniczka nawet nie pokazał. Autko wyglada fajnie ale ostrozność zalecana .
Na zdjęciach wygląda przecudnie sprzedający skupił sie na zdjęciach wypielęgnowanego wnetrza a silniczka nawet nie pokazał. Autko wyglada fajnie ale ostrozność zalecana .
Myśl samodzielnie!
W ogłoszeniu są dwa numery. Na wstępie zapytałem 1 leszcza o dwie nieścisłości w moim przekonaniu o których Wam pisałem. Od razu wywnioskowałem z dwóch zdań przy potwierdzaniu ogłoszenia, że robię pacjentowi wielki problem że w ogóle dzwonię do niego a on jakby łaskę robił, że rozmawia ze mną.miodzik pisze:A sześc biegów..
Na moje pytanie o skrzyni powiedział, mędrkując i robiąc ze mnie idiotę ,,taaaak proszę pana to jest wersja OPC !!!! z sześciobiegową skrzynią !!!!!!. Więc skoro z siebie idiotę robi to ja nie chciałem zbijać z tropu człowieka czy aby ta szóstka nie jest przypadkiem do tyłu ( jak szydzi miodzik ) pewnie by focha strzelił jeszcze większego i się obraził co gorsza i rozłączył. Że w B OPC była 6 to wiem ale w A ??? myślę że swap jakiś albo co ???
Koła potwierdził również, że 18stki. Poprosiłem o VIN, powiedział abym dzwonił pod drugi numer.
Dzwonię do następnego ,,miszcza". O skrzyni powiedział, że jest pomyłka w ogłoszeniu a co do alusów powiedział że chyba są 18 stki. Zapytałem odpowiedzią ,,ale OPC A wychodziła w serii na 17" - a ten do mnie - to może też pomyłka....
Czekam od tego 2 pozoranta na VIN jak obiecał.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
I to jest właśnie przykład na to, że ludzie nie znają sie na tym co sprzedają - aby tylko sprzedać i mieć wy.. z góry na dółpiotrek_1980 pisze:W ogłoszeniu są dwa numery. Na wstępie zapytałem 1 leszcza o dwie nieścisłości w moim przekonaniu o których Wam pisałem.
Na moje pytanie o skrzyni powiedział, tak proszę pana to jest wersja OPC z sześciobiegową skrzynią. Więc skoro z siebie idiotę robi to ja nie chciałem zbijać z tropu człowieka czy aby ta szóstka nie jest do tyłu ( jak szydzi miodzik ). Że w B OPC była 6 to wiem ale w A ??? myślę że swap jakiś olbo co ???
Koła potwierdził również, że 18stki. Poprosiłem o VIN, powiedział abym dzwonił pod drugi numer.
Dzwonię do następnego ,,miszcza". O skrzyni powiedział, że jest pomyłka w ogłoszeniu a co do alusów powiedział że chyba są 18 stki. Zapytałem odpowiedzią ,,ale OPC A wychodziła w serii na 17" - a ten do mnie - to może też pomyłka....
Czekam od tego 2 pozoranta na VIN jak obiecał.
Podejrzewam, że jakbyś popytał jeszcze o kilka rzeczy to na pewno rozłożyli by ręce.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
tak kupuje się auto od handlarza... oni nie znają historii auta co ma czego nie ma standard... dlatego lepiej zobaczyć i samemu zbadać temat zawsze mogą się zjawić jakieś niespodzianki to tak jak z komisu... ma kilka aut i wie że stoją i są zaje... bez wkładu i wogóle ale każde auto po zakupie potrzebuje wkładu niestety a handlarz nie martwi się że nie sprzeda bo im nie zależy bo kiedyś się klient trafi także trzeba dotknąć i ocenić a nie sugerować się co ona tam za bajki by opowiadał
Są oszołomy ale myślę, że wszystkich do jednego worka wrzucać nie można. Od handlarzy kupiłem VW Sharana w Łomży, Peugeota 407SW w Zielonej Górze i powiem Wam, że spox. Ten z Zielonej to nawet na kawę do swojego domu mnie zaprosił widząc, że z daleka jestem.Robert LTM0154 pisze:tak kupuje się auto od handlarza...
- Robert LTM
- Zafiromaniak
nie wrzucam przecież są ludzie i aparaty jak to w życiu coś fajnego dorzucę koleś mocny... https://www.youtube.com/watch?v=uah7J6L ... Rp&index=5
i wszystko w tym temacie
i wszystko w tym temacie
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km.
Osobiscie jestem bardzo ciekaw jak sie temat rozwinie. Szkoda by bylo wypuscic tej wersji auta gdyby okazala sie serio godna uwagi, bo auto prezentuje sie ladnie. Ale przy diagnostyce moze sie okazac ze jest szczepiona z kilku czy po innych ciekawych przygodach jak nauka plywania czy male pozary.. I takie przypadki tez byly omawiane na naszym forum.
Osobiscie jestem bardzo ciekaw jak sie temat rozwinie. Szkoda by bylo wypuscic tej wersji auta gdyby okazala sie serio godna uwagi, bo auto prezentuje sie ladnie. Ale przy diagnostyce moze sie okazac ze jest szczepiona z kilku czy po innych ciekawych przygodach jak nauka plywania czy male pozary.. I takie przypadki tez byly omawiane na naszym forum.