Przed planowanym zakupem Zafiry (silniki, gaz, spalanie)
Moderator: Tunio999
-
Szwagier
No właśnie, czyli dobrze liczę. Ważne, że dowiedziałem się tu na forum wielu ciekawych rzeczy i nie popełniłem błędu wydając 24k na ZB. Bo pewnie teraz bym psioczył, że wszystko się sypie. W takim wypadku jestem już pewny na 100%, żeby szukać zafiry A. Widzisz Miodzik jak to punkt widzenia zależy od punktu patrzenia? A jeszcze wczoraj się zapierałem... 
-
_tosiek_
A tu kolega pisze o ZA czy ZB? Bo lepsze wyposażenie w ZB to raczej w dieselach właśnie.miodzik pisze:Plusem wersji z silnikami benzynowymi jest dodatkowe wyposażenie. Nie spotykałem golasów z silnikami benzynowymi. Te wersje zazwyczaj są dość dobrze wyposażone
I dla odmiany pochwalę nawigację, otóż ja z kolei korzystam tylko z fabrycznej i tylko 1 raz wyprowadziła mnie w pole (ale to moja wina - włożyłem płytę ze zbyt nową mapą i poprowadziła mnie drogą, która jeszcze nie była ukończona
Jeśli zaś jeździsz do/ przez Niemcy to zauważysz przydatną funkcję informowania o zdarzeniach na drodze. Wówczas navi proponuje Ci alternatywną trasę umożliwiającą ominięcie utrudnienia (wypadki, korki, inne). Ja tak omijam korki na autostradach, działa świetnie, szkoda że w PL tego nie ma
-
miodzik
Z zadbanym autem spokojnie przejeździsz i lepiej niż 5 lat. Serio.Szwagier pisze: dbać o auto, licząc na to, że uda się nim przejeździć te 5 lat do następnej zmiany...
...Też oglądam auta od P. Andrzeja. Jedyny problem to dystans, bo pewnie z 650km musiałbym zrobić w jedną stronę, ale będzie trzeba to jakoś przeżyć. Na pewno jak już dozbieram kasę i coś wybiorę to skontaktuję się z Wami podając numer Vin. Sprawdzicie mi całą konfigurację, ile tylko będzie można się dowiedzieć po tym numerze.
650 km to sam się przekonasz, że to wcale nie jest daleko. Biorąc pod uwagę gdybyś sam miał jechać w niepewną podróż za Odrę, czy zjeździć jak ja kilkanaście komisów i ogłoszeń indywidualnych w mojej okolicy, zrobiłbyś kilkakrotnie więcej niż 650 km. Ja nigdy nie liczyłem ile zrobiłem km szukając swojej Zafirki ale ze 2000 tak powiem w ciemno, że lekko zrobiłem, nie licząc czasu poświęconego na tę jazdę.
A to akurat jest całkowicie normalne. I całe szczęście, że trafiłeś na to forum, przed zakupem auta. Oczywiście, że pomożemy. Oczywiście VIN da się rozkodować bez najmniejszego problemu.Szwagier pisze:Widzisz Miodzik jak to punkt widzenia zależy od punktu patrzenia? A jeszcze wczoraj się zapierałem...
Mówiłem o ZA. Ja przynajmniej zdecydowanie częściej natrafiałem na bardzo dobre wyposażenie w wersjach z silnikami benzynowymi. Serio. Mówię tu o moim wlasnym doświadczeniu i o tym co widywałem w sprzedaży._tosiek_ pisze:miodzik napisał/a:
Plusem wersji z silnikami benzynowymi jest dodatkowe wyposażenie. Nie spotykałem golasów z silnikami benzynowymi. Te wersje zazwyczaj są dość dobrze wyposażone
A tu kolega pisze o ZA czy ZB? Bo lepsze wyposażenie w ZB to raczej w dieselach właśnie.
-
_tosiek_
Nie kwestionuję,miodzik pisze:Mówiłem o ZA. Ja przynajmniej zdecydowanie częściej natrafiałem na bardzo dobre wyposażenie w wersjach z silnikami benzynowymi. Serio. Mówię tu o moim wlasnym doświadczeniu i o tym co widywałem w sprzedaży.
ale na rynku wtórnym wiele ZB to poflotówki z zachodu, z niezłym wyposażeniem ale i porządnym przebiegiem. Trzeba uważać na cofane przebiegi, bo fajne wyposażenie w niskich cenach często można spotkać w ofertach.