Opel Zafira 2.0 Turbo Sport TÜV Neu

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
wally

Opel Zafira 2.0 Turbo Sport TÜV Neu

#1 Post autor: wally »

Panowie, jak w temacie prośba o zerknięcie i jakieś uwagi: http://www.mobile.de/pl/marka/opel/mode ... 65592.html

Szukałem na forum informacji na temat silników 2.0 z 200KM pod gazem (tutaj chyba inaczej nie da rady). Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Cały czas nie wiem czy się w to pchać czy może jednak lepiej kupić tradycyjny 1.8 140KM?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie,
Pozdrawiam

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 mar 2014, 23:58 przez wally, łącznie zmieniany 1 raz.

tradelux

#2 Post autor: tradelux »

Silnik jak najbardziej nadaje się pod gaz i jest dobrą do tego jednostką.
Silnik na podbudowie z Saaba 2.0T
Sprzedawałem nawet taką i jeździ do dzisiaj z gazem :)

cieniassss

#3 Post autor: cieniassss »

Silnik na podbudowie z Saaba 2.0T
bliźniacze jednostki do saabowskiego silnika siedzą w Vectrze i Signum, natomiast w Zafirach i Astrach siedzi silnik w prostej linii z Calibry Turbo, są to dwa zupełnie inne silniki, co nie zmienia faktu że jest to silnik dobry do gazu,
wally pisze:Cały czas nie wiem czy się w to pchać czy może jednak lepiej kupić tradycyjny 1.8 140KM?
moim zdaniem największą bolączką 1.8 jest 5-cio biegowa skrzynia z krótkimi przełożeniami, czyli 3000 obr/min już przy 100km/h, co daje 4000 obr/min przy jeździe drogą ekspresową, a przy wyprzedzaniu przekraczamy już 5000 obr/min, dlatego jakbym kupował jeszcze raz Zafirę to tylko 2.0T, nawet jakbym miał zapłacić kilka tys zł więcej

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: janekW67 »

Odnośnie ogłoszenia: Gość chce sprzedać auto,bo już nie potrzebuje rodzinnego samochodu. Auto jest dobrze wyposażone,z oryginalną nawigacją i skórzaną tapicerką. Przy przebiegu 119681 km wymieniony był rozrząd,książka serwisowa była prowadzona do 150381 km. Auto obecnie jest na zimówkach z alusami,posiada też opony letnie,też na alusach.
Ogłoszenie jest prywatne,ale sądząc z opisu właściciel chyba nie jest Niemcem,albo przynajmniej ma problem z niemieckim. Wydaje mi się,że jak na auto prosto od właściciela,z oferty prywatnej,to jest cokolwiek za tanie.
Oczywiście!

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#5 Post autor: Maciek »

janekW67 pisze: Ogłoszenie jest prywatne,ale sądząc z opisu właściciel chyba nie jest Niemcem,albo przynajmniej ma problem z niemieckim.
Może to ciapaty niemiec :lol:

wally

#6 Post autor: wally »

janekW67 pisze:Odnośnie ogłoszenia: Gość chce sprzedać auto,bo już nie potrzebuje rodzinnego samochodu. Auto jest dobrze wyposażone,z oryginalną nawigacją i skórzaną tapicerką. Przy przebiegu 119681 km wymieniony był rozrząd,książka serwisowa była prowadzona do 150381 km. Auto obecnie jest na zimówkach z alusami,posiada też opony letnie,też na alusach.
Ogłoszenie jest prywatne,ale sądząc z opisu właściciel chyba nie jest Niemcem,albo przynajmniej ma problem z niemieckim. Wydaje mi się,że jak na auto prosto od właściciela,z oferty prywatnej,to jest cokolwiek za tanie.

No ja niestety nie jestem w stanie ocenić czy to prawda czy fałsz. Jedyna metoda weryfikacji jest pojechać tam i obejrzeć auto wtedy się sprawa wyjaśni. Dzięki za dotychczasowe oceny i proszę o dalsze opinie.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#7 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”