Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Spoko,to jak wpadnie Ci coś na Win8 do ręki to zerknął byś co i jak i oświecił mnie, bo za cholerę nie mogę znaleźć nic istotnego co mogło by mieć wpływ na zarządzanie BT. Swoją drogą to żeby zmienić nazwę urządzenia z Windows Phone(domyślna) na własną należy podłączyć telefon do kompa http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produk ... 02647D4629
....chore ale prawdziwe
P.S.
W ASO za aktualizację softu wołają 250zł i od razu proponują diagnostykę TECH za 150zł
ASO ASO nie równy, w jednym za aktualizację softu wołają 250zł w drugim 140zł, tyle tylko że,jak to Panowie z serwisu mnie uświadomili,cytuję: "Producent nie udostępnił nam informacji jakie telefony na jakich systemach operacyjnych będzie dało sie sparować z fabrycznnym zestawem głośnomówiącym więc czy Pański telefon będzie z nim współpracował okaże się dopiero po ewentualnej aktualizacji."
Pytanie,czy ktoś ma telefon na Win8 i może się w tej kwesti wypowiedzieć? 140zł to nie majątek, ale jak ma mi to w niczym nie pomóc to szkoda kasy. Poczekam jeszcze,może kolega miodzik coś doradzi i rzeczywiście zmiana ustawień w telefonie wystarczy.
Koledzy ja nadal nie mam Lumii w rękach. Chodzi mi to po głowie co ja wcześniej wyłączałem..
Może oszczędzanie energii <- wyłączyć
Ustawienia -> ustawienia telefonu -> oszczędzanie energii -> wyłączyć.
Trochę strzelam w ciemno bo z głowy. Jaśniej mi się zrobi jak zobaczę to na żywo, ale puki co możecie spróbować tej drogi.
Aso moim zdaniem jak każda firma jest nastawiona na zyski. Nie pomoc filantropijną.
99% przypadków jakie znam przy wysyłaniu telefonu na gwarancję, gwarant nie robi nic po za aktualizacją oprogramowania licząc na to, że się uda "naprawić" usterkę. Serio.
Inna inszość to kto pracuje w takich serwisach... Dobrych techników ze znajomością tematu jest jak na lekarstwo.
Spoczko Wstrzymuję się nad wizytą w ASO, czekam na jakieś wieści jak coś konkretniej będziesz wiedział. Będę wracał dziś z pracy to zobaczę jak to działa na wyłączonym oszczędzaniu baterii. Pozdrawiam
Mam świeżą Lumię 925 oprogramowanie black.
Ustawienia - tryb samochodowy - ustawić na auto potem jest wybór czy ma ignorować połączenia i sms podczas jazdy.
Przychodzi sms babeczka się pyta czy odczytać ? mówię tak i sms jest czytany. Czyta trochę jak robot ale jest ok. Oczywiście wcześniej sparowałem tel. z dvd90 (szukanie , nadanie pin i tp.)
Nabyłem Samsunga Xcover 2 który jest na Androidzie 4.1.2 i niestety nie chce współpracować z BT w Zosce. Czy ma ktoś na to jakiś patent ?
Proszę o pomoc !!!!
Właśnie dziwne jest to wszystko bo oba urządzenia się widzą, robię powiązanie bez problemu, i na samym początku telefon się łączy z BT w samochodzie ale po jakiś 10 sekundach się samo przerywa i pojawia się komunikat w telefonie że połączenie zostało zakończone.
Jeden znajomy proponował mi jakąś modyfikację oprogramowania telefonu, tylko że po jego modyfikacji stracę gwarancję na telefon, a nie mogę tego zrobić bo telefon jest służbowy.
luki-gda pisze:tylko że po jego modyfikacji stracę gwarancję na telefon
nie stracisz. Na 200%. Gwarancję masz na sprzęt (telefon) nie na system operacyjny jaki tam siedzi.
Moim zdaniem nie powinieneś mieć żadnego problemu z tym androidem i połączeniem jakimkolwiek z BT. Jeszcze spróbuj: ustawienia-> BT -> urządzenia -> i na BT od Zośki wejdź we właściwości i zrób autoryzację. Jak zapyta się Ciebie telefon czy przesyłać informację bez powiadamiania oczywiście daj mu na tak.
Witam panowie.
Ja mam taki problem. Posiadam radio cd70 navi z wbudowanym zestawem bluetooth i telefon iphone 5. Paruje się ok jedno z drugim ale już przy połączeniu jest problem. Zawsze słyszę rozmówcę ale on nie słyszy mnie. Musze dopiero usunąć telefon z zaufanych i parować na nowo i to też nie zawsze pomoże. A czasem po wejściu do samochodu telefon się sparuje z radiem i działa ok. A przy kolejnym połączeniu znów jest problem. Czy ktoś coś może poradzić?
W moich poprzednich telefonach zestaw BT Motoroli musiałem ustawiać w telefonie jako słuchawkę bezprzewodową, bo jak ustawiałem jako zestaw samochodowy to też raz się parował a innym razem nie. Spróbujcie.