[I] Astra H Caravan Z19DTH by Bear Familia
Wiem, trzeba przerabiać muszlę i masz wtedy turbo takie jak w Z20LEH'u...
Nie Bielsko, tylko SBL- Bieruńsko-Lędziński kolego A firmę mamy w Kobiórze koło Tychów
Info o cenie na PW
Niestety nie mogę jeszcze wysyłać PW Więc tu
Hybryda takiego typu - czyli pełna regeneracja turba, wyważenie go ponad normy (do 150-160 000 obrotów) i przeróbka na hybrydę - około 1500 zł... Zależy jak będzie się prezentował rdzeń bazowego turba itp...
Wałek solidny, firmy Melett - także wysoka półka...
Nie Bielsko, tylko SBL- Bieruńsko-Lędziński kolego A firmę mamy w Kobiórze koło Tychów
Info o cenie na PW
Niestety nie mogę jeszcze wysyłać PW Więc tu
Hybryda takiego typu - czyli pełna regeneracja turba, wyważenie go ponad normy (do 150-160 000 obrotów) i przeróbka na hybrydę - około 1500 zł... Zależy jak będzie się prezentował rdzeń bazowego turba itp...
Wałek solidny, firmy Melett - także wysoka półka...
Po pewnej przerwie dowod, ze cos sie dzieje - da sie zauwazyc na foto
Jeszcze dystans, kąty i wtedy finalne ustawienie wysokości przodu i tylu
Niedlugo obszerniejsze fotoseszyn stanu aktualnego. Potem rozbieram auto w drobne do lakieru i skladam nowe turbo + calkowicie nowy soft... Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm
... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...
Tak twierdzil Einstein
Jeszcze dystans, kąty i wtedy finalne ustawienie wysokości przodu i tylu
Niedlugo obszerniejsze fotoseszyn stanu aktualnego. Potem rozbieram auto w drobne do lakieru i skladam nowe turbo + calkowicie nowy soft... Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm
... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...
Tak twierdzil Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
I się nie myliłBear_ pisze:..........
Tak twierdzil Einstein
wygląda
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
ryba1, szukaj czytaj http://www.gmagazyn.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=30 i auto chyba do sprzedania było już dawno temu
Tadam ! Wróciłem Auto dalej w moich rękach i dalej walczy dzielnie o pozycję w stadzie
Miałem już nic nie robić z mocą po wymianie wtrysków na customy padł wynik 210 PS i 450 Nm...
Wykresu nie pokażę boooo... Bo walczę dalej Jest już zrobiona wydajniejsza pompa CR, i czeka nowiutkie turbo Niestety ale pełna hybryda oryginalnej turbiny nie popluje więcej w przypadku mojego auta tak więc na pokład wskakuje GTB2060VKLR - na łożyskach kulkowych, chłodzona cieczą :>
Felgi 19" przygarnął mój bardzo dobry kolega, a ja sam w sezonie 2k15 będę raczej sleeperem, skupiając się na mocy, zawieszeniu do perfekcji i lakierze do perfekcji...
A oto i nowa dmuchawica do Astry
A tak autko brzydko robiło po wrzuceniu customowych wtrysków, a przed dostrojeniem... Oj okoliczni mieszkancy mieli mnie dość przez kilka dni...
I jakieś filmidło
Dla przypomnienia przed zmianą wtrysków (filmik dostępny też w pierwszym poście)
http://youtu.be/_HY1EPcDvIc
Na nowych wtryskach - przed dostrojeniem.
https://www.facebook.com/video.php?v=1520999814781128&l=208238130767194491
Miałem już nic nie robić z mocą po wymianie wtrysków na customy padł wynik 210 PS i 450 Nm...
Wykresu nie pokażę boooo... Bo walczę dalej Jest już zrobiona wydajniejsza pompa CR, i czeka nowiutkie turbo Niestety ale pełna hybryda oryginalnej turbiny nie popluje więcej w przypadku mojego auta tak więc na pokład wskakuje GTB2060VKLR - na łożyskach kulkowych, chłodzona cieczą :>
Felgi 19" przygarnął mój bardzo dobry kolega, a ja sam w sezonie 2k15 będę raczej sleeperem, skupiając się na mocy, zawieszeniu do perfekcji i lakierze do perfekcji...
A oto i nowa dmuchawica do Astry
A tak autko brzydko robiło po wrzuceniu customowych wtrysków, a przed dostrojeniem... Oj okoliczni mieszkancy mieli mnie dość przez kilka dni...
I jakieś filmidło
Dla przypomnienia przed zmianą wtrysków (filmik dostępny też w pierwszym poście)
http://youtu.be/_HY1EPcDvIc
Na nowych wtryskach - przed dostrojeniem.
https://www.facebook.com/video.php?v=1520999814781128&l=208238130767194491
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Świetna furmanka.
Powiem Ci że kusi mnie Astra H bo mam jeszcze jedno auto do zmiany w domu, przydałoby się kombi i tak coraz bardziej podchodzę do tematu Astry H kombi z ostatnich wypustów.
Tylko mam dylemat bo ciężko znaleźć ja z mot. 1.8 140KM, większość to 125KM a te jakoś nie bardzo cieszą się pochlebnymi opiniami. Że olej lubią łykać i takie tam...
Ale ile w tym prawdy ...
Jedno wiem - diesla raczej nie kupię
Powiem Ci że kusi mnie Astra H bo mam jeszcze jedno auto do zmiany w domu, przydałoby się kombi i tak coraz bardziej podchodzę do tematu Astry H kombi z ostatnich wypustów.
Tylko mam dylemat bo ciężko znaleźć ja z mot. 1.8 140KM, większość to 125KM a te jakoś nie bardzo cieszą się pochlebnymi opiniami. Że olej lubią łykać i takie tam...
Ale ile w tym prawdy ...
Jedno wiem - diesla raczej nie kupię