[A] - the_starsailor - 2.2 DTI 125KM Elegance 2002r

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
the_starsailor

#31 Post autor: the_starsailor »

To chyba pod osłoną nocy bym musiał jak sąsiad będzie spać :D

W sumie to mam kolejny dylemat :mysli: Mianowicie - srebrny kolorek przeważnie występuje na gładkich powierzchniach - ja listwy mam chropowate... i tu pytanie jak ten srebrny kolorek zaprezentuje się na takiej strukturze? Kurcze chciałbym to zrobić raz, a dobrze żeby znów mnie coś nie zaskoczyło :)
GOTI

#32 Post autor: GOTI »

the_starsailor pisze:To chyba pod osłoną nocy bym musiał jak sąsiad będzie spać :D

W sumie to mam kolejny dylemat :mysli: Mianowicie - srebrny kolorek przeważnie występuje na gładkich powierzchniach - ja listwy mam chropowate... i tu pytanie jak ten srebrny kolorek zaprezentuje się na takiej strukturze? Kurcze chciałbym to zrobić raz, a dobrze żeby znów mnie coś nie zaskoczyło :)
Poszukaj gdzieś na szrocie plajstików z Astry, bo są podobne pod względem struktury a o wiele tańsze zapewne i działaj :piwo:
the_starsailor

#33 Post autor: the_starsailor »

Dziś tak na szybko, założone spryskiwacze z Insigni :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#34 Post autor: Wojti »

No to będzie Pan zadowolony he he :lol: Dobra inwestycja spisuje się świetnie :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
bolid

#35 Post autor: bolid »

dobra robota :piwo:
też przymierzam się do tego drobnego udoskonalenia
Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#36 Post autor: lawless »

bolid pisze:dobra robota

też przymierzam się do tego drobnego udoskonalenia
Ja tez się coraz bardziej utwierdzam w tym żeby sobie cos takiego sprawić :piwo:
Myśl samodzielnie!
the_starsailor

#37 Post autor: the_starsailor »

jedyny mankament w regulacji jest - ustawione mam troche za nisko, a śrubokrętem nie da rady ;)

jak znajdę czas to zmontuję narzędzie do regulacji i będzie cacy :)
pitER

#38 Post autor: pitER »

A ja delikatnie zasugeruję zostawić szare - mniejszy kontrast efekt fajny już widac tylko farbkę taką samą potrzeba.
Ale pogratulować działania :ok:
a na srebro psikałem zderzak starej Astry i ... no taki matowy wyszedł :lol:
the_starsailor

#39 Post autor: the_starsailor »

będzie na srebrno - nie mam żadnej pewności co do odcienia szarego niestety... próbuję znaleźć trochę czasu, żeby sie za to zabrać w końcu, ale coś kiepsko idzie... :P zrobiłem próbny natrysk na klapie bagażnika i srebrny wyszedł taki świecący wg. mnie :)

a potem przyjdzie czas na przyciski klaksonu ;)

PS. w poniedziałek Zosia ląduje u mechanika...
the_starsailor

#40 Post autor: the_starsailor »

Dziś kosmetycznie :D

Kółeczka ustawione coby oponki równo się ścierały :P

Obrazek
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#41 Post autor: Wojti »

Niby mała rzecz a cieszy i jak ważna :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
the_starsailor

#42 Post autor: the_starsailor »

Na zimówkach Zośka uciekała mocno na prawą stronę. Po założeniu nowych letnich oponek niby to znikneło, ale nadal nie dawało mi to spokoju. No i okazało się, że faktycznie troszkę trzeba było skorygować jeszcze. Szkoda by mi było nowych opon :P Nie wiem jak w innych regionach ceny stoją, ale ja zapłaciłem 100zł :)
GOTI

#43 Post autor: GOTI »

the_starsailor pisze:Na zimówkach Zośka uciekała mocno na prawą stronę. Po założeniu nowych letnich oponek niby to znikneło, ale nadal nie dawało mi to spokoju. No i okazało się, że faktycznie troszkę trzeba było skorygować jeszcze. Szkoda by mi było nowych opon :P Nie wiem jak w innych regionach ceny stoją, ale ja zapłaciłem 100zł :)
Tylko żebyś nie jeździł do takich speców jak ja.. zaraz po sprowadzeniu zajechałem na ustawienie zbieżności itd. przy czym ściągało mnie chyba na prawa (jak dobrze pamiętam) a po regulacji w drugą strone, później kolejna poprawka (oczywiście w cenie) i jakoś to wyszło (nie powiem bo idealnie nie było), ale ile człowiek czasu stracił :czerwona:
Dodam, że firma z dość dobrą opinią i nie taką mała no ale od tej pory omijam ich szerokim łukiem - nawet jeżeli łuk jest spowodowany ściąganiem :lol:
the_starsailor

#44 Post autor: the_starsailor »

a wydawałoby się, że jak ustawią to powinno być dobrze...

w mieście wydaje się być ok, zobaczymy jak będzie jak autosradą się przejade - wtedy wszystko wyjdzie :)
the_starsailor

#45 Post autor: the_starsailor »

Jako, że należy dzielić się nie tylko sukcesami, ale i przyznać do porażki to niestety dziś spotkała mnie straszna przykrość - farba strukturalna na chlapaczach zaczęła odchodzić... :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”