[I] Astra H Caravan Z19DTH by Bear Familia

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Leny v40

#16 Post autor: Leny v40 »

Bear_, u siebie w firmie ... to gdzie w bielsku robią hybrydy :> ... mam turbo z z20let do regeneracji ile hybryda by u was wyszła??? to jest KKK 04 zmieści się koło 4-5mm większe to wiem ....

Bear_

#17 Post autor: Bear_ »

Wiem, trzeba przerabiać muszlę i masz wtedy turbo takie jak w Z20LEH'u...

Nie Bielsko, tylko SBL- Bieruńsko-Lędziński kolego ;) A firmę mamy w Kobiórze koło Tychów :)

Info o cenie na PW :)

Niestety nie mogę jeszcze wysyłać PW :P Więc tu :P

Hybryda takiego typu - czyli pełna regeneracja turba, wyważenie go ponad normy (do 150-160 000 obrotów) i przeróbka na hybrydę - około 1500 zł... Zależy jak będzie się prezentował rdzeń bazowego turba itp...

Wałek solidny, firmy Melett - także wysoka półka...

Bear_

#18 Post autor: Bear_ »

Po pewnej przerwie dowod, ze cos sie dzieje - da sie zauwazyc na foto ;)

Obrazek

Jeszcze dystans, kąty i wtedy finalne ustawienie wysokości przodu i tylu :)

Niedlugo obszerniejsze fotoseszyn stanu aktualnego. Potem rozbieram auto w drobne do lakieru i skladam nowe turbo + calkowicie nowy soft... Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm

... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...

Tak twierdzil Einstein ;)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#19 Post autor: Bodek »

Bear_ pisze:..........
... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...

Tak twierdzil Einstein ;)
I się nie mylił ;)

wygląda :ok:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#20 Post autor: GOTI »

Bodek pisze:Bear_ napisał/a:
..........

Tak twierdzil Einstein

I się nie mylił
Dokładnie ;)

Bear_ pisze:Po pewnej przerwie dowod, ze cos sie dzieje - da sie zauwazyc na foto ;)
Oby tak dalej :ok:
Obrazek

Leny v40

#21 Post autor: Leny v40 »

Bear_, miło patrzeć na zmiany i plany .... ja biorę się w czerwcu za zośkę ... życzę pełnej mocy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#22 Post autor: Wojti »

Gratulacje i czekamy na dalszą relacje he he :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Bear_

#23 Post autor: Bear_ »

Trzeba działać, trzeba :)

Będą fotki to na pewno będę się chwalił ;) Możliwe, że też jeszcze w tym sezonie padnie nietuzinkowe ale bardzo łatwo dostępne koło :)

P.S. Leny... bardzo mi sie nie podoba Twój podpis :x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Leny v40

#24 Post autor: Leny v40 »

Bear_, Diesel powyżej 200ps to nie dotyczy :piwo:

nowm

#25 Post autor: nowm »

astra tej generacji z brewkami wygląda obłędnie, mega efekt :!:

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#26 Post autor: ryba1 »

Bear_ pisze:Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm
już jest???

Leny v40

#27 Post autor: Leny v40 »

ryba1, szukaj czytaj :lol: http://www.gmagazyn.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=30 i auto chyba do sprzedania było już dawno temu

Bear_

#28 Post autor: Bear_ »

Tadam ! Wróciłem :D Auto dalej w moich rękach i dalej walczy dzielnie o pozycję w stadzie :P

Miałem już nic nie robić z mocą po wymianie wtrysków na customy padł wynik 210 PS i 450 Nm...

Wykresu nie pokażę boooo... Bo walczę dalej :) Jest już zrobiona wydajniejsza pompa CR, i czeka nowiutkie turbo :) Niestety ale pełna hybryda oryginalnej turbiny nie popluje więcej w przypadku mojego auta tak więc na pokład wskakuje GTB2060VKLR - na łożyskach kulkowych, chłodzona cieczą 8) :>

Felgi 19" przygarnął mój bardzo dobry kolega, a ja sam w sezonie 2k15 będę raczej sleeperem, skupiając się na mocy, zawieszeniu do perfekcji i lakierze do perfekcji...

A oto i nowa dmuchawica do Astry

Obrazek

A tak autko brzydko robiło po wrzuceniu customowych wtrysków, a przed dostrojeniem... Oj okoliczni mieszkancy mieli mnie dość przez kilka dni...

Obrazek

I jakieś filmidło

Dla przypomnienia :) przed zmianą wtrysków (filmik dostępny też w pierwszym poście)

http://youtu.be/_HY1EPcDvIc

Na nowych wtryskach - przed dostrojeniem.

https://www.facebook.com/video.php?v=1520999814781128&l=208238130767194491

Awatar użytkownika
Piasek
Zafiromaniak
Model:

#29 Post autor: Piasek »

Świetna furmanka.
Powiem Ci że kusi mnie Astra H bo mam jeszcze jedno auto do zmiany w domu, przydałoby się kombi i tak coraz bardziej podchodzę do tematu Astry H kombi z ostatnich wypustów.
Tylko mam dylemat bo ciężko znaleźć ja z mot. 1.8 140KM, większość to 125KM a te jakoś nie bardzo cieszą się pochlebnymi opiniami. Że olej lubią łykać i takie tam...
Ale ile w tym prawdy ...
Jedno wiem - diesla raczej nie kupię

organista15

#30 Post autor: organista15 »

A ja z kolei słyszałem, że ten 1.8 125km jest najlepszą konstrukcją opla ;) jednak z tym olejem to chyba niestety prawda, koniec offtopu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne auta”