Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nawet 32
Tylko jeden napisze, że kupił olej xxx, a drugi zaraz mówi, że on norm nie spełnia itp.
Dlatego pytam jakbym znalazł to co mnie interesuje to bym nie pisał postu
W moim aucie po wymianie oleju przejechałem jakieś 400km i olej dalej jest taki żółty jak był wlewany, normalnie jak w benzynie a mam klekota 1.9 100km. To dobrze świadczy czy nie ?
Panowie co powiecie na temat tego oleju,pisze ze jest do aut z dpf-em ale zamiast normy ACEA-C3 ma ACEA-C2.Nada sie do mego klekota?Moze ktos lał taki i ma jakies zdanie co do tego oleju.Na chwile obecna jezdze na shelix ultra extra. http://allegro.pl/olej-selenia-wr-p-e-p ... source=mlt
witam kupiłem olej SHELL HELIX ULTRA 5W30 bez nazwy Extra. Nadaje się do silnika 1.9CDTI z DPF-em? ulotka naklejona z tyłu mówi że tak cyt: pomaga utrzymać na wysokim poziomie czystość filtra cząstek stałych). Jednakże mam wątpliwości nie ma normy C3.
Dzięki za szybką odp. bo jutro wymiana oleju.
studi78 pisze:witam kupiłem olej SHELL HELIX ULTRA 5W30 bez nazwy Extra. Nadaje się do silnika 1.9CDTI z DPF-em? ulotka naklejona z tyłu mówi że tak cyt: pomaga utrzymać na wysokim poziomie czystość filtra cząstek stałych). Jednakże mam wątpliwości nie ma normy C3.
Dzięki za szybką odp. bo jutro wymiana oleju.
Zgodnie z instrukcją - str. 217:
Dexos 2 TM = Wszystkie silniki benzynowe i wysokoprężne
gdy Dexos 2 jest niedostępny:
GM-LL-B-025 = Silniki wysokoprężne
Klasy alternatywne, gdy oleje GM-LL-B-025 są niedostępne:
ACEA-C3 = Silniki wysokoprężne z filtrem cząstek stałych (DPF)
ACEA-A3/B4 = Silniki wysokoprężne bez filtra cząstek stałych (DPF)
witam i mam pytanie do użytkowników oleju gm dexos 2 czy też tak często wymieniacie olej bo u mnie po 6000 km /jazda miejska/ zapala się insp / 1.9 dt +dpf/
wesolys pisze:witam i mam pytanie do użytkowników oleju gm dexos 2 czy też tak często wymieniacie olej bo u mnie po 6000 km /jazda miejska/ zapala się insp / 1.9 dt +dpf/
u mnie zapalił się po 9000 tys. km, teraz leje mobil i można rzec - nie ma większej różnicy w przebiegu, więc nie do końca może to mieć wpływ na częstotliwość zmian - bardziej warunki jazdy.