OPEL ZAFIRA ** 1.9 CDTI ** 150 KM ** OPC ** RECARO, Piła
Moderator: Tunio999
OPEL ZAFIRA ** 1.9 CDTI ** 150 KM ** OPC ** RECARO, Piła
Witam serdecznie,
moja uwage zwrocila ponizsza zafirka:
Adres do aukcji.
Czy w Waszej opinii jest to auto godne obejrzenia?
Czy istnieje możliwość sprawdzenia przebiegu po numerze VIN?
Jak sie sprawuje ta automatyczna skrzynia biegów?
moja uwage zwrocila ponizsza zafirka:
Adres do aukcji.
Czy w Waszej opinii jest to auto godne obejrzenia?
Czy istnieje możliwość sprawdzenia przebiegu po numerze VIN?
Jak sie sprawuje ta automatyczna skrzynia biegów?
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Przebieg raczej będzie trudny do weryfikacji. Możesz zadzwonić do centrali GM z >>tego tematu<< to przy odrobinie życzliwości ludzkiej dowiesz się na podstawie VINu co mają w bazie za ostatni wpis serwisowy, czego dotyczył i z jakim był wtedy przebiegiem.
Co do skrzyni poczytaj opinie innych. Ja się nie wypowiem dokładniej bo nie znam tego tematu, z tego co kojarzę to tiptronic nie cieszy się popularnością..
Co do skrzyni poczytaj opinie innych. Ja się nie wypowiem dokładniej bo nie znam tego tematu, z tego co kojarzę to tiptronic nie cieszy się popularnością..
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
A któryś sprzedawca któregoś auta nie zachwala ?Robert LTM0154 pisze:sprzedawca ją w ogłoszeniu zachwala ze takie pewne
Obejrzenia tak, bo oczy Cię nie rozbolą (chociaż kto wie), ale kupienia to już raczej nie, bo lepiej zaczekać i w przyszłym roku będą takie rozdawać za darmo, a za dwa lata jeszcze dopłacą.SideInfo pisze:Czy w Waszej opinii jest to auto godne obejrzenia?
Nie przymierzając:
- najmocniejszy silnik,
- jedna z najbogatszych wersji wyposażenia,
- przebieg typowo na Polskę czyli poniżej 200 tys dla ośmioletniego diesla,
a to wszystko oczywiście jakieś 5 tys taniej niż kupując krajowy (ale pewny) z gorszym wyposażeniem i bez pośrednika. Sam sobie odpowiedz co jest nie tak.
Dziekuje, za odpowiedzi... w weekend się przejade to bede mial VIN... ponadto rzuce okiem na kolejna Zafire , która jest raptem kilka kilometrów od przedstawionej powyżej, to będę miał porównanie.
Rownolegle szukam Zafirki w Niemczech poprzez znajomego, który zajmuje się sciąganiem aut kasując tylko styałą prowizję.
Cns80, wyczuwam nutke sarkazmu aczkoliwek, szczerze mowiąc, jestem uczulony na komisiarzy...choć jak widać nie zamykam tej furtki.Obejrzenia tak, bo oczy Cię nie rozbolą (chociaż kto wie), ale kupienia to już raczej nie, bo lepiej zaczekać i w przyszłym roku będą takie rozdawać za darmo, a za dwa lata jeszcze dopłacą.
Rownolegle szukam Zafirki w Niemczech poprzez znajomego, który zajmuje się sciąganiem aut kasując tylko styałą prowizję.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Patryk może i jest nieco ironiczny, ale przynajmniej szczery. I zgadzam się z jego podsumowaniem.SideInfo pisze:Cns80, wyczuwam nutke sarkazmu
Natomiast pamiętaj, że po to m.in. jest to forum, żeby przestrzec Cię przed ewentualnymi wpadkami. Mimo wszystko nawet bez oględzin na żywo, możesz poznać sporo informacji, na co masz zwrócić swoją uwagę w czasie oględzin i późniejszego zakupu auta.
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
A ja chciałem wlać całe wiadro tego sarkazmuSideInfo pisze:Cns80, wyczuwam nutke sarkazmu
Generalnie okazje nie istnieją, a za towar trzeba zapłacić tyle ile jest wart, a czasami więcej, ale na pewno nie mniej. Nie po to się coś sprowadza żeby to puszczać po kosztach. Ludzie z tego niezłe chałupy powystawiali, a teraz je utrzymują
Quasizawodowo wyszukuję samochody warte kupienia takie jakich oczekuje płatnik. No i okazyjnych bywa 2 rocznie i to z mojej rodziny lub bardzo bliskich znajomych. Z ogłoszenia okazje były 2 przez 5 lat. I miały zwyczajny tytuł, a nie to co obecnie na allegro.