Odświeżanie nawiewów cz.1
Po zabawie z konsolą nawiewów przyszedł czas na nawiewy, które są w opłakanym stanie - guma schodzi, marszczy sie.. i przede wszystkim strasznie rzucają sie przez to w oczy
Miałem je malować przy okazji odświeżania deski (o tym wkrótce), ale pozostało mi troche folii po ostatnich zabawach, więc w ramach eksperymentu okleiłem lamele nawiewów folią jak powyżej.
Oto jaki efekt uzyskałem:

Jak widać pasek po środku jest częścią wspólną deski także zostanie on pomalowany przy okazji malowania całości.
Nie zrobiłem niestety fotek jak to wyglądało jeszcze przed oklejaniem, ale w sumie nie było na co patrzeć
Są pewne niedociągnięcia wynikające ze sposoby przykejania folii i zastanawiam sie czy nie będzie odchodzić, ale czas pokaże
Dodatkowo dzisiaj podjechałem na zmiane opon

Koszt zmiany 0PLN
Zapakowałem stare zimówki, które są przeznaczone już na dotarcie i jazda.
Pierwsze zdziwienie ze strony "Oponiarzy": Na zimówki zmieniamy

- Tak

Drugie zaskoczenie nie tylko dla nich ale i również dla mnie: Zmienia Pan letnie na zimówki

- Na co ja...
Okazało sie, że calutką zime przejechałem na letnich
Było troche śmiech i niedowierzania (z resztą cały czas nie chce mi sie w to uwierzyć), ale byłem chyba jednym z pierwszych którzy po zimie mieli zmienione oponki na letnie
Najlepsze jest to że właśnie przed zimą kupowałem nówki zimówki, a jak sie okazało kupiłem owszem nówki ale letnie - na szczęście dużo za nie nie zapłaciłem bo wszystko było po znajomości