Spryskiwacze reflektorów

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Bartek22jj

Spryskiwacze reflektorów

#1 Post autor: Bartek22jj »

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie spryskiwaczów reflektorów. Nie mogę ich nigdzie znaleźć, bo u mnie w oplu jest tylko jeden spryskiwacz a drugiego nie ma. Przed zakupem juz nie bylo. Pomóżcie mi ;)

Awatar użytkownika
scaniairizar
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: scaniairizar »

rozjaśnij, w której zafirze, a czy b ; )
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!

Bartek22jj

#3 Post autor: Bartek22jj »

A :)

dejna

#4 Post autor: dejna »

w takim razie trzeba dokupic nową dyszę (jest zintegrowana z obudową wystającą ponad zderzak)... pozostaje chyba tylko ASO i zamówienie części... koszt to około 100 - 120zł (sam zamawiałem jakiś czas temu bo przypadkowo "strąciłem" obudowe). Oby tylko tyle....

Bartek22jj

#5 Post autor: Bartek22jj »

Dzieki :D

sciema

#6 Post autor: sciema »

koszt dokładnie całego spryskiwacza 48 zł w ASO

darkp1

#7 Post autor: darkp1 »

Ktoś wie gdzie dostać zbiorniczek ten większy do spryskiwaczy reflektorów? I czy jak mam ten mniejszy do wersji bez spryskiwaczy, mogę wrzucić ten większy?

darekimi

#8 Post autor: darekimi »

A czy jest mozliwosc zamontowania sobie takich spryskiwaczsy jezeli wogole ich nie mam.Moze ktosik to przerabial i wrzucil by co i jak

darkp1

#9 Post autor: darkp1 »

Z tego co wiem to można. Trzeba właśnie zmienić zbiornik, zderzak z dziurami, bo instalacja jest. Tylko czy można zbiornik od razu przełożyć czy trzeba coś kombinować?

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#10 Post autor: rzadki »

darkp1 pisze:Tylko czy można zbiornik od razu przełożyć czy trzeba coś kombinować?
chyba nie trzeba kombinować. uchwyty powinny pasować, trzeba tylko pamiętać przy wyjmowaniu i wkładaniu o czujniku poziomu płynu, że należy go wypiąć.

no i dochodzi pytanie o koszty, czy jest sens. zbiornik jest w nadkolu, więc trochę demontażu, ale jak ktoś ma czas i kasę to niech zamienia oczywiście jak znajdzie ciężko osiągalny (nie mówiąc o ASO) zbiornik 5 litrowy. no i niech wtedy nie zapomni zrobić photostory, to wrzucimy na forum i reszcie będzie łatwiej się z tym zmagać w przyszłości ;)

darkp1

#11 Post autor: darkp1 »

rzadki pisze: ale jak ktoś ma czas i kasę to niech zamienia oczywiście jak znajdzie ciężko osiągalny (nie mówiąc o ASO) zbiornik 5 litrowy. no i niech wtedy nie zapomni zrobić photostory, to wrzucimy na forum i reszcie będzie łatwiej się z tym zmagać w przyszłości ;)
Ja chciałem się tego podjąć, ale właśnie z dostępnością tego zbiornika jest problem.

dejna

#12 Post autor: dejna »

jedyna co Wam pozostaje to chba tylko poszukac w każdego hamdlarza częściami do OPli...

darkp1

#13 Post autor: darkp1 »

Z tego co się orientuję to z Astry G też pasuje?

cbm80

#14 Post autor: cbm80 »

Zbiornik 4.5l jest bez problemu dostepny w ASO Opla, jak nie na miejscu to na zamowienie.

darkp1

#15 Post autor: darkp1 »

Orientujesz się może w jakiej cenie jest?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”