POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
stanislawmr

#151 Post autor: stanislawmr »

polecam speca od naprawy i dorabiania kluczyków w Warszawie. To punkt "FOKUS" w Kauflandie na Mechofera róg Modlińskiej tel. do człowieka 662 061 183. Dorobiłem kluczyk d Zosi z 2002 r. z zakodowaniem, naprawą starego kluczyka ( miał powyrywane elementy i ścieżki) i wymiana baterii. Fachowiec i naprawdę godny polecenia :!:

Wieża
Świeżak
Imię: Mariusz
Auto: Opel
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#152 Post autor: Wieża »

na podstawie doświadczeń z poprzednimi autami dopiszę się i ja:
Polecam na terenie Lublina:
Mechanicznie: Oleum, Kruczkowskiego 22 - mechanik naprawdę solidny, ma pojęcie, ale trzeba konkretnie powiedzieć co się chce zrobić, bo oni nie szukają usterek w aucie żeby klienta wydoić; ceny: nisko-umiarkowane
Mechanicznie: Perfect Car, ul. Łagiewnicka - trzeba się umawiać wcześniej, bo terminy są tak ok. 2-3 dni. Solidny fachman, cenowo przystępnie (robocizna za wymianę rozrządu w Z19DT to 250zł), nie ma się czego czepić;
LPG: Warsztatownia, ul. Wojciechowska - naprawdę wiedzą co w LPG piszczy, montaż bardzo solidny i fachowy, prawidłowy dobór gratów; na stronie zapraszają na diagnostykę i ewentualną przeróbkę sknoconej instalacji, ale w praktyce nie bardzo się do tego garną. Więc jak co do czego, to lepiej od początku instalację zakładać u nich;
klimatyzacja: Klima Plus, ul. Inżynierska - tanio może nie jest, ale bez ściemy gość mówi co jest do zrobienia, jaki koszt, ile to zajmie. W avensisie zdiagnozowano uwalony zawór rozprężny, konieczne były 2 dni, bo trzeba było demontować deskę rozdzielczą; jak powiedział tak zrobił, klima sprawna, co przy wyjazdach wakacyjnych do Chorwacji było nie do przecenienia

odradzam stanowczo:
Planiplastic instalacje LPG, ul. Firlejowska - z roku na rok schodzi na psy, cenowo żadna konkurencja, źle dobrane graty (do silnika 128KM dał reduktor Alaska max 100KM), jak trudny dostęp to nie zdejmuje kolektora do montażu dysz wtrysków :evil: , przy wizycie serwisowej pierwsze teksty gościa to świece, przewody WN :kawa: , a potem nie umie wyregulować SEC-a, a to dlatego, że jego monter powiercił dysze wtrysków w różnych odległościach od bloku silnika :evil: i parametry się rozjeżdżają :evil:

neutralnie: Dakar, ul. Bursaki, - mechanik może i wie co robi, ale szefo przemądrzały że ho ho, co to nie on, reszta to badziewiarze i druciarze ... jeśli to komuś nie przeszkadza, to cenowo dość atrakcyjnie

pozdrv

Skasowany użytkownik 8511

#153 Post autor: Skasowany użytkownik 8511 »

PHU Leszek Jabłoński warsztat montażu gazu na ul Puławskiej w Lublinie.Odradzam tego rzemieślnika.

Awatar użytkownika
chojinka
Bywalec
Imię: Sebastian
Auto: 1.7 CDTI 125 KM
Oznaczenie silnika: A05
#154 Post autor: chojinka »

POLECAM w Elblągu
Mazurowski Jan. Blacharstwo i lakiernictwo samochodowe
Nowodworska 12C
Elbląg

tanio szybko i solidnie - pomógł mi w weekend za 30zł co kosztowało by mnie u innego mechanika pewnie 300zł. szybko sprawnie i jak należy! od dziś tylko tam w Elblągu
Aż po horyzontu kres...

Awatar użytkownika
chojinka
Bywalec
#155 Post autor: chojinka »

Autodiagnostyka i mechanika pojazdowa
Łęczycka 7
Elbląg

obok mały garaż WULKANIZACJA I WSZYSTKO Z KOŁAMI
wywalił mi szpilki zabezpieczające których nikt w ELBLĄGU nie chciał zrobić. chyba 30zł sztuka, wymienił wszystko co chciałem i dużo nie zabrał, zadzwonił po robocie aby odebrać auto. wcześniej umówił się na konkretny dzień i godzinę i powiedział ile to będzie trwało - konkretny gość! POLECAM
Aż po horyzontu kres...

tofi

#156 Post autor: tofi »

Witam. Poleci ktoś jakiś warsztat w warminsko mazurskim?

Awatar użytkownika
chojinka
Bywalec
#157 Post autor: chojinka »

gdzie dokładnie? i co chcesz robić? silnik czy wymienić szybę a może pospawać tłumik? konkrety proszę.
Aż po horyzontu kres...

tofi

#158 Post autor: tofi »

chojinka pisze:gdzie dokładnie? i co chcesz robić? silnik czy wymienić szybę a może pospawać tłumik? konkrety proszę.
Olsztyn. Ogólnie chodzi mi o dobry warsztat, żeby nie korzystać z drogiego Aso, a zrobić przegląd,hamulce, podłączyć do kompa itp.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#159 Post autor: Bodek »

Mogę polecić SPRAWDZONEGO mechanika w woj. podkarpackim.

Kontakt Rafał, tel. 696 931 158

Obrazek Obrazek

można się na mnie powołać.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
chojinka
Bywalec
#160 Post autor: chojinka »

z olsztyna nikogo nie znam ale hamulce i klocki możesz samodzielnie tanim kosztem wymienić. pod kompa podepniesz chyba wszędzie gdzie ktoś ma kompa a przegląd auta to na szarpakach i stacji diagnostycznej od 20zł w górę. same szarpaki wystarczą o ile gość zrobi sumiennie i powie od razu co z podwoziem i resztą. naprawdę tanio.
Aż po horyzontu kres...

Awatar użytkownika
bykmark
Mieszkaniec
Imię: Marek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#161 Post autor: bykmark »

Polecam serwis

IRMAR

Makuszyńskiego 19 w Krakowie.

Osobiście korzystałem z serwisu klimatyzacji.

crazy_mary

#162 Post autor: crazy_mary »

czy ktoś poleci mi mechanika z wrocławia lub ewentulnie okolic (kierunek Oborniki Śląskie) ??
na forum przewijają się tylko dwa adresy, ale do jednego ciężko się umowic drugi podobno mega drogi...
chciałabym zrobić dokładny przegląd co trzeba by ewentualnie zrobić (niedługo wybieram się na wakacje i nie chciałabym przykrych niespodzianek ). Auto niedawno kupione ...niby wszystko ok ale wole się upewnić. chciałam się umowic do ASO na karkonoska, ale wszyscy mi odradzają. A dobrego mechanika ze swieczka szukac.... :(

Awatar użytkownika
opelek
Świeżak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: 19CDTI
#163 Post autor: opelek »

W Bielsku u Żywińskiego robiłem : przegląd po zakupie, wymiana olejów i filtrów oraz tarcze i klocki z tyłu. Jeżeli chodzi o te usługi to wszystko OK, ale tydzień po ostatniej wizycie byłem wymieniać oponki na letnie i ze zdumieniem zobaczyłem, że nie mam osłony z dołu silnika (a była). Oczywiście w moim garażu oraz na parkingu (monitoring) przed firmą nie znikła, więc za telefon a tu nic - odpowiedź, że pewnie jej nie było (a na 100% była). Niestety takich zagrywek nie toleruje i firma straciła klienta - a szkoda bo chciałem u nich wszystko robić. :?
Jutro będzie lepiej

swfr

#164 Post autor: swfr »

Marcinsz22 pisze:Bardzo byłbym wdzięczny za polecenie dobrego, niedrogiego i skutecznego mechanika, który konkretnie postawi diagnozę i usunie mi wyciek z półosi, gdyż po wymianie uszczelniacza (kupiony w ASO) i oleju, wyciek choć mniejszy, ale nadal jest. Najlepiej okolice Gdyni, Rumia, ewentualnie Sopot.
Darek
Pracuje w Oplu. Po godzinach dłubie u siebie
tel. 694932058
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, 08:37 przez swfr, łącznie zmieniany 1 raz.

grzesz

#165 Post autor: grzesz »

Witam

polecam i jednoczesnie dziekuę za blyskawiczną diagnoze, holowanie i rownie blyskawiczną naprawe! Auto nie odpalalo, utknąlem w garazu podziemnym - powodem usterka czujnika polozenia wału korbowego

oki pisze:Osobiście mogę zaoferować usługi z zakresu elektryki samochodowej oraz mechanikę;
- naprawy elektryki oraz diagnostyka
- autoalarmy, czujniki cofania etc.
- bieżące naprawy mechaniczne klocki, amortyzatory, oleje filtry itp
- wymiana opon, wyważanie
- zlecenia nie typowe do uzgodnienia np dorobienie jakiegoś oświetlenia czy gniazdka, może zaspawać klapę :>

Kontakt:
Warszawa ul. Dzieci Warszawy 60 (róg Wiosny Ludów Auto-Tech)
tel w sprawach elektyki 501-126-144 to bezpośrednio do mnie
tel w sprawie mechaniki 502-277-354
oki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”