Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bardzo proszę o opinie na temat tego samochodu.
Przebieg wydaje się realny, choć na pewno do sprawdzenia.
Auto mnie zainteresowało, bo jest w mojej okolicy,
wyposażenie nie jest może z górnej półki, ale posiada elementy, na których mi zależy, czyli
klimatronik, jak również dodatkowo dach panorama.
Proszę o opinie na temat tego auta, może ktoś dostrzeże jakieś mankamenty, chociaż zdjęcia są trochę słabej jakości.
Interesuje mnie również ten silnik, pod względem awaryjności i dynamiki (podejrzewam, że duża różnica w porównaniu z silnikiem 1.9).
Zastanawia mnie niska cena, tak jak pisaliście już nie raz na forum nie ma okazji, a te auto to raczej cenowo poniżej średniej.
Zamieszczam poniżej link do aukcji. Z góry dziękuję za uwagi.
Niewątpliwie masz rację, że cena zastanawiająco niska jak na wyposażenie, gdzie dodatkowo panoramiczny dach jest raczej rzadkością. Oczywiście zdobądź VIN jeżeli jesteś zainteresowany dokładnym sprawdzeniem aktualnego wyposażenia i porównania z tym co wyjechało z fabryki.
Auto optycznie wygląda ładnie, ale sądząc po zdjęciach sprzedawcy wiedzą jak sprzedać auto i przygotować je należycie do transakcji. Tak jak tutaj moim zdaniem jest właśnie dobrze przygotowane i ciężko będzie doszukać się ewentualnych ubytków czy nieprawidłowości.
To wyposażenie nie powala Ma to co90% aut z tego rocznika mam taki sam motor i 125 Km a nie 110 niewiem czemu ma ich mniej moje jest z salonu i tak mam w papierach , ale autko wygląda fajnie.
Auto zostało wystawione niedawno.
W opisie samochodu sprzedawca chwali się fakturą na części na 2500zł.
Może w tym czasie było naprawiane.
Tylko pół roku to trochę dużo czasu na naprawy
Dzwoniłem do sprzedawcy.
Wymieniana była skrzynia biegów, daje na to 3 mies gwarancji.
Silniki 1.7 są też 110 KM.
I podaję numer vin jakby można było rozszyfrować:
WOLOAHM7582153314
Z góry dziękuję
Dostałem właśnie historię serwisową tego samochodu.
Nic niepokojącego tam nie ma, a i przebieg się zgadza.
Rozrząd był wymieniany przy 62tys km, teraz ma 238tys km.
Co ile kilometrów powinno wymieniać się rozrząd?
Po za tym nic nie ma o turbinie, dwumasie i DPF.
Czy to oznacza, że w najbliższym czasie czekają mnie seryjne naprawy tych drogich elementów?
Ponawiam pytanie odnośnie silnika 1.7 110 km, czy jest to silnik jakoś szczególnie awaryjny?
pol pisze:W opisie samochodu sprzedawca chwali się fakturą na części na 2500zł.
hm, to za ile on kupił auto w Niemczech?
24500 - 2500 = 22000
odjąć robociznę ~1000
odjąć zarobek handlarza ~2000
koszty transportu i inne ~1000
to dał za ZB 2008 w Niemczech jakieś 17-18 tyś zł czyli 4.300 EUR? to chyba po cenie złomu?
/przepraszam za obliczenia, wiem że wszyscy opanowali matmę, chciałem tylko podkreślić nierealność ceny w stosunku do sprawnego auta w tym roczniku/
Pisałem, że auto wydaje mi się dość tanie, też mi wyszło że musiał je kupić za 4000Euro.
Wymienił w niej skrzynię biegów. Czy realny jest zakup takiego auta w Niemczech z uszkodzoną skrzynią biegów za 4000-4300Euro?
Wpisując a google nr vin wyszło,że auto zostało zakupione na giełdzie maszyn budowlanych http://machine.strabag.com/. Czy to oznacza, że samochód był użytkowany przez firmę budowlaną? I czy to znaczy, że było bardziej eksploatowane np. w trudnym terenie, transport materiałów budowlanych itp.
Andrzej2503 czy te silniki są najtańsze w ofercie ze względu na awaryjność, czy słabe parametry?