CD70 z Bluetooth nie współpracuje z Nokią E72 i E52

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Onkelz

#61 Post autor: Onkelz »

Spoko,to jak wpadnie Ci coś na Win8 do ręki to zerknął byś co i jak i oświecił mnie, bo za cholerę nie mogę znaleźć nic istotnego co mogło by mieć wpływ na zarządzanie BT. Swoją drogą to żeby zmienić nazwę urządzenia z Windows Phone(domyślna) na własną należy podłączyć telefon do kompa
http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produk ... 02647D4629
....chore ale prawdziwe :?
P.S.
W ASO za aktualizację softu wołają 250zł i od razu proponują diagnostykę TECH za 150zł

aqua

#62 Post autor: aqua »

Też mam problem z Lumią jak coś wymyślicie to proszę dajcie opis co i jak.

Onkelz

#63 Post autor: Onkelz »

ASO ASO nie równy, w jednym za aktualizację softu wołają 250zł w drugim 140zł, tyle tylko że,jak to Panowie z serwisu mnie uświadomili,cytuję:
"Producent nie udostępnił nam informacji jakie telefony na jakich systemach operacyjnych będzie dało sie sparować z fabrycznnym zestawem głośnomówiącym więc czy Pański telefon będzie z nim współpracował okaże się dopiero po ewentualnej aktualizacji."
Pytanie,czy ktoś ma telefon na Win8 i może się w tej kwesti wypowiedzieć? 140zł to nie majątek, ale jak ma mi to w niczym nie pomóc to szkoda kasy. Poczekam jeszcze,może kolega miodzik coś doradzi i rzeczywiście zmiana ustawień w telefonie wystarczy.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#64 Post autor: miodzik »

Koledzy ja nadal nie mam Lumii w rękach. Chodzi mi to po głowie co ja wcześniej wyłączałem..

Może oszczędzanie energii <- wyłączyć
Ustawienia -> ustawienia telefonu -> oszczędzanie energii -> wyłączyć.

Trochę strzelam w ciemno bo z głowy. Jaśniej mi się zrobi jak zobaczę to na żywo, ale puki co możecie spróbować tej drogi.

Aso moim zdaniem jak każda firma jest nastawiona na zyski. Nie pomoc filantropijną.
99% przypadków jakie znam przy wysyłaniu telefonu na gwarancję, gwarant nie robi nic po za aktualizacją oprogramowania licząc na to, że się uda "naprawić" usterkę. Serio.

Inna inszość to kto pracuje w takich serwisach... Dobrych techników ze znajomością tematu jest jak na lekarstwo.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Onkelz

#65 Post autor: Onkelz »

Spoczko 8) Wstrzymuję się nad wizytą w ASO, czekam na jakieś wieści jak coś konkretniej będziesz wiedział. Będę wracał dziś z pracy to zobaczę jak to działa na wyłączonym oszczędzaniu baterii. Pozdrawiam

Onkelz

#66 Post autor: Onkelz »

Wyłączenie opcji oszczędzanie baterii nie rozwiązało problemu

aqua

#67 Post autor: aqua »

Mam świeżą Lumię 925 oprogramowanie black.
Ustawienia - tryb samochodowy - ustawić na auto potem jest wybór czy ma ignorować połączenia i sms podczas jazdy.
Przychodzi sms babeczka się pyta czy odczytać ? mówię tak i sms jest czytany. Czyta trochę jak robot ale jest ok. Oczywiście wcześniej sparowałem tel. z dvd90 (szukanie , nadanie pin i tp.)

luki-gda

#68 Post autor: luki-gda »

Witam kolegów :piwo:

Nabyłem Samsunga Xcover 2 który jest na Androidzie 4.1.2 i niestety nie chce współpracować z BT w Zosce. Czy ma ktoś na to jakiś patent ?
Proszę o pomoc !!!!

Pozdrawiam
Łukasz

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak

#69 Post autor: miodzik »

A możesz rozszerzyć co znaczy, że nie chce współpracować?

Gdzie masz problem? Nie chce się łączyć? Nie widzi BT z auta?

Napisz coś więcej. Na pewno będę w stanie Ci pomóc. Androida w przeciwieństwie do Lumii mam ogarniętego w "jednym palcu" ;)
moja Zafira
Obrazek

luki-gda

#70 Post autor: luki-gda »

Witam

Właśnie dziwne jest to wszystko bo oba urządzenia się widzą, robię powiązanie bez problemu, i na samym początku telefon się łączy z BT w samochodzie ale po jakiś 10 sekundach się samo przerywa i pojawia się komunikat w telefonie że połączenie zostało zakończone.

Jeden znajomy proponował mi jakąś modyfikację oprogramowania telefonu, tylko że po jego modyfikacji stracę gwarancję na telefon, a nie mogę tego zrobić bo telefon jest służbowy.

Muszę zrobić to jakoś delikatnie.

Pozdrawiam
Łukasz

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak

#71 Post autor: miodzik »

luki-gda pisze:tylko że po jego modyfikacji stracę gwarancję na telefon
nie stracisz. Na 200%. Gwarancję masz na sprzęt (telefon) nie na system operacyjny jaki tam siedzi.

Moim zdaniem nie powinieneś mieć żadnego problemu z tym androidem i połączeniem jakimkolwiek z BT. Jeszcze spróbuj: ustawienia-> BT -> urządzenia -> i na BT od Zośki wejdź we właściwości i zrób autoryzację. Jak zapyta się Ciebie telefon czy przesyłać informację bez powiadamiania oczywiście daj mu na tak.
moja Zafira
Obrazek

velvet514
Model:

#72 Post autor: velvet514 »

Witam panowie.
Ja mam taki problem. Posiadam radio cd70 navi z wbudowanym zestawem bluetooth i telefon iphone 5. Paruje się ok jedno z drugim ale już przy połączeniu jest problem. Zawsze słyszę rozmówcę ale on nie słyszy mnie. Musze dopiero usunąć telefon z zaufanych i parować na nowo i to też nie zawsze pomoże. A czasem po wejściu do samochodu telefon się sparuje z radiem i działa ok. A przy kolejnym połączeniu znów jest problem. Czy ktoś coś może poradzić?

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#73 Post autor: cns80 »

W moich poprzednich telefonach zestaw BT Motoroli musiałem ustawiać w telefonie jako słuchawkę bezprzewodową, bo jak ustawiałem jako zestaw samochodowy to też raz się parował a innym razem nie. Spróbujcie.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”