Wyświetlacz GID do góry nogami.
-
PawelR17
Wyświetlacz GID do góry nogami.
Witam wszystkich
Mam taki trochę nietypowy problem, nigdzie nie znalazłem żeby kto śmiał coś podobnego.
Padł mi wyświetlacz GID Siemens (martwy LCD, martwe radio i klima)
Udało mi się dorwać za przysłowiowy browar wyświetlacz GID Delphi ale trochę
grzebany tj. odwrócony do góry nogami obraz.
Oczywiście radio i klima ożyły. Teraz za nic nie mogę sobie poradzić z tym wyświetlaczem.
Próbowałem wgrać index kodów ale op-com nie ma na liście żadnego indexu który można by wgrać.
Próbowałem rożnych kombinacji.
Robiłem już kiedyś kodowanie wyświetlacza w zafirze b i vectrze c bez problemu.
A z czymś takim spotkałem się pierwszy raz.
Nie wiem co w tym wyświetlaczu zostało zepsute i jak, dla tego mam go za browara :]
Może ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Ew. będę zmuszony kupić sprawny wyświetlacz.
Pozdrawiam
Paweł Rafało
Mam taki trochę nietypowy problem, nigdzie nie znalazłem żeby kto śmiał coś podobnego.
Padł mi wyświetlacz GID Siemens (martwy LCD, martwe radio i klima)
Udało mi się dorwać za przysłowiowy browar wyświetlacz GID Delphi ale trochę
grzebany tj. odwrócony do góry nogami obraz.
Oczywiście radio i klima ożyły. Teraz za nic nie mogę sobie poradzić z tym wyświetlaczem.
Próbowałem wgrać index kodów ale op-com nie ma na liście żadnego indexu który można by wgrać.
Próbowałem rożnych kombinacji.
Robiłem już kiedyś kodowanie wyświetlacza w zafirze b i vectrze c bez problemu.
A z czymś takim spotkałem się pierwszy raz.
Nie wiem co w tym wyświetlaczu zostało zepsute i jak, dla tego mam go za browara :]
Może ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Ew. będę zmuszony kupić sprawny wyświetlacz.
Pozdrawiam
Paweł Rafało
-
kicaj
Po pierwsze opcom-em nie ogarniesz tego wyświetlacza (nie zmienisz indexu, kodowania can i konfiguracji opcji.
Po drugie nie da się go wsadzić odwrotnie chyba że metodą "brutal force" urywając zaczepy i bez ramki.
Zobacz czy elektronika w wyświetlaczu nie została odwrócona w stosunku do obudowy przy rozbieraniu.W Simensie nie da się na odwrót tego poskładać ale w Grundigu nie pamiętam.
Po drugie nie da się go wsadzić odwrotnie chyba że metodą "brutal force" urywając zaczepy i bez ramki.
Zobacz czy elektronika w wyświetlaczu nie została odwrócona w stosunku do obudowy przy rozbieraniu.W Simensie nie da się na odwrót tego poskładać ale w Grundigu nie pamiętam.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
Flora
-
PawelR17
Obraz jest odwrócony o 180st nie lustrzane odbicie.
Przekładałem cały moduł, z tego co wiem u poprzedniego właściciela
była zabawa op-comem i w efekcie tego obraz się odwrócił.
Co dokładnie było robione i w jakim celu nie wiem.
Jeśli to ma być jakaś grubsza zabawa to nie będę sobie
tym zawracał głowy i kupie sprawny wyświetlacz.
Jeśli jest możliwość zaprogramowania np. kości pamięci lub flash
to mając odpowiedni wsad mogę to zrobić.
Przekładałem cały moduł, z tego co wiem u poprzedniego właściciela
była zabawa op-comem i w efekcie tego obraz się odwrócił.
Co dokładnie było robione i w jakim celu nie wiem.
Jeśli to ma być jakaś grubsza zabawa to nie będę sobie
tym zawracał głowy i kupie sprawny wyświetlacz.
Jeśli jest możliwość zaprogramowania np. kości pamięci lub flash
to mając odpowiedni wsad mogę to zrobić.
-
Crazy