Witam,
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-8-gaz-i ... 99200.html
Czy ktos moze zna autko z tego ogloszenia??
W skrocie o oferowanej zosi:
- 217 k przebiegu
- instalcja brc zalozona w styczniu 2013
- posredniczy komis (wiec mozliwe fv)
- cena 23 900 PLN
- podobno I wlasciciel z salonu auto
jak myslicie czy jest to ogloszene warte uwagi?
moze ktos zna to auto ja rozmawialem dzis rano z tym panem no i jestme zainteresowany tym samochodem mam do tej miejscowosci 220 km zeby pojechac i sprawdzic to auto i tak sie zastanawiam czy po weekendzie nie zrobic sobei wycieczki w celu sprawdzenia na wlasne oczy autka, myslicie ze warto?
pozdrawiam Kamil
Post poprawiłem - proszę się zapoznać z Regulaminem Działu - Bodek
Opel Zafira 1,8 GAZ I WŁAŚCICIEL SALON - Przasnysz
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1,8 GAZ I WŁAŚCICIEL SALON - Przasnysz
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 21:09 przez Kamils2, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Proszę się zapoznać z Regulaminem Działu i następny post napisać zgodnie z obowiązującymi zasadami
Na plus autko z Polski - można sprawdzić w ASO.
Brak tempomatu, czujniki dołożone tylko z tyłu, zwykła klima, wygląda na podstawową wersję ENJOY, ale autko dość zadbane i wymieniony akumulator.
Może być OK - trzeba oglądnąć na żywo.
Załatw VIN - rozpiszemy wyposażenie.
Na plus autko z Polski - można sprawdzić w ASO.
Brak tempomatu, czujniki dołożone tylko z tyłu, zwykła klima, wygląda na podstawową wersję ENJOY, ale autko dość zadbane i wymieniony akumulator.
Może być OK - trzeba oglądnąć na żywo.
Załatw VIN - rozpiszemy wyposażenie.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- _tosiek_
- Przeglądacz
- Imię: Tosiek
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- brak "maty filcowej" pod maską (czyżby w benzynach jej nie było - poprawcie mnie jeśli tak),
- licowanie lamp przednich ze zderzakiem - powinny nieco wystawać przed zderzak, tu wydają się licować na równo ze zderzakiem (przynajmniej tak mi to wygląda na zdjęciach),
- jakoś mi się odcinają prawe drzwi (przednie i tylne) od reszty auta ... zwróć uwagę na tę stronę przy oględzinach.
- brak "maty filcowej" pod maską (czyżby w benzynach jej nie było - poprawcie mnie jeśli tak),
- licowanie lamp przednich ze zderzakiem - powinny nieco wystawać przed zderzak, tu wydają się licować na równo ze zderzakiem (przynajmniej tak mi to wygląda na zdjęciach),
- jakoś mi się odcinają prawe drzwi (przednie i tylne) od reszty auta ... zwróć uwagę na tę stronę przy oględzinach.
-
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Moja 1.8 też nie ma maty filcowej od spodu maski...
Co do lamp zgadzam się z opinią tośka - powinny lekko wystawać dolne krawędzie reflektorów od strony wlotu powietrza.
Przy oględzinach postaraj się posłuchać odgłosu uruchomianego na zimno silnika pod kątem klekotania - chodzi o ewentualne wyłapanie padających kół ZFR.
W ASO lub dokumentach poszukaj informacji o kontroli luzów zaworowych (przy gazie w tym silniku to b.ważne)
Sprawdź do kiedy butla na LPG ma ważność.
Opis wydaje się mało dokładny (klimatronik, ogrzewana p. szyba) - wszelkie wątpliwości rozwieje rozkodowanie VIN.
Co do lamp zgadzam się z opinią tośka - powinny lekko wystawać dolne krawędzie reflektorów od strony wlotu powietrza.
Przy oględzinach postaraj się posłuchać odgłosu uruchomianego na zimno silnika pod kątem klekotania - chodzi o ewentualne wyłapanie padających kół ZFR.
W ASO lub dokumentach poszukaj informacji o kontroli luzów zaworowych (przy gazie w tym silniku to b.ważne)
Sprawdź do kiedy butla na LPG ma ważność.
Opis wydaje się mało dokładny (klimatronik, ogrzewana p. szyba) - wszelkie wątpliwości rozwieje rozkodowanie VIN.