Chip tuning 1,9 CDTI - wymiana doświadczeń
Moderator: Mariusz
...jak sam napisałeś, fachowiec od "elektryki samochodowej" to w brew pozorom zupełnie inna dziedzina, oprócz możliwości podłączenia się do sterownika silnika, jedyne co może zrobić, to wgrać jakiegoś gotowca, a te są zazwyczaj wydumką różnych pseudo programistów
bez dokładnej diagnostyki dynamicznej silnika, pomiarów na hamowni, i modyfikacji programu przez kogoś, kto ma o tym pojęcie, nawet 400zł. to sporo za dużo
bez dokładnej diagnostyki dynamicznej silnika, pomiarów na hamowni, i modyfikacji programu przez kogoś, kto ma o tym pojęcie, nawet 400zł. to sporo za dużo
-
- Świeżak
- Model:
Bez przesady.heko pisze:...jak sam napisałeś, fachowiec od "elektryki samochodowej" to w brew pozorom zupełnie inna dziedzina, oprócz możliwości podłączenia się do sterownika silnika, jedyne co może zrobić, to wgrać jakiegoś gotowca, a te są zazwyczaj wydumką różnych pseudo programistów
Silniki CDTI/Multijet, szczegolnie te w Zoskach B sa proste do opanowania jesli o podnoszenie mocy i nie potrzeba az tak wielkiej wiedzy w temacie, aby to ogarnac.
Kolegi DTL/DTI tez nie jest szczytem techniki, wiec 400 pln jest kwota "prawidlowa" za tego typu usluge, bez hamowni.
Poza tym, heko blednie zalozyl, ze fachowcy od "elektryki samochodowej" tykaja sie tylko kabelkow i ewentualnie kasowania bledow. Kazdy wie, ze trzeba isc z postepem i jesli pojawia sie popyt na podnoszenie mocy, a chce sie pozostac w branzy to warto ksztalcic sie rowniez w tym kierunku.
Podsumowujac - jesli masz doswiadczenie z czlowiekiem i wiesz, ze jest solidny to ja bym sie skusil.
- _tosiek_
- Przeglądacz
- Imię: Tosiek
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tomka i ja polecam.nynek11 pisze:Kolego mogę dać. Ci namiar na dj. Tomcata z jeleniej Góry. A obecnie jest we Wrocławiu. Gość we co robi.Pozdr.
A jeśli szukasz trochę bliżej to polecę Ci tego gościa, zdecydowanie kuma co i jak.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Listy już nie ma, ale pisz na PW do:nynek11 pisze:Robiłem w Wałbrzychu DPF chipa zrobią ale bez hamowni, egr również Ci usuną. Ogólnie polecam TuneFORCE. Jest lista na forum gdzie można się dopisać na wycinkę.
heko pisze:jest cały czas... Poznań, Wałbrzych, Kraków
Poznań, Wałbrzych, pisz do TuneFORCE
Kraków pisz do Heko
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.