[A] Komunikat - kontrola poziomu oleju - CHECK OIL LEVEL
Moderator: Sebu$
Kolego ja miałem podobny problem jak wracałem z nad morza i wywalało mi taki sam komunikat jak tobie . Dolałem oleju komunikat znikł . Ale na drugi dzień sprawdziłem poziom oleju na bagnecie a tu max i chcąc nie chcąc w warsztacie ubrano mi trochę oleju aby stan był po środku bagnetu. Moim przypadku przyczyną tego komunikatu była tęp na zew i długa trasa
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
To dosc ciekawe ze tak reaguje czujnik , bo u nie poziom byl troszke powyzej minimum...tak po zakupie sie doszukalem...
Ale kontrolka zadna sie nigdy nie zapalala...przy odpaleniu lampka sie pali kontrolnie tylko do zaplonu.
Ale kontrolka zadna sie nigdy nie zapalala...przy odpaleniu lampka sie pali kontrolnie tylko do zaplonu.
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
Panowie a u mnie sie dzieje takie cos .. plynu ubywa z chlodnicy i to w zimie przeciez nie paruje chyba wyciekow nigdzie nie zauwazylem a olej jakby niezmieniony stan od dawna /nic nie bierze / ??!! czyzby woda /plyn / dostawal sie do oleju ? jak sprawdzic czty olej ma swoja wlasciwosc czy nie ma w nim wody /plynu / >/ pozdro
Obawiam się, że dostaje mi się paliwo do oleju. Cały czas mam maksymalny poziom na bagnecie. Silnik pali na dotyk, nie ma problemu obroty nie falują.
Jedynie od strony rozrządu i paska wieloklinowego silnik jest mokry ?
Co to może być ?
Jestem z Trójmiasta czy ktoś może polecić mechanika ?
p[ozdrawiam
Jedynie od strony rozrządu i paska wieloklinowego silnik jest mokry ?
Co to może być ?
Jestem z Trójmiasta czy ktoś może polecić mechanika ?
p[ozdrawiam
z góry wiem ze juz było tyle ze nie moge znaleść
powiedzcie mi prosze jaka jest ilosc w ml. oleju na bagnecie tzn. ile jest miedzy min. a max. ?
powiedzcie mi prosze jaka jest ilosc w ml. oleju na bagnecie tzn. ile jest miedzy min. a max. ?