POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus
Moderator: Mariusz
polecam speca od naprawy i dorabiania kluczyków w Warszawie. To punkt "FOKUS" w Kauflandie na Mechofera róg Modlińskiej tel. do człowieka 662 061 183. Dorobiłem kluczyk d Zosi z 2002 r. z zakodowaniem, naprawą starego kluczyka ( miał powyrywane elementy i ścieżki) i wymiana baterii. Fachowiec i naprawdę godny polecenia
-
- Świeżak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
na podstawie doświadczeń z poprzednimi autami dopiszę się i ja:
Polecam na terenie Lublina:
Mechanicznie: Oleum, Kruczkowskiego 22 - mechanik naprawdę solidny, ma pojęcie, ale trzeba konkretnie powiedzieć co się chce zrobić, bo oni nie szukają usterek w aucie żeby klienta wydoić; ceny: nisko-umiarkowane
Mechanicznie: Perfect Car, ul. Łagiewnicka - trzeba się umawiać wcześniej, bo terminy są tak ok. 2-3 dni. Solidny fachman, cenowo przystępnie (robocizna za wymianę rozrządu w Z19DT to 250zł), nie ma się czego czepić;
LPG: Warsztatownia, ul. Wojciechowska - naprawdę wiedzą co w LPG piszczy, montaż bardzo solidny i fachowy, prawidłowy dobór gratów; na stronie zapraszają na diagnostykę i ewentualną przeróbkę sknoconej instalacji, ale w praktyce nie bardzo się do tego garną. Więc jak co do czego, to lepiej od początku instalację zakładać u nich;
klimatyzacja: Klima Plus, ul. Inżynierska - tanio może nie jest, ale bez ściemy gość mówi co jest do zrobienia, jaki koszt, ile to zajmie. W avensisie zdiagnozowano uwalony zawór rozprężny, konieczne były 2 dni, bo trzeba było demontować deskę rozdzielczą; jak powiedział tak zrobił, klima sprawna, co przy wyjazdach wakacyjnych do Chorwacji było nie do przecenienia
odradzam stanowczo:
Planiplastic instalacje LPG, ul. Firlejowska - z roku na rok schodzi na psy, cenowo żadna konkurencja, źle dobrane graty (do silnika 128KM dał reduktor Alaska max 100KM), jak trudny dostęp to nie zdejmuje kolektora do montażu dysz wtrysków , przy wizycie serwisowej pierwsze teksty gościa to świece, przewody WN , a potem nie umie wyregulować SEC-a, a to dlatego, że jego monter powiercił dysze wtrysków w różnych odległościach od bloku silnika i parametry się rozjeżdżają
neutralnie: Dakar, ul. Bursaki, - mechanik może i wie co robi, ale szefo przemądrzały że ho ho, co to nie on, reszta to badziewiarze i druciarze ... jeśli to komuś nie przeszkadza, to cenowo dość atrakcyjnie
pozdrv
Polecam na terenie Lublina:
Mechanicznie: Oleum, Kruczkowskiego 22 - mechanik naprawdę solidny, ma pojęcie, ale trzeba konkretnie powiedzieć co się chce zrobić, bo oni nie szukają usterek w aucie żeby klienta wydoić; ceny: nisko-umiarkowane
Mechanicznie: Perfect Car, ul. Łagiewnicka - trzeba się umawiać wcześniej, bo terminy są tak ok. 2-3 dni. Solidny fachman, cenowo przystępnie (robocizna za wymianę rozrządu w Z19DT to 250zł), nie ma się czego czepić;
LPG: Warsztatownia, ul. Wojciechowska - naprawdę wiedzą co w LPG piszczy, montaż bardzo solidny i fachowy, prawidłowy dobór gratów; na stronie zapraszają na diagnostykę i ewentualną przeróbkę sknoconej instalacji, ale w praktyce nie bardzo się do tego garną. Więc jak co do czego, to lepiej od początku instalację zakładać u nich;
klimatyzacja: Klima Plus, ul. Inżynierska - tanio może nie jest, ale bez ściemy gość mówi co jest do zrobienia, jaki koszt, ile to zajmie. W avensisie zdiagnozowano uwalony zawór rozprężny, konieczne były 2 dni, bo trzeba było demontować deskę rozdzielczą; jak powiedział tak zrobił, klima sprawna, co przy wyjazdach wakacyjnych do Chorwacji było nie do przecenienia
odradzam stanowczo:
Planiplastic instalacje LPG, ul. Firlejowska - z roku na rok schodzi na psy, cenowo żadna konkurencja, źle dobrane graty (do silnika 128KM dał reduktor Alaska max 100KM), jak trudny dostęp to nie zdejmuje kolektora do montażu dysz wtrysków , przy wizycie serwisowej pierwsze teksty gościa to świece, przewody WN , a potem nie umie wyregulować SEC-a, a to dlatego, że jego monter powiercił dysze wtrysków w różnych odległościach od bloku silnika i parametry się rozjeżdżają
neutralnie: Dakar, ul. Bursaki, - mechanik może i wie co robi, ale szefo przemądrzały że ho ho, co to nie on, reszta to badziewiarze i druciarze ... jeśli to komuś nie przeszkadza, to cenowo dość atrakcyjnie
pozdrv
- chojinka
- Bywalec
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.7 CDTI 125 KM
- Oznaczenie silnika: A05
Łęczycka 7
Elbląg
obok mały garaż WULKANIZACJA I WSZYSTKO Z KOŁAMI
wywalił mi szpilki zabezpieczające których nikt w ELBLĄGU nie chciał zrobić. chyba 30zł sztuka, wymienił wszystko co chciałem i dużo nie zabrał, zadzwonił po robocie aby odebrać auto. wcześniej umówił się na konkretny dzień i godzinę i powiedział ile to będzie trwało - konkretny gość! POLECAM
Łęczycka 7
Elbląg
obok mały garaż WULKANIZACJA I WSZYSTKO Z KOŁAMI
wywalił mi szpilki zabezpieczające których nikt w ELBLĄGU nie chciał zrobić. chyba 30zł sztuka, wymienił wszystko co chciałem i dużo nie zabrał, zadzwonił po robocie aby odebrać auto. wcześniej umówił się na konkretny dzień i godzinę i powiedział ile to będzie trwało - konkretny gość! POLECAM
Aż po horyzontu kres...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mogę polecić SPRAWDZONEGO mechanika w woj. podkarpackim.
Kontakt Rafał, tel. 696 931 158
można się na mnie powołać.
Kontakt Rafał, tel. 696 931 158
można się na mnie powołać.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- chojinka
- Bywalec
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.7 CDTI 125 KM
- Oznaczenie silnika: A05
z olsztyna nikogo nie znam ale hamulce i klocki możesz samodzielnie tanim kosztem wymienić. pod kompa podepniesz chyba wszędzie gdzie ktoś ma kompa a przegląd auta to na szarpakach i stacji diagnostycznej od 20zł w górę. same szarpaki wystarczą o ile gość zrobi sumiennie i powie od razu co z podwoziem i resztą. naprawdę tanio.
Aż po horyzontu kres...
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
IRMAR
Makuszyńskiego 19 w Krakowie.
Osobiście korzystałem z serwisu klimatyzacji.
IRMAR
Makuszyńskiego 19 w Krakowie.
Osobiście korzystałem z serwisu klimatyzacji.
czy ktoś poleci mi mechanika z wrocławia lub ewentulnie okolic (kierunek Oborniki Śląskie) ??
na forum przewijają się tylko dwa adresy, ale do jednego ciężko się umowic drugi podobno mega drogi...
chciałabym zrobić dokładny przegląd co trzeba by ewentualnie zrobić (niedługo wybieram się na wakacje i nie chciałabym przykrych niespodzianek ). Auto niedawno kupione ...niby wszystko ok ale wole się upewnić. chciałam się umowic do ASO na karkonoska, ale wszyscy mi odradzają. A dobrego mechanika ze swieczka szukac....
na forum przewijają się tylko dwa adresy, ale do jednego ciężko się umowic drugi podobno mega drogi...
chciałabym zrobić dokładny przegląd co trzeba by ewentualnie zrobić (niedługo wybieram się na wakacje i nie chciałabym przykrych niespodzianek ). Auto niedawno kupione ...niby wszystko ok ale wole się upewnić. chciałam się umowic do ASO na karkonoska, ale wszyscy mi odradzają. A dobrego mechanika ze swieczka szukac....
- opelek
- Świeżak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: 19CDTI
W Bielsku u Żywińskiego robiłem : przegląd po zakupie, wymiana olejów i filtrów oraz tarcze i klocki z tyłu. Jeżeli chodzi o te usługi to wszystko OK, ale tydzień po ostatniej wizycie byłem wymieniać oponki na letnie i ze zdumieniem zobaczyłem, że nie mam osłony z dołu silnika (a była). Oczywiście w moim garażu oraz na parkingu (monitoring) przed firmą nie znikła, więc za telefon a tu nic - odpowiedź, że pewnie jej nie było (a na 100% była). Niestety takich zagrywek nie toleruje i firma straciła klienta - a szkoda bo chciałem u nich wszystko robić.
Jutro będzie lepiej
DarekMarcinsz22 pisze:Bardzo byłbym wdzięczny za polecenie dobrego, niedrogiego i skutecznego mechanika, który konkretnie postawi diagnozę i usunie mi wyciek z półosi, gdyż po wymianie uszczelniacza (kupiony w ASO) i oleju, wyciek choć mniejszy, ale nadal jest. Najlepiej okolice Gdyni, Rumia, ewentualnie Sopot.
Pracuje w Oplu. Po godzinach dłubie u siebie
tel. 694932058
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, 08:37 przez swfr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
polecam i jednoczesnie dziekuę za blyskawiczną diagnoze, holowanie i rownie blyskawiczną naprawe! Auto nie odpalalo, utknąlem w garazu podziemnym - powodem usterka czujnika polozenia wału korbowego
polecam i jednoczesnie dziekuę za blyskawiczną diagnoze, holowanie i rownie blyskawiczną naprawe! Auto nie odpalalo, utknąlem w garazu podziemnym - powodem usterka czujnika polozenia wału korbowego
oki pisze:Osobiście mogę zaoferować usługi z zakresu elektryki samochodowej oraz mechanikę;
- naprawy elektryki oraz diagnostyka
- autoalarmy, czujniki cofania etc.
- bieżące naprawy mechaniczne klocki, amortyzatory, oleje filtry itp
- wymiana opon, wyważanie
- zlecenia nie typowe do uzgodnienia np dorobienie jakiegoś oświetlenia czy gniazdka, może zaspawać klapę :>
Kontakt:
Warszawa ul. Dzieci Warszawy 60 (róg Wiosny Ludów Auto-Tech)
tel w sprawach elektyki 501-126-144 to bezpośrednio do mnie
tel w sprawie mechaniki 502-277-354
oki