[A] Doktor - Z20LET, OPC , 2002, 200KM - dupowoz do pracy
- doktor
- Mieszkaniec
- Imię: Sebek
- Auto: Astra H OPC 'Burg
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: z20leh
[A] Doktor - Z20LET, OPC , 2002, 200KM - dupowoz do pracy
witam wszystkich.. przedstawiam wam swoja zafirke ktora nabylem kilka dni temu
MODEL: Opel Zafira OPC 2.0 Turbo
SILNIK: Z20LET 200KM + wirus EDS
w planach mam wywalic relingi, dac eibacha pro kit, nowe hamulce na tyl bo sie koncza i nowe opony
a tak to tylko jazda i eksploatacja bo do upalania mam inne mocniejsze auta
Zafka ma mi sluzyc na dojazdy do pracy i wygodne przemieszczanie sie w trasie Holandia - Polska
ewentualnie jako ze mam druga gablote z tym silnikiem i troszke gratow.. moze sie pokusze o program stage 2 o ile sprzeglo wytrzyma
Fotki: na plamy nie patrzec... syfki w aparacie
MODEL: Opel Zafira OPC 2.0 Turbo
SILNIK: Z20LET 200KM + wirus EDS
w planach mam wywalic relingi, dac eibacha pro kit, nowe hamulce na tyl bo sie koncza i nowe opony
a tak to tylko jazda i eksploatacja bo do upalania mam inne mocniejsze auta
Zafka ma mi sluzyc na dojazdy do pracy i wygodne przemieszczanie sie w trasie Holandia - Polska
ewentualnie jako ze mam druga gablote z tym silnikiem i troszke gratow.. moze sie pokusze o program stage 2 o ile sprzeglo wytrzyma
Fotki: na plamy nie patrzec... syfki w aparacie
Zafira A OPC - EDS ST1
Astra H OPC Nurburgring Edition
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
- doktor
- Mieszkaniec
ja nie zglebialem tajnikow zafiry czy to przedlift czy polift
wirusa sobie wgram sam.. a jak bedzie okazja skoczy sie na hamownie i obada...
ale z wlasnych doswiadczen z z20let wiem ze po DP + Wirus ok 230KM wychodzi po EDSie
Leny v40 pozdrawiam hehe ;D mieszkalem kiedys w hadze wiec niedaleko HvH
wirusa sobie wgram sam.. a jak bedzie okazja skoczy sie na hamownie i obada...
ale z wlasnych doswiadczen z z20let wiem ze po DP + Wirus ok 230KM wychodzi po EDSie
Leny v40 pozdrawiam hehe ;D mieszkalem kiedys w hadze wiec niedaleko HvH
Zafira A OPC - EDS ST1
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
jeszcze dochodzi dzielona tylna kanapa w postaci 2+1Matt55 pisze:Napewno przed-lift ze względu na tylne pomarańczowe kierunki i gumowej uszczelce w szybie tylnej klapy. :>
doktor pisze:ja nie zglebialem tajnikow zafiry czy to przedlift czy polift
Czy przed czy po czy nawet w trakcie liftu przy TYM aucie dla mnie to nie stanowiło by żadnego znaczenia..
Auto rewelacja, zwłaszcza jeśli chodzi o osiągi silnika. Jak na dupowóz do pracy, jak sam o nim napisałeś - to całkiem niezły wóz
Bezawaryjności i pełnego zadowolenia!!
A lifting Zafiry A był wprowadzony od 2003 roku.
- doktor
- Mieszkaniec
Leny v40... tak siedze na forum AQP pod nickiem doktor29 chyba
a jak chcesz poprawic osiagi to co nieco mozna poprawic
w astrze mam wtryski leh, turbo leh, wielki FMIC + orurowanie, tophat, CDTi airbox, swiece irydowe, DP, wywalone oba katy, wkladka knechta, dv forge, oil restrictor bolt, sprzeglo mocniejsze od courtenay sport, i pewnie sporo roznych drobiazgow o ktorych juz nie pamietam i program mam robiony na ok 270KM... moze na wakacje sie uda dorzucic przeplywke LEH regulator paliwa 4 barowy i wydajniejsza pompe paliwa.. i mozna w okolice 300KM celowac
Leny a masz cos dlubane ? bo jak cos mam mozliwosc wgrania stage1 od Klasena lub EDSa lub REDDOTa
jakby co to szczegoly na PW
w astrze wyrzezbilem to tak:
a jak chcesz poprawic osiagi to co nieco mozna poprawic
w astrze mam wtryski leh, turbo leh, wielki FMIC + orurowanie, tophat, CDTi airbox, swiece irydowe, DP, wywalone oba katy, wkladka knechta, dv forge, oil restrictor bolt, sprzeglo mocniejsze od courtenay sport, i pewnie sporo roznych drobiazgow o ktorych juz nie pamietam i program mam robiony na ok 270KM... moze na wakacje sie uda dorzucic przeplywke LEH regulator paliwa 4 barowy i wydajniejsza pompe paliwa.. i mozna w okolice 300KM celowac
Leny a masz cos dlubane ? bo jak cos mam mozliwosc wgrania stage1 od Klasena lub EDSa lub REDDOTa
jakby co to szczegoly na PW
w astrze wyrzezbilem to tak:
Zafira A OPC - EDS ST1
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
No ładnie ładnie. Ja u siebie tez wywaliłem katy i jestem w trakcie ogarniania całego wydechu na 2,5 cala. Jakbyś mógł podesłać mi ofertę na priv z wgraniem stage 1.
Skoro ogarniasz temat dobrze to powiedz mi czybylby sens zmieniać na turbo od lera o nr 5304 970 0048 bo mogę kupić do regeneracji w dobrej kasie. I czy bardzo różni się ona od leha? Czy ler jest wydajniejszy od leta? leh ma 49 na końcu nr oznacxenia
Skoro ogarniasz temat dobrze to powiedz mi czybylby sens zmieniać na turbo od lera o nr 5304 970 0048 bo mogę kupić do regeneracji w dobrej kasie. I czy bardzo różni się ona od leha? Czy ler jest wydajniejszy od leta? leh ma 49 na końcu nr oznacxenia
- doktor
- Mieszkaniec
leny nie moge wysylac PW.. za krotko na forum jestem hehe
co do pytania w pw ... to mam softa pod FMIC i wywalenie kata i wydech.. ale lipa taka ze sprzeglo ci padnie po 2 dniach...
bo to by bylo ok 240-250 KM i 360Nm
mozesz wlanac swoje mody... bedzie mialo turbo lzej i nie bedzie auto puchlo az tak latem.. ale program to klasen lub eds stage1 na 220-230KM ze wzgledu na sprzeglo
marcin ja rzadko w Polsce bywam wiec z wgraniem moze byc ciezko
turbo let i ler ma taka sama wydajnosc, na LEHu granice 290KM osiagalne, na obu pozostalych mi wychodzilo max 250KM i turbo mialo ciezko
a przed wgraniem to by trzeba bylo live data zrobic podczas jazdy czy auto wogle sa rade przyjac program bo moze cos niedomagac
co do pytania w pw ... to mam softa pod FMIC i wywalenie kata i wydech.. ale lipa taka ze sprzeglo ci padnie po 2 dniach...
bo to by bylo ok 240-250 KM i 360Nm
mozesz wlanac swoje mody... bedzie mialo turbo lzej i nie bedzie auto puchlo az tak latem.. ale program to klasen lub eds stage1 na 220-230KM ze wzgledu na sprzeglo
marcin ja rzadko w Polsce bywam wiec z wgraniem moze byc ciezko
turbo let i ler ma taka sama wydajnosc, na LEHu granice 290KM osiagalne, na obu pozostalych mi wychodzilo max 250KM i turbo mialo ciezko
a przed wgraniem to by trzeba bylo live data zrobic podczas jazdy czy auto wogle sa rade przyjac program bo moze cos niedomagac
Zafira A OPC - EDS ST1
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8