Opel Zafira 1.8 Benzyna , NJOY , Opłacony
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1.8 Benzyna , NJOY , Opłacony
Witam Kolegów
Wpadła mi w oko ZA, plannuje zakup i założenie lpg. Myślicie że to dobra opcja do miasta?
Tu link
http://autostec.otomoto.pl/opel-zafira- ... 86079.html
Możecie coś doradzić, może komuś coś rzuciło się w oczy?
Wpadła mi w oko ZA, plannuje zakup i założenie lpg. Myślicie że to dobra opcja do miasta?
Tu link
http://autostec.otomoto.pl/opel-zafira- ... 86079.html
Możecie coś doradzić, może komuś coś rzuciło się w oczy?
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 22:57 przez paniczxl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Temat poprawiłem, proszę następny zrobić zgodnie z Regulaminem Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
LPG nadaje się wtedy jak jest to opłacalniejsze od benzyny. wolałbym spalić w mieście 13 lpg jak 13 pb. a to czy się opłaci montować weryfikuje się rocznymi przebiegami i szybkością zwrotu inwestycji. co do auta + za ładne rain experty 2 (ale tylko z przodu) i rocznik. ale radze rozkodować vin, bo wiele egzemplarzy z ostatniego rocznika A miały kolorowy wyświetlacz (jak nie wszystkie, ale mogę się mylić). minus za brak elektryki z tylu jak na ten rocznik, brak przeciwmgielnych i szyb przyciemnianych. Masz blisko to warto oglądać na żywo. Cena do zbicia, bo jak na ten rocznik, za ubogie wyposażenie.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Przednia maska, raczej reflekty słoneczne. Nie dopatrzyłem się znaczących różnic. Wyposażenie jak Kacper napisał takie sobie. Jak u mnie mały wyświetlacz, bez pokazywania spalania czy innych informacji, brak tempomatu i elektryki na tylne szyby - ale to są drobiazgi. Auto masz mieć bezawaryjne i dobre. Ja bym jechał obejrzeć. Wpierw faktycznie poproś o VIN i wrzuć tutaj na forum - rozkodujemy.
Ze zdjęć auto wygląda na zadane. Wydaje mi się, że godne uwagi.
Ze zdjęć auto wygląda na zadane. Wydaje mi się, że godne uwagi.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Dokładnie. Dodam tylko, że jest tak dlatego, że silnik musi się chociaż delikatnie rozgrzać. Inaczej parownik zwyczajnie zamarza i nie przepuści gazu - silnik się zdusi. Zamrożenie parownika można porównać z nabijaniem syfonu (jeśli kiedyś ktoś miał okazję zobaczyć). Po nabiciu gazem syfon natychmiast robi się oszroniony, nawet przy upałach. Efekt rozszerzalności temperaturowej gazów.exact552 pisze:Rozchodziło mi się o to, że jak jedziesz do sklepu 1km, to silnik nawet się na gaz nie przełączy.
Miałem dwa auta na gaz i przynajmniej u mnie tak było. I w lato wystarczyło pojeździć po mieście trochę, zaś w zimę już znacznie dłużej.