Opel Zafira 1.8 Benzyna , NJOY , Opłacony

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
paniczxl

Opel Zafira 1.8 Benzyna , NJOY , Opłacony

#1 Post autor: paniczxl »

Witam Kolegów
Wpadła mi w oko ZA, plannuje zakup i założenie lpg. Myślicie że to dobra opcja do miasta?
Tu link
http://autostec.otomoto.pl/opel-zafira- ... 86079.html

Możecie coś doradzić, może komuś coś rzuciło się w oczy?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 22:57 przez paniczxl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Temat poprawiłem, proszę następny zrobić zgodnie z Regulaminem Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838

:piwo:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

exact552

#3 Post autor: exact552 »

LPG nie nadaje się do miasta na króciutkie dystanse(>5km)
Ładnie wypłynodonaczyńnione opony :)
Może to światło, ale maska ma inny odcień od reszty.

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#4 Post autor: Kacperuch »

LPG nadaje się wtedy jak jest to opłacalniejsze od benzyny. wolałbym spalić w mieście 13 lpg jak 13 pb. a to czy się opłaci montować weryfikuje się rocznymi przebiegami i szybkością zwrotu inwestycji. co do auta + za ładne rain experty 2 (ale tylko z przodu) i rocznik. ale radze rozkodować vin, bo wiele egzemplarzy z ostatniego rocznika A miały kolorowy wyświetlacz (jak nie wszystkie, ale mogę się mylić). minus za brak elektryki z tylu jak na ten rocznik, brak przeciwmgielnych i szyb przyciemnianych. Masz blisko to warto oglądać na żywo. Cena do zbicia, bo jak na ten rocznik, za ubogie wyposażenie.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#5 Post autor: miodzik »

Przednia maska, raczej reflekty słoneczne. Nie dopatrzyłem się znaczących różnic. Wyposażenie jak Kacper napisał takie sobie. Jak u mnie mały wyświetlacz, bez pokazywania spalania czy innych informacji, brak tempomatu i elektryki na tylne szyby - ale to są drobiazgi. Auto masz mieć bezawaryjne i dobre. Ja bym jechał obejrzeć. Wpierw faktycznie poproś o VIN i wrzuć tutaj na forum - rozkodujemy.

Ze zdjęć auto wygląda na zadane. Wydaje mi się, że godne uwagi.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

exact552

#6 Post autor: exact552 »

Rozchodziło mi się o to, że jak jedziesz do sklepu 1km, to silnik nawet się na gaz nie przełączy.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#7 Post autor: miodzik »

exact552 pisze:Rozchodziło mi się o to, że jak jedziesz do sklepu 1km, to silnik nawet się na gaz nie przełączy.
Dokładnie. Dodam tylko, że jest tak dlatego, że silnik musi się chociaż delikatnie rozgrzać. Inaczej parownik zwyczajnie zamarza i nie przepuści gazu - silnik się zdusi. Zamrożenie parownika można porównać z nabijaniem syfonu (jeśli kiedyś ktoś miał okazję zobaczyć). Po nabiciu gazem syfon natychmiast robi się oszroniony, nawet przy upałach. Efekt rozszerzalności temperaturowej gazów.

Miałem dwa auta na gaz i przynajmniej u mnie tak było. ;) I w lato wystarczyło pojeździć po mieście trochę, zaś w zimę już znacznie dłużej.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

paniczxl

#8 Post autor: paniczxl »

Przebiegi będą 15-20 tys. więc OK. Diesla do miasta się boję i szkoda mi go katować, bo tylko podjeżdżanie to pod przedszkole, potem sklep i pod pracę więc myslę że gaz + lpg będzie bezpieczniejsze.
Dzwoniłem po VIN i oferta nieaktualna, więc szukam dalej.

Dzięki bardzo za pomoc.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#9 Post autor: Bodek »

OK - zamykam
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”