Wystarczy zamówić sobie coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/zle-odpala-opel-astra-vectra-dti-dtl-dth-demm-bm25-i4257909143.html
W moim przypadku jest to Zafira A z 2002r z silnikiem 2.0 DTI 101 KM, miałem obawy co do tego ale zaryzykowałem, wydałem te 80 zł (łącznie z przesyłką) i dosyć szybko miałem u siebie, instalacja jest również prosta bo wystarczy zrobić 3 luty i gotowe.
Wszystko jest opisane w instrukcji i na aukcji ale od siebie dodam że po zamontowaniu modułu przy temperaturze powietrza ok. 32*C i silniku który nie był odpalany od dwóch dni normalnie nigdy w takich warunkach nie grzał świec przez co długo silnik kręcił a gdy odpalił to z niebieskim dymem (nie przepalone paliwo), teraz po zamontowaniu tego odpala na dotyk, gdy silnik jest zimny a na dworze dosyć ciepło, mimo to odpowiednio grzeje świecie czego wcześniej nie robił a na module miga lampka przez ok. 7s następnie odpalamy silnik i moduł automatycznie się odłącza nie wpływając w żaden sposób na pracę silnika.
Zaletą modułu jest to że po zamontowaniu w ogóle nie jest widoczny.
Co najważniejsze to to żeby podłączać moduł na wyłączonej stacyjce (akumulator może być podpięty).
Notka do administracji: Nie mam zamiaru w żaden sposób ani reklamować firmy ani samego jej właściciela a tylko pomóc innym rozwiązać problem. Z samym właścicielem i twórcą tego urządzenia nigdy się nie kontaktowałem ani nie znam go osobiście czy z internetu, chcę tylko pokazać co warto zakupić a co unikać.
Pozdrawiam,
SeDay