3 X błędny carr pass i blokada

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
MIRKO8

3 X błędny carr pass i blokada

#1 Post autor: MIRKO8 »

Witam. Może ktoś podpowie co teraz zrobić oto mój problem. Zakupiłem od kolegi z forum używany moduł CIM, ale nie wylogowany. Oczywiście wraz z modułem otrzymałem kod dostępu. Po kilkakrotnym wprowadzeniu go (OP-COM mem) za każdym razem program go odrzucał. Po moim telefonie do sprzedającego okazało się że on się pomylił i teraz mi podał już dobry kod bym mógł zresetować CIM-a. ale teraz mam już taki komunikat Sterownik nie zaakceptował kodu dostępu. Przekroczono dozwolony limit czasu lub odebrano błędne dane.Wszedłem w Diagnostyczna lista danych i na pozycji Czas oczekiwania zabezpieczenia jest 0:10:00.
1. Przy włączonym kluczyku w pozycje zapłon, poczekałem 10 minut (a nawet 15) i nic
2. Przy wyjętym kluczyku poczekałem 10 minut (a nawet 15) i nic
3. Odłączyłem akumulator na 12 godzin i nic (dalej wyświetla 0:10:00)
4. Całkowicie wymontowałem CIM na 12 godzin i nic (dalej wyświetla 0:10:00)
5. Po tej próbie spróbowałem ponownie wprowadzić kod bezpieczeństwa (już ten dobry) i tera z w zakładce Diagnostyczna lista danych i na pozycji Czas oczekiwania zabezpieczenia jest teraz 0:20:00.
Podpowiedzcie koledzy w jakiej pozycji ustawić kluczyk ,akumulator itp, oraz na jak długi czas, bym mógł ponownie wprowadzić kod dostępu, a CIM go przyjmie. A może jest na mój problem inny sposób.
rysiontko

#2 Post autor: rysiontko »

Niektore wersje opcoma tak maja, spotkalem sie z tym u znajomego. Sprobuj obnizyc wersje.
drahe
Mieszkaniec
Model:

#3 Post autor: drahe »

Zamontuj cim-a z powrotem i zostaw kluczyk w pozycji zapłon na 20 minut.Po tym czasie blokada wprowadzenia kodu powinna minąć.Wymontowany CIM może leżeć nawet i 200 lat a czas blokady się nie zmieni :lol:
Teraz jak wprowadzisz błędny kod czas znowu wzrośnie do 40min!
Skoro się kontaktowałeś ze sprzedawcą to powinien ci tej informacji udzielić.Tak przy okazji napisz kto to taki dla przestrogi.
Napisz też jakiej wersji op używasz.2010-china clone jest OK.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”