Alarm fabryczny a REC czyli tylna skrzynka bezpieczników BSI
-
rysiontko
W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
MARK-62
No to jak da się uruchomić alarm na HN czy nie?drahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Instalacja chyba jest cała bo do czujek są kostki,nie wiem jak jest do syreny.
-
Flora
Również posiadam wariant HM i po podłączeniu do skrzynki wszystkie opcje dotyczące alarmu są niedostępne. Instalacja to inna sprawa. U mnie też jest okablowanie do alarmu, mam nawet zamontowane czujki ultradźwiękowe, ale żeby działały trzeba je aktywować właśnie w RECu.MARK-62 pisze:No to jak da się uruchomić alarm na HN czy nie?drahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Instalacja chyba jest cała bo do czujek są kostki,nie wiem jak jest do syreny.
-
Flora
jednak sie myliłem, podłączyłem taka skrzynkę i faktycznie niema możliwości zmiany, sugerowałem się pinami i będącym w tym miejscu bezpiecznikiemdrahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
przepraszam za wprowadzenie w błąd
a czy ta skrzynka HU obsługuje grzanie foteli, pdc i xenon ?
Panie Grzegorzu a co ma REC do Xenona?
A co do grzanych foteli to pański serdeczny kolega lol.... już wiele razy pisał że wszystkie REC-i to obsługują.Czyżby pan zapomniał
Panowie nie dogryzamy sobie - jak macie coś do wyjaśnienie = jest od tego PW - Bodek
A co do grzanych foteli to pański serdeczny kolega lol.... już wiele razy pisał że wszystkie REC-i to obsługują.Czyżby pan zapomniał
Panowie nie dogryzamy sobie - jak macie coś do wyjaśnienie = jest od tego PW - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 14:53 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
MARK-62
-
Szulcu
Raczej nie jest to rec od anglika.lgum pisze:W końcu alarm działa. http://www.zafiraklub.pl/images/smiles/icon_neutral.gif
Problem z działaniem, czyli niedziałaniem alarmu występował gdy w REC (index HU) ustawiłem opcję 'alarm inne kraje'. Wystarczyło zmienić na 'alarm/ GB' i jest OK. Widocznie wersja REC-a HU jest dedykowana tylko dla anglików.
Przy okazji jestem ciekaw może mi ktoś podpowie czym się różni fabryczny alarm dla GB (anglików) od innych krajów?
Pozdrawiam
Mam astre h w ktorej dolozylem sobie alarm. Rec mam CH i ten sam problem ze alarm dziala
tylko ustawiony jako anglik...
Ktos moze wie dlaczego tak jest?
@lgum programowales opcomem czy techem?