Mam dość nietypowy problem z Zofiją. Auto generalnie nie sprawia problemu, zawsze odpala i rusza bezproblemowo, zarówno po nocy jak i po krótszych postojach, na mieście czy w trasie, kontrolki nic nie alarmują, podpięcie pod komputer nie wykazuje żadnych błędów.
Niestety, dość regularnie pojawia się problem gdy małżonka (w zasadzie główny i jedyny kierowca Zafiry
Problem w tym że w/w zjawisko występuje tylko w opisanym powyżej miejscu, w trakcie powrotu auta z pracy do domu i to występuje dość często. Poza wspomnianym miejscem problem z ruszaniem auta nie występuje, a przynajmniej nie został zauważony. Brak mi pomysłów gdzie szukać przyczyny problemu (żyła wodna, trójkąt bermudzki?). Poradziłem żonie aby spróbowała auto parkować w innym miejscu pod firmą, podejrzewając że może jakaś pochyłość miejsca postoju wpływa na w/w usterkę ale brak poprawy. Sytuacja występuje na Pb, zanim instalacja zdąży przełączyć się na LPG.
Może koledzy spotkali się z czymś takim, lub mają pomysł gdzie tkwi problem lub jak go zdiagnozować?
Pzdr.
Koenig