Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy od miesiąca mam zafirke i jeszcze nie znam jej dobrze, wczoraj przeczytałem wasze posty i zastanawiałem się czy ja mam otwieranie i zamykanie szyb z pilota i dzisiaj z kolegą przed wjazdem na myjnie sprawdzałem mam działa otw. i zamy. po tej zabawie wjechałem na myjnie automatyczną ni się zaczeło pierwszą czynnością myjni jest polewanie pianą ja przez szybe widze że tylnej szyby jakoś nie polało bo jest czarna i dopiero po kilku sekundach dotarło do mnie że szyba jest otwarta,oczywiście awaryjne zatrzymanie i wycieranie piany w środku na szczyście mam skóre i jakoś się to udało powycierać, no ale mam ten bajer i tak się ciesze. pozdro.
A ja mam taką obserwację. Gdy otwieram i domykam szyby z pilota to nigdy nie zjadą one do końca w dół lub w górę za jednym razem tylko zatrzymują się po drodze najczęściej w 3/4 drogi (czasem wcześniej) i żeby dojechały do końca trzeba jeszcze raz nacisnąć i przytrzymać przycisk.
U mnie nie dziala(z pilota) przednia prawa szyba :-( próbowałem ja "nauczyć" ale przy całkowitym otwarciu i przytrzymaniu guzika w drzwiach caly czas coś "strzela, stuka" jakby jakieś trybko przeskakiwalo :-(
No i ja też jestem już zadowolony dzisiaj pobawiłem się op-comkiem i uaktywniłem sobie domykanie szybek z pilota bardzo łatwe jak się wie co i gdzie.I szybki działają.
Poczytałem wasze instrukcje i tak,szyby przyuczone duża skrzynka REC
ale szybki nie latają i tu moje pytanie : czy to możliwe ,że nie działają, bo mam tylko sterowane szyby z przodu .
Zamykanie z pilota to mam ale OOO nie widziałem tego wątku o otwieraniu sprawdzę dziś wieczorem czy otwieranie u mnie działa.
Człowiek całe życie się czegoś uczy
Broda_2014 pisze:Poczytałem wasze instrukcje i tak,szyby przyuczone duża skrzynka REC
ale szybki nie latają i tu moje pytanie : czy to możliwe ,że nie działają, bo mam tylko sterowane szyby z przodu .
A masz aktywowane komfortowe domykanie szyb w RECu?
Wiesz co ,że nawet nie wiem czy mam ,a jak to sprawdzić, dodam że byłem u mecha z opkiem i powiedział że nie darady ( albo nie umiał ). Aha i nie mam też alarmu.
Znajdź kogoś kumatego, może ktoś z forum ci pomoże.Na pewno jest to tylko kwestia ustawienia w REC opcji zamykanie komfortowe.Robiłem to wiele razy i każdy REC to obsługuje niezależnie od tego czy masz 2 elektryczne szyby czy 4.Z mojego doświadczenia 8 na 10 aut nie ma tego aktywnego fabrycznie.
Kod pin (car pass) jest konieczny do aktywacji.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.