[A] - Breezer - Z20LET OPC 200km 2002 Czrna LPG
[A] - Breezer - Z20LET OPC 200km 2002 Czrna LPG
Zośka OPC czyli jak każdy wie 2.0 16v + turbo = 200 km
TROCHĘ O HISTORII POJAZDU:
Autko przyjechało miesiąc temu ze Szwajcarii, rok produkcji to 2002, cały czas serwisowana (średnio przez 2 lata) ostatni przegląd w aso w 2012 z przebiegiem 150k km.
Kupiłem w Radomiu (zagłębie opc'eków, w każdym komisie po kilka) przyjechałem na kołach do Krakowa i odrazu założyłem lpg narazie się jeszcze dociera
WYPOSAŻENIE:
- 4 elek. szyby
- elek. lusterka
- klima manualna
- tempomat
- 7x recaro półskóra
- relingi
- 16" alufelgi
- czujniki parkowania
- komputer
- LPG STAG
- kierownica skorzana multifunkcyjna
PLANY W NAJBLIZSZYM CZASIE:
- wymiana rozrządu wraz z pompa wody
- ubezpieczenie zochy
- zakupienie używanych letnich 16" 55/205
- zamiana jezyka komputera z niemieckiego na nasz
- zaprogramowanie (lub naprawa) parkopomocnika
PLANY DŁUGOTERMINOWE:
- wydech kwasówka 2.5"-3.0"
- alufelgi 17"
- bagażnik + boxik (trumna dachowa:))
- może hak
- stożek do turbo
- hamownia + 20-30 km
- jak będzie potrzeba to większy IC
Kupiłem zoche OPC w związku z powiększeniem rodziny, mam 2 dzieciaków(1 rok i 4 lata) i wspaniałą, wyrozumiałą żoncie.
Tak duże auto jak znalazł, a ze zawsze mnie ciągło do sportów motorowych,
modyfikacji aut, wybór był prosty i oczywisty. Połączyłem dobre z pożytecznym.
Mam nadzieje ze auto będzie się sprawowało bezawaryjnie.
W razie jakichkolwiek napraw bądź modyfikacji bardzo liczę na was prosze o pomoc i porady.
FOTY:
Więcej zdjęć w najbliższym czasie może poprawie scenerie i nie będzie to parking przy bloku.
Fotki poprawiłem - Rybka
TROCHĘ O HISTORII POJAZDU:
Autko przyjechało miesiąc temu ze Szwajcarii, rok produkcji to 2002, cały czas serwisowana (średnio przez 2 lata) ostatni przegląd w aso w 2012 z przebiegiem 150k km.
Kupiłem w Radomiu (zagłębie opc'eków, w każdym komisie po kilka) przyjechałem na kołach do Krakowa i odrazu założyłem lpg narazie się jeszcze dociera
WYPOSAŻENIE:
- 4 elek. szyby
- elek. lusterka
- klima manualna
- tempomat
- 7x recaro półskóra
- relingi
- 16" alufelgi
- czujniki parkowania
- komputer
- LPG STAG
- kierownica skorzana multifunkcyjna
PLANY W NAJBLIZSZYM CZASIE:
- wymiana rozrządu wraz z pompa wody
- ubezpieczenie zochy
- zakupienie używanych letnich 16" 55/205
- zamiana jezyka komputera z niemieckiego na nasz
- zaprogramowanie (lub naprawa) parkopomocnika
PLANY DŁUGOTERMINOWE:
- wydech kwasówka 2.5"-3.0"
- alufelgi 17"
- bagażnik + boxik (trumna dachowa:))
- może hak
- stożek do turbo
- hamownia + 20-30 km
- jak będzie potrzeba to większy IC
Kupiłem zoche OPC w związku z powiększeniem rodziny, mam 2 dzieciaków(1 rok i 4 lata) i wspaniałą, wyrozumiałą żoncie.
Tak duże auto jak znalazł, a ze zawsze mnie ciągło do sportów motorowych,
modyfikacji aut, wybór był prosty i oczywisty. Połączyłem dobre z pożytecznym.
Mam nadzieje ze auto będzie się sprawowało bezawaryjnie.
W razie jakichkolwiek napraw bądź modyfikacji bardzo liczę na was prosze o pomoc i porady.
FOTY:
Więcej zdjęć w najbliższym czasie może poprawie scenerie i nie będzie to parking przy bloku.
Fotki poprawiłem - Rybka
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 18:27 przez Breezer48, łącznie zmieniany 2 razy.
A odnośnie tego radomia to oglądałem w sumie 5 w tym 4 były w komisie.
1 srebrna to totalna porażka, silnik cały mokry i auto wpadało w wibracje jak spadało z obrotów
3 następne (2 czarne 1 niebieska) w sumie było ok ale przy 2 czarnych właściciel komisu to totalny cwaniak odpowiadał pól-zdaniami nie wydawał się być w porządku.
A z niebieskiej właściciel komisu nie chciał urwać z ceny ;p
Ostatnia czarna która posiadam była od prywatnej osoby która nie posiada komisu, facet odrazu wszystko powiedział co było robione malowane itp. Pozwolił zrobić pełen przegląd w wybranym przez nas serwisie. Czas pokaże czy Zocha będzie ok
1 srebrna to totalna porażka, silnik cały mokry i auto wpadało w wibracje jak spadało z obrotów
3 następne (2 czarne 1 niebieska) w sumie było ok ale przy 2 czarnych właściciel komisu to totalny cwaniak odpowiadał pól-zdaniami nie wydawał się być w porządku.
A z niebieskiej właściciel komisu nie chciał urwać z ceny ;p
Ostatnia czarna która posiadam była od prywatnej osoby która nie posiada komisu, facet odrazu wszystko powiedział co było robione malowane itp. Pozwolił zrobić pełen przegląd w wybranym przez nas serwisie. Czas pokaże czy Zocha będzie ok
- doktor
- Mieszkaniec
- Imię: Sebek
- Auto: Astra H OPC 'Burg
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: z20leh
do stage1 nie potrzebujesz ICKa... wiadomo zawsze to nie puchnie po paru butach ale nie jest to koniecznosc
wydech 2,5" lub wyzej po co ?? tylko bedzie glosno a mocy ci to nie da bez strojenia... a powyzej stage 1 bym sie bal w ciezkiej zosce ze wzgledu na sprzeglo....
zrob DP 2,5" tylko + program i bedzie okolice 230KM
wydech 2,5" lub wyzej po co ?? tylko bedzie glosno a mocy ci to nie da bez strojenia... a powyzej stage 1 bym sie bal w ciezkiej zosce ze wzgledu na sprzeglo....
zrob DP 2,5" tylko + program i bedzie okolice 230KM
Zafira A OPC - EDS ST1
Astra H OPC Nurburgring Edition
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
Astra H OPC Nurburgring Edition
Vectra C Turbo GTS
Astra G Kombiak 1.8
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ładna .... poprzedni właściciel lampy tył tez zmienił .... na pewno brakuje 17calowych kół ja bym pakował oryginały już na aledrogo za 700zł się kupi .... trakcja się poprawi a na komfort nie zmaleje .... bo na 205 oponkach 16" jak planujesz program to będziesz mielił wszędzie aa i na 17 plus 50ps na mocy