Przed zakupem Zośki - do wiadomości
Moderator: Tunio999
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
Mam w tym pułapie ZA przedliftowąpafnuc518 pisze:Panowie jako ze wybór padl na Zoske a 1.8 ( wolal byl 2.2) zaczynam poszukiwania takiej fury
Kase ktora moge wydac to z lpg ok 11 bez ok 9 .
Gdzie tu kurna szukac ?
Na znanych aukcjach internetowych to wiadomo nie ma co wybrac ,tylko oferty z komisow ladnie wygladaja ( z wygladu)
Sa jakies godne w naszym kraju komisy lub ludziska ktorzy handlują autami? Rozumiem ze czlek musi zarobic na cenie ale zeby nie wciskal padaki tak wypicowanej i skreconej na liczniku..
Ostatnio stwierdzilem ze powini wieszac ostrzezenie typu ."W okolicy auta nie uzywac ognia -Ostro Naplakowany!!!"
A powaznie dajcie jakis cynk gdzie mozna poszukac ? Jestem Z.Wawy (sloik)
Pozdrawiam
kolego wyslij mi jakieś info na adres
pafnuc518596@wp.pl
...nie mogę wysłać do ciebie priva (nie wiem dlaczego) wiec wyslij na poczte
pafnuc518596@wp.pl
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zafira Apafnuc518 pisze:kolego wyslij mi jakieś info na adres
pafnuc518596@wp.pl
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
ja nie handluję i nie sprzedaję aut - podałem tylko link do strony tradelux-a.pafnuc518 pisze:to jak z tym ogłoszeniem?
kolego bodek nie rozumiem twego ogłoszenia ? cena 9900 plus zwrot za opłaty ?
chyba tak się cen nie podaje? bo zaraz beda auta za 1000 zł ale plus 5000 za to , plus ileś tam zmowu za coś?
trochę jestem zdziwiony bo polecają was na forum a tu taka zagrywka z cena??
To jest jego auto:
więc nie bardzo rozumiem o co masz do mnie pretensje.tradelux pisze:Mam w tym pułapie ZA przedliftowąpafnuc518 pisze:Panowie jako ze wybór padl na Zoske a 1.8 ( wolal byl 2.2) zaczynam poszukiwania takiej fury
Kase ktora moge wydac to z lpg ok 11 bez ok 9 .
Gdzie tu kurna szukac ?
Na znanych aukcjach internetowych to wiadomo nie ma co wybrac ,tylko oferty z komisow ladnie wygladaja ( z wygladu)
Sa jakies godne w naszym kraju komisy lub ludziska ktorzy handlują autami? Rozumiem ze czlek musi zarobic na cenie ale zeby nie wciskal padaki tak wypicowanej i skreconej na liczniku..
Ostatnio stwierdzilem ze powini wieszac ostrzezenie typu ."W okolicy auta nie uzywac ognia -Ostro Naplakowany!!!"
A powaznie dajcie jakis cynk gdzie mozna poszukac ? Jestem Z.Wawy (sloik)
Pozdrawiam
Chcesz informacji - pisz albo dzwoń do Łukasz i czytaj ze zrozumieniem.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam:)
mam na oku Zofie 2005r. 1,9 150KM,
dziś była sprawdzona "dokładnie" na stacji (mojej, nie sprzedającego) i zostało zlokalizowane kilka rzeczy do wymiany, nie jest to nowy samochód wiec OK.
Ostatnio był wymieniony zestaw sprzęgła z dwumasą ( LUK ) i ...
i tu pojawia się problem, przy odpalaniu i gaszeniu silnika jest stukanie. Mechanik na stacji twierdzi, że to z dwumasy, ale oglądałem auto przed wymianą i jest faktura potwierdzająca zakup i wymianę.
Jakaś propozycja co to może być / zaznaczam, że jestem "noga" z mechaniki pojazdowej:) /
mam na oku Zofie 2005r. 1,9 150KM,
dziś była sprawdzona "dokładnie" na stacji (mojej, nie sprzedającego) i zostało zlokalizowane kilka rzeczy do wymiany, nie jest to nowy samochód wiec OK.
Ostatnio był wymieniony zestaw sprzęgła z dwumasą ( LUK ) i ...
i tu pojawia się problem, przy odpalaniu i gaszeniu silnika jest stukanie. Mechanik na stacji twierdzi, że to z dwumasy, ale oglądałem auto przed wymianą i jest faktura potwierdzająca zakup i wymianę.
Jakaś propozycja co to może być / zaznaczam, że jestem "noga" z mechaniki pojazdowej:) /
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
Twój mechanik ma pewnie rację - została zamontowana dwumasa z wadliwej serii !!- jest tego dużo na rynku do 1,9DTH
niestety ciężko rozpoznać te wadliwe od dobrych i pozostaje reklamowanie z fakturą zakupu i fakturą z zakładu montażowego
jeśli było montowane w warsztacie "garażowym" to reklamacji LUK nie uzna
niestety ciężko rozpoznać te wadliwe od dobrych i pozostaje reklamowanie z fakturą zakupu i fakturą z zakładu montażowego
jeśli było montowane w warsztacie "garażowym" to reklamacji LUK nie uzna
sklepik z Zafirami B i C
masz racje, dwumasa się rozpadła i będzie na podstawie FV reklamowana (o wynikach napiszę w poniedziałek)
tylko teraz nasuwa się pytanie, jeśli auto zostało przyprowadzone z uszkodzoną dwumasą, tu została zamontowana nowa i się rozpadła, to mogła być wada fabryczna (tej nowej) czy jest jakiś podzespół w aucie co je niszczy ?
tylko teraz nasuwa się pytanie, jeśli auto zostało przyprowadzone z uszkodzoną dwumasą, tu została zamontowana nowa i się rozpadła, to mogła być wada fabryczna (tej nowej) czy jest jakiś podzespół w aucie co je niszczy ?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne